Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 17 Σεπ 2021
«Ξεπαρκάρουν» 600 ιδιοκτήτες Ι.Χ.
Κλίκ για μεγέθυνση17.09.2021, 15:56

 

 
Νέος διαχειριστής «διώχνει» μακροχρόνιους πελάτες του πάρκινγκ του νέου δημαρχείου Θεσσαλονίκης παρότι είχαν ετήσια συμβόλαια.

Στον «αέρα» περίπου 600 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν ετήσια συμβόλαια στο πάρκινγκ του νέου δημαρχείου Θεσσαλονίκης, λόγω ανάθεσης σε καινούργιο διαχειριστή. Πολλοί εξ αυτών έχουν προπληρώσει τα χρήματα (μέχρι και 1.000 ευρώ) στην απερχόμενη εταιρεία και διαμαρτύρονται γιατί ο δήμος «έκανε ανάθεση σε νέο διαχειριστή χωρίς να μας λάβει υπόψη του στη συμφωνία που συνήψε»!

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε την περασμένη Πέμπτη, όταν εκατοντάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων που είναι μακροχρόνιοι πελάτες του πάρκινγκ βρήκαν ειδοποιητήρια στα παρμπρίζ των οχημάτων τους να τα απομακρύνουν «το αργότερο ώς τη Δευτέρα, στις 10 το πρωί».

Καθώς αιφνιδιάστηκαν, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που άρχισαν να τηλεφωνούν στις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι γιατί ξαφνικά χάνουν τον χώρο στάθμευσης αλλά και τα χρήματά τους δίχως καμιά προειδοποίηση. Αρκετοί θεωρούν ότι ο δήμος «έχει ευθύνη δεδομένου ότι είναι ιδιοκτήτης του πάρκινγκ και στους όρους της σύμβασης με τη νέα εταιρεία που το νοίκιασε θα έπρεπε να έχει προβλέψει το πρόβλημα… Είμαστε κι εμείς πολίτες της Θεσσαλονίκης», ανέφεραν.

Σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι θιγόμενοι πελάτες του πάρκινγκ δεν βρήκαν άκρη από τα τηλεφωνήματα στις υπηρεσίες του δήμου που τους παρέπεμπαν στην απερχόμενη εταιρεία… Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Δήμος Θεσσαλονίκης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η συμβατική διάρκεια παραχώρησης του σταθμού σε ιδιωτική επιχείρηση εκμετάλλευσης έχει προ καιρού λήξει.

Με βάση τους όρους της σύμβασης και των σχετικών παραρτημάτων αυτής, η ιδιωτική επιχείρηση -με μόνη την παρέλευση του συμβατικού χρόνου- είχε την υποχρέωση της άμεσης και απρόσκοπτης παράδοσης του σταθμού στον Δήμο Θεσσαλονίκης, πλην όμως μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο τηλ. 2313 317.930 (από τις 7.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ)».

Γεγονός είναι ότι η διαδικασία παράδοσης από την απερχόμενη εταιρεία στον δήμο, προκειμένου να το παραδώσει σε νέο διαχειριστή, δεν έγινε τελικά την περασμένη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει διαδικασίες διοικητικής αποβολής. Εν τω μεταξύ, η λειτουργία του σταθμού συνεχίζεται, αλλά και ο εκπρόσωπος του παλαιού διαχειριστή επιρρίπτει ευθύνες στον δήμο: «Ο δήμος ποτέ δεν μας προειδοποίησε να μην κάνουμε μακροχρόνιες συμβάσεις. Εξάλλου, ό,τι χρήματα έχουν εισπραχθεί απ’ αυτές, το 20% το έχει πάρει ο δήμος βάσει της σύμβασης παραχώρησης», διατείνεται.

Το υπόγειο παρκινγκ του δημαρχείου εκμεταλλευόταν για μία δεκαετία (ώς τον Αύγουστο του 2020) η κατασκευαστική εταιρεία ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ, συμφερόντων Αλεξόπουλου. Η εταιρεία στην οποία κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός και πρόκειται να το αναλάβει είναι η PARKING ΟΤΤΟ Ε.Ε. στην οποία συμμετέχει κατά το πλειοψηφικό πακέτο ο επίσης πολύ γνωστός επιχειρηματίας από τον χώρο της ένδυσης στη Θεσσαλονίκη, Ν. Χιονίδης (και υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. στην Α' Θεσσαλονίκης).

πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου