Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 20 Ιαν 2022
Τραμπουκισμοί και επίθεση γονέων σε μαθητές που έκαναν κατάληψη
Κλίκ για μεγέθυνση

Facebook
20.01.2022, 13:08
Χτυπήθηκαν παιδιά του Γυμνασίου (Μαράσλειο) με αποτέλεσμα μία κοπέλα να μεταφερθεί με ελαφρά τραύματα στο νοσοκομείο • Προγραφές των καταληψιών και τραμπουκισμοί • Στο κρατητήριο όλη νύχτα δύο μαθητές Λυκείου που προσήχθησαν από την ΕΛ.ΑΣ.

Προχθές η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζητούσε από τους γονείς να «καρφώνουν» τους καθηγητές που δεν κάνουν τηλεκπαίδευση από τα σπίτια τους σπάζοντας τις καταλήψεις. Χθες ανέλαβαν δράση η ΕΛ.ΑΣ. με προσαγωγές δύο μαθητών Λυκείου αλλά και «αγανακτισμένοι γονείς» που όχι μόνο έσπασαν με το έτσι θέλω μαθητική κατάληψη στο 26ο Γυμνάσιο-Λύκειο (Μαράσλειο) στο Κολωνάκι, αλλά έφτασαν στο σημείο ακόμα και να τραυματίσουν δύο μαθητές του Γυμνασίου!

Το βράδυ της Δευτέρας και ενώ τα δεκαπενταμελή Γυμνασίου και Λυκείου είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν σε κατάληψη με μια σειρά αιτημάτων, ορισμένα παιδιά πήγαν στο σχολείο. Κάποιοι γονείς είχαν όμως ήδη ειδοποιήσει την αστυνομία, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να μπουν μέσα και να προβούν σε δύο προσαγωγές μαθητών Λυκείου, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο κρατητήριο, όπου πέρασαν όλο το βράδυ.

Χθες νωρίς το πρωί, μαθητές του Γυμνασίου του Μαράσλειου προχώρησαν σε κατάληψη ζητώντας αραίωση των μαθητών ανά τάξη, συχνά και δωρεάν τεστ για όλους, προσλήψεις καθηγητών, να καταργηθούν οι συγχωνεύσεις τμημάτων και να μην παίρνουν απουσία όσοι είναι σε καραντίνα. Ομως τρεις γονείς-αυτόκλητοι τιμωροί αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. «Κωλόπαιδα, ανοίξτε τώρα, εγώ πληρώνω για να πάει το παιδί μου σχολείο», ωρυόταν ένας, μέλος του Συλλόγου Γονέων.

Την ίδια ώρα ήρθε και η διευθύντρια του Λυκείου και άρχισε να φωνάζει στα παιδιά. Ενας πατέρας πήρε έναν μεταλλικό κόφτη και άρχισε να βαράει τα τρία λουκέτα της πόρτας, την οποία κρατούσαν με τα χέρια οι μαθητές, φωνάζοντάς του «μη μας βαράτε, θα χτυπήσουμε». Και ακριβώς αυτό έγινε. «Είχα βάλει το χέρι μου εκεί γιατί φοβόμουν ότι θα χτύπαγε ο γονιός το χέρι του φίλου μου που ήταν επίσης εκεί. Και αυτός [ο πατέρας] όπως κοπάναγε τον κόφτη με δύναμη –αντί έστω να πάει να κόψει το λουκέτο– με χτύπησε», εξηγεί η μαθήτρια που τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι μανιασμένοι γονείς έσπασαν τελικά τα λουκέτα, μπήκαν μέσα στο προαύλιο, φώναζαν στους μαθητές και στη συνέχεια μια μητέρα-μέλος του Συλλόγου Γονέων άρχισε να καταγράφει και να φωνάζει δυνατά τα ονοματεπώνυμα όσων ήταν στην κατάληψη.

«Είναι ενήλικες, είναι γονείς που χτύπησαν παιδιά ενώ τους ζητούσαμε να μην ασκούν βία και να συζητήσουμε. Εσείς φταίτε, μας έλεγαν και ανέφεραν δήθεν ότι τραυματίστηκε και γονιός, κάτι που δεν ισχύει», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» άλλη μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου που ήταν μέσα στην κατάληψη. «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αγριότητα. Είναι απαράδεκτο να επιτρέπεται στους γονιούς να τραμπουκίζουν έτσι μαθητές, η διεύθυνση όφειλε να τους προστατέψει και δεν το έκανε», αναφέρει μητέρα μαθήτριας, η οποία στηρίζει την κατάληψη των παιδιών και ήταν παρούσα στα γεγονότα.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογα απαράδεκτα περιστατικά σε μαθητικές καταλήψεις είχαν καταγραφεί και πέρυσι, με βία κατά ανηλίκων, στο 5ο Γυμνάσιο Αλίμου, όπως και με τραυματισμό μαθήτριας σε σχολείο στο Μαρούσι.

πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου