06.04.22
 
 

Άγρια βία από την αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Βίντεο αποτυπώνει την αναίτια επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων έξω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τη στιγμή της προσαγωγής του δημοσιογράφου του Ριζοσπάστη και μέλους της ΕΣΗΕΜΘ Δημήτρη Μαβίδη. Είναι χαρακτηριστική η στιχομυθία μεταξύ του δημοσιογράφου και των «σερίφηδων»:

Δ.Μ: Είμαι δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών!

Αστυνομικός: Πάρ' του το κινητό!

Για την άγρια καταστολή και τις προσαγωγές στην απεργιακή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, το ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Καταγγέλλουμε την άγρια καταστολή και την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε απεργούς εργάτες της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας τραυματίας και αρκετές προσαγωγές.

Αυτό που ενόχλησε την κυβέρνηση ήταν το σύνθημα της απεργιακής συγκέντρωσης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές ενέργειες και η πορεία που ακολούθησε προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο σημείο που έχει καταπλεύσει ΝΑΤΟικό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό, με σκοπό αυτό να φτάσει στην Αν. Ευρώπη.

Οι ΝΑΤΟικοί όπως είδαμε πριν λίγες μέρες στα Χανιά έχουν δικαίωμα να μπαίνουν σε δωμάτια ξενοδοχείων, να τρομοκρατούν ανήλικα κορίτσια και να αφήνονται ελεύθεροι, αλλά οι εργάτες που διαμαρτύρονται και αγωνίζονται ενάντια στην πολεμική εμπλοκή να προσάγονται επειδή μπήκαν στο λιμάνι της πόλης τους.

Ήδη τα βίντεο και οι φωτογραφίες που βγαίνουν στη δημοσιότητα δείχνουν τον απρόκλητο και άγριο χαρακτήρα της επίθεσης από τις δυνάμεις καταστολής, θεωρώντας πως δεν τους βλέπει κανείς.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Καλούμε τα συνδικάτα στη Θεσσαλονίκη, τους εργαζόμενους και τη νεολαία στο νέο συλλαλητήριο στις 18.30, στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Να απαιτήσουμε να απελευθερωθούν άμεσα οι προσαχθέντες και να μην απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον τους».

πηγη: http://artinews.gr