Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 11 Φεβ 2014
Τίμησαν τον  “εκκλησιαστικό επίτροπο” στον Ι.Ν Αγ. Παντελεήμονα Αιγείρας
Κλίκ για μεγέθυνση
Τίμησαν τον  “εκκλησιαστικό επίτροπο” στον Ι.Ν Αγ. Παντελεήμονα Αιγείρας

 

 

ΤΟΝ Ι.Ν Αγ. Παντελεήμονος την 9η Φεβρουαρίου μετά το πέρας της Κυριακάτικης θείας λειτουργίας στην οποία συλλειτούργησαν με τον εφημέριο π. Χαράλαμπο Καρούζο, ο ιερομόναχος Αγ. Τριάδας π. Αλύπιος , ο εφημέριος Λαμπινού π. Ανδρ. Πανουτσακόπουλος, και ο εφημέριος της Όασης π. Δ. Κάλπενος, τιμήθηκε από τον εφημέριο και το εκκλησιαστικό συμβούλιο ο επίτροπος Θεοφ. Ρόζος και ακολούθως παρουσιάστηκε από τον επίτροπο Αντ. Παπούλια το φυλλάδιο, με το ιστορικό του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος Αιγείρας , των εξωκλησιών, με σύντομο ιστορικό της Αιγείρας. Ο π. Χαραλ. Καρουζος είπε για τον τιμώμενο:

«Ο Απόστολος Παύλος μας συμβουλεύει στις υπέροχες επιστολές του ότι πρέπει να αποδίδουμε τον δέοντα σεβασμό, τιμή και ευχαριστίες στους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι διακονούν την Εκκλησία, και κατ’ επέκταση τον άνθρωπο, για τον οποίον ο Κύριος ενανθρώπισε, προκειμένου να τον κάνει κατά χάριν Θεό.

Ακούγοντας και τηρώντας την Παύλεια συμβουλή, και με τις ευλογίες κι ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Κ.Κ. Αμβροσίου, θέλουμε κι εμείς εδώ να προσφέρουμε την αγάπη και τον σεβασμό μας σε όλους όσους στάθηκαν λαμπάδες αναμμένες δίπλα μας - επιτρόπους, εθελοντές κ.α. – στα 20 χρόνια της ιερατικής μου σε αυτήν την ενορία.

Πρώτα από όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παλαιούς επιτρόπους: Παναγή Βασιλακόπουλο,

Κωνσταντίνο Ανδρικόπουλο, Θάνο Οικονόμου, Σωτήρη Σωτηρόπουλο, Αγαμέμνονα Ρόζο, Χρήστο Ρουμελιώτη, Δημήτριο Σχοινά, Αναστάσιο Παπανδρέου, Βασίλειο Νιάγκο, Πηνελόπη Κανελλοπούλου, και τέλος τον αξέχαστο Ηλία Ράπτη, οι οποίοι με φόβο κι αγάπη θεού, υπηρέτησαν υποδειγματικά την τοπική μας εκκλησία. Στην πραγματικότητα, αποτέλεσαν την μαγιά για τους σημερινούς επιτρόπους.

Κι έτσι, λοιπόν, αποφασίσαμε να τιμήσουμε στα πρόσωπα όλων αυτών έναν επίτροπο, ο οποίος, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, υπηρετεί ακόμα αθόρυβα, ταπεινά και μάλιστα με πολύ αγάπη την τοπική μας Εκκλησία. Ο άνθρωπος αυτός είναι ο γνωστός σε όλους μας . Ο Φάνης δεν είναι μόνο ένας απλός επίτροπος της Εκκλησίας, αλλά ένας πραγματικός διάκονος αυτής. Όποια εργασία ήταν ανάγκη να γίνει, ο Φάνης ήταν μέσα. Από την προσφορά και διακονία του κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, το μυστήριο των μυστηρίων, μέχρι και τους καθαρισμούς των τουαλετών. Κι όλα αυτά με χαμόγελο, χαρά και ταπείνωση. Άλλωστε οι ενορίτες είναι γνώστες όλων αυτών. Τιμούμε, λοιπόν, σήμερα τον αγαπητό Φάνη για όλα αυτά και τον ευχαριστούμε θερμά.

 

Επιπροσθέτως, τον ευχαριστεί και η ενορία του Αγ. Παντελεήμονα, και παρακαλούμε τον άγιο προστάτη μας να τον έχει πάντα υπό την σκέπη του, τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του. Ως αντίδωρο της ανιδιοτελούς αυτής προσφοράς του, του απονέμουμε τιμητική πλακέτα μαζί με την αγάπη και τις θερμές ευχαριστίες μας. Και να ξέρει, επίσης, ότι η θέση και η παρουσία του στον Αγ. Παντελεήμονα ήταν, είναι και θα είναι πάντα σεβαστή.»

Φυλλάδιο

Πολυσέλιδο έγχρωμο φυλλάδιο, με το ιστορικό του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος Αιγείρας , των εξωκλησιών και με σύντομο ιστορικό της Αιγείρας, παρουσίασε στο ενοριακό κέντρο ο επίτροπος του εκκλησ. Συμβουλίου κ. Αντώνης Παπούλιας μετά το πέρας της Κυριακάτικης Θείας λειτουργίας. Στην σύντομη παρουσίαση του σκοπού και του περιεχομένου του φυλλαδίου που διανεμήθηκε στους εκκλησιαζόμενους , ο κ. Παπούλιας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η ενορία μας αποφάσισε ομόφωνα να προβάλει μια κάποια μορφή αντίστασης στο καταδυναστευτικό αυτό τσουνάμι το οποίο πλήττει πολυεπίπεδα την Πατρίδα μας. Άλλωστε, εδώ κι αρκετό καιρό τώρα, υπήρχε η σκέψη για την έκδοση ενός ιστορικού φυλλαδίου με θέμα τόσο τις εκκλησίες της ενορίας όσο και την ίδια την Αιγείρα.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία μπορέσαμε, γραπτά, προφορικά και φωτογραφικά, κι αφού προηγουμένως τα διασταυρώσαμε, εκπονήσαμε κι ακολούθως εκτυπώσαμε το 4-σέλιδο αυτό φυλλάδιο που σε λίγο θα βρίσκεται στα χέρια σας. Κυρίως, όμως, θα βρίσκεται και στα χέρια των νέων μας, από τους οποίους η αλήθεια αποκρύπτεται επιμελώς, και μάλιστα μέσα από τα ίδια τα σχολικά βιβλία. Και η εν Χριστώ γνώση είναι όντως δύναμη.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα δοθεί σε όλους μας η ευκαιρία να γνωρίσουμε όχι μόνο το ιστορικό της Αιγείρας, ενός από τους παλαιότερους και πλέον ιστορικούς δήμους του Ν. Αχαΐας, αλλά και το ιστορικό του κεντρικού ναού του πολιούχου της Αγ. Παντελεήμονα, μαζί με τα ξωκλήσια της εν λόγω ενορίας, δηλ. του Αγ. Ιωάννη καθώς επίσης και του Αγ. Νεκταρίου & Υπαπαντής του Χριστού.»

 

 

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου