Το φως της δημοσιότητας βλέπει μία σοκαριστική υπόθεση σε μονάδα φροντίδας ΑμεΑ στην Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με καταγγελία άφηναν τρόφιμο με αναπηρία και άλλα προβλήματα βρόμικο και χωρίς φαγητό.

Την καταγγελία έκανε συγγενικό πρόσωπο του 49χρονου τρόφιμου, το οποίο, όπως αναφέρει το thestival.gr, τον επισκέφθηκε στη δομή και διαπίστωσε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, με τον ασθενή να του αναφέρει τελικά τα όσα φέρεται να βίωνε.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ασθενής κατά την παραμονή του στη μονάδα, στερείτο υπηρεσίες ατομικής καθαριότητας και υγιεινής, αλλά και καθαριότητας του χώρου. Παράλληλα δεν του χορηγούταν επαρκής σίτιση με συνέπεια την κακή υγειονομική του κατάσταση.

Κατά τη σχετική καταγγελία, τη φροντίδα του άνδρα είχε αναλάβει ένας 44χρονος, ο οποίος όπως προέκυψε στερείτο τυπικών και ουσιαστικών προσόντων. Μάλιστα ο 44χρονος φέρεται να του ασκούσε σωματική βία, ακινητοποιώντας τον συχνά στο κρεβάτι του με ιμάντες.

Υπεύθυνος της μονάδας εμφανίζεται ένας 56χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι ιερέας.

Τόσο ο 56χρονος υπεύθυνος της μονάδας φροντίδας για άτομα με αναπηρία όσο και ο 44χρονος που είχε αναλάβει τη φροντίδα του άνδρα, συνελήφθησαν.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

«Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για περίπτωση έκθεσης και σωματικής βλάβης ατόμου με ειδικές ανάγκες νοσηλείας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Θέρμης εντόπισαν και συνέλαβαν ξημερώματα σήμερα (21-01-2023), δύο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες 56 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τη διάρκεια παραμονής του παθόντα σε χώρο που φέρεται να λειτουργούσε ως μονάδα φροντίδας για άτομα με αναπηρία στην περιοχή του Τριλόφου, του οποίου η αδειοδότηση ερευνάται, αυτός στερούταν υπηρεσίες ατομικής καθαριότητας και υγιεινής, αλλά και καθαριότητας του χώρου. Παράλληλα δεν του χορηγούταν επαρκής σίτιση με συνέπεια την κακή υγειονομική του κατάσταση.

Υπεύθυνος του χώρου εμφανιζόταν ο προαναφερόμενος 56χρονος άντρας, ενώ η φροντίδα του παθόντα είχε ανατεθεί στον 44χρονο, που στερούνταν τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, ο οποίος φέρεται να του ασκούσε σωματική βία, ακινητοποιώντας τον συχνά στο κρεβάτι του με ιμάντες.

Ο παθών μεταφέρθηκε με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης, όπου και νοσηλεύεται.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

πηγη: https://tvxs.gr