Πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, γυναίκες, άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Πάτρας, απαιτώντας να μην συγκαλυφθεί τίποτα, να πληρώσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι και οι πολιτικές τους.

«Των νεκρών παιδιών γινόμαστε η φωνή ποτάμι να τους πνίξει θα γίνει η οργή», ανέφερε το πανό του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, όπου πολλές γυναίκες συμμετείχαν μαζί με τα παιδιά τους.

Η μεγάλη σε όγκο πορεία στους κεντρικούς δρόμους την πόλης, συνοδεύτηκε από ειδικά διαμορφωμένο άρμα και τη δημοτική μπάντα.

Από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας εκτιμάται πως συμμετείχαν πάνω από 20.000 άτομα. Τα τοπικά ΜΜΕ συμφωνούν με πρωτοσέλιδα, ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων.

Συμβολικά στον αέρα ρίχτηκαν εισιτήρια του τρένου της διαδρομής Αθήνα - Θεσσαλονίκη, χωρίς επιστροφή.

 

 

Οι δικηγόροι της Πάτρας με τα ονόματα και τις ηλικίες των παιδιών

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ξεχωριστή και ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η σιωπηρή διαμαρτυρία των δικηγόρων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών προχώρησε σε τρίωρη αποχή από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι και οι δικηγόροι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου, σήκωσαν πανό με σύνθημα «Δικαιοσύνη στην αλήθεια». Στα χέρια τους κρατούσαν τα ονόματα και τις ηλικίες των αδικοχαμένων νεκρών παιδιών.

 

πηγη: https://tvxs.gr