Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 30 Νοέ 2014

 

 

 

 

Στο δεύτερο έτος της λειτουργίας του και συγκεκριμένα από τις 30 Οκτωβρίου 2013 έως και τις 31 Οκτωβρίου 14 το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ) εξυπηρέτησε συνολικά 5.018 επισκέπτες. Έδωσε φάρμακα σε 4.064 , έστειλε στους γιατρούς 773 και διενήργησε 181 διαγνωστικές και αιματολογικές εξετάσεις. Θυμίζουμε ότι η βοήθεια αφορά αποκλειστικά στους άνεργους και άπορους συμπολίτες μας και στους επαγγελματίες που έχασαν τις δουλειές τους.

 

Τα στοιχεία αυτά, σε σχέση με το έργο που πραγματοποιήθηκε στην περίοδο 2012 – 2013, δείχνουν μια γενική αύξηση του συνολικού έργου του ΚΙΦΒ κατά 46% περίπου. Η αύξηση αντανακλά το μέγεθος των αυξανόμενων αναγκών από την συνεχιζόμενη και οξυνόμενη κρίση στον τομέα της υγείας, η οποία πλήττει μαζικά τον εργαζόμενο λαό αλλά και ευρύτατα τμήματα των μικρομεσαίων επαγγελματιών.

 

Σήμερα το ΚΙΦΒ, του οποίου η δράση επεκτείνεται στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, διαθέτει 32 μέλη, τα οποία με την υπεύθυνη δουλειά και την αφοσίωσή τους αποτελούν ένα από τα θεμέλια της λειτουργίας του ΚΙΦΒ, 105 γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, 4 διαγνωστικά κέντρα, την υποστήριξη 40 και πάνω φαρμακείων της ευρύτερης περιοχής και πάνω από όλα την παραδοχή, την συμπαράσταση και την αγάπη των πολιτών.

 

Η συμμαχία πολιτών, γιατρών και φαρμακοποιών στο μέτωπο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που διαμορφώθηκε στην αρχή της δημιουργίας του το 2012 με την ίδρυση του ΚΙΦΒ, είναι σήμερα ακόμα πιο ισχυρή και ακατάβλητη και θα συνεχίσει το έργο της έως ότου οι άνεργοι και άποροι ανασφάλιστοι αποκτήσουν τα απαράγραπτα δικαιώματα τους, μέχρι να δημιουργηθεί ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αντάξιο των προσδοκιών, των αναγκών και της προσφοράς των εργαζομένων. Ο αγώνας στο πλευρό των άνεργων και της φτωχολογιάς του λαούς θα συνεχισθεί μέχρι την ήττα των αντιλαϊκών πολιτικών.

 

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΙΦΒ

Η νέα δημοτική αρχή αμέσως μετά την ήττα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που υπηρετούσε τυφλά τις βάρβαρες πολιτικές του κυβερνητικού δικομματισμού, δήλωσε την συμπαράστασή της στο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα και δεσμεύτηκε για την στήριξη της λειτουργίας και της δράσης του. Υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε επιχειρήσει να εμποδίσει την λειτουργία του ΚΙΦΒ προκαλώντας τότε την οργισμένη αντίδραση του λαού του Βύρωνα και των προοδευτικών οργανώσεων.

 

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Πέρα από το έργο στο τομέα της ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, το ΚΙΦΒ πραγματοποίησε, στο τομέα της Υγείας, μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις. Με δημόσιες καταγγελίες βοήθησε δεκάδες συμπολιτών μας, που αντιμετώπιζαν την μεθοδευμένη επίθεση καταστρατήγησης των δικαιωμάτων τους, από τα διάφορα κέντρα κρατικής εξουσίας και τις δόλιες συμπεριφορές διοικήσεων ορισμένων κρατικών νοσοκομείων. Κατάγγειλε επίσης τις μεθοδευμένες παραβιάσεις και αδικίες επιτροπών στο ΚΕΠΑ- ΙΚΑ, οι οποίες είναι αρμόδιες να ελέγχουν και να αποφαίνονται για το βαθμό αναπηρίας των εργαζομένων. Οι επιτροπές αυτές σήμερα είναι στρατευμένες και υπηρετούν τυφλά τις βάρβαρες πολιτικές κυβέρνησης-υπουργείου Υγείας - διοικητή ΙΚΑ. Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η δράση του ΚΙΦΒ στο πλευρό των άπορων με βιβλιάρια Πρόνοιας καθώς οι Διοικήσεις των κρατικών νοσοκομείων αρνούνται να ικανοποιήσουν πλήρως τις ανάγκες τους σε φάρμακα, σε μια επίδειξη πλήρους ταύτισης με τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και την μείωση των δαπανών για την υγεία. Ο αγώνας αυτός θα συνεχισθεί.

 

Η ΝΙΚΗ ΣΤΟ «ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ»

Σημαντική ήταν και η παρέμβαση στο Αιγινήτειο πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Μετά από συνεχείς δημόσιες καταγγελίες του ΚΙΦΒ προς τα πολιτικά κόμματα, το κοινοβούλιο και τον τύπο, κυβέρνηση και Διοίκηση του «Αιγινήτειου» νοσοκομείου αναγκάσθηκαν να υποχωρήσουν και να ξαναρχίσουν την χορήγηση φαρμάκων στους ψυχικά ασθενείς, άπορους με βιβλιάρια Πρόνοιας. Το «Αιγινήτειο» είχε διακόψει, για μακρύ χρονικό διάστημα, τα φάρμακα στους εν λόγω δικαιούχους, με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση είχε περικόψει τον προϋπολογισμό του.

 

ΚΙΦΒ

 

4/11/2014

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου