Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 20 Ιαν 2022
Οι ναζί «χορεύουν» στα ΕΠΑΛ
Κλίκ για μεγέθυνση
Παραλήρημα μίσους στα τρικάκια που πέταξαν οι ναζί στο ΕΠΑΛ Ευόσμου. Διαμηνύουν ότι τα «ιδανικά» τους «προέχουν έναντι οποιασδήποτε θεωρίας ανθρωπισμού και αλληλεγγύης»...

20.01.2022, 13:22
 
Σκηνές με ναζιστικούς χαιρετισμούς, ακροδεξιά σύμβολα και υβριστικά συνθήματα χθες στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, ενώπιον αστυνομικών που, υποτίθεται, φρουρούσαν το σχολείο ● «Υπάρχουν προπηλακισμοί, δεν σέβονται κανέναν και κυρίως τις γυναίκες», καταγγέλλουν καθηγητές ● Αφαντες οι αρχές, δημοτικές και εκπαιδευτικές.

Οι ναζιστικές ομάδες που είχαν κάνει άντρο τους το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης όχι μόνο δεν έσβησαν, αλλά συνεχίζουν τη δράση τους στα άλλα ΕΠΑΛ των δυτικών συνοικιών Θεσσαλονίκης, ειδικότερα στο ΕΠΑΛ Ευόσμου, όπου χθες επαναλήφθηκαν σκηνές με ναζιστικούς χαιρετισμούς, πανό με νεκροκεφαλές, ρόπαλα και φασιστικά «στοχάδια», υβριστικά συνθήματα εν χορώ και, όλα αυτά, ενώπιον αστυνομικών που υποτίθεται φρουρούσαν το σχολικό συγκρότημα μετά τις προχθεσινές επιθέσεις σε μαθητές και γονείς. Επιπλέον και επικοινωνιακή επίθεση των ναζιστών με ανάρτηση βίντεο στα κοινωνικά μέσα, που αναπαράγονται ασχολίαστα από ιστοσελίδες, με πλάνα επίθεσης 15 ατόμων εναντίον 2 μαθητών και ανελλήνιστες ανακοινώσεις που αφρίζουν από μίσος στο άκουσμα λέξεων όπως «ανθρωπισμός και αλληλεγγύη».

Οχι μόνο δεν πτοήθηκαν από την εμφάνιση της αστυνομίας χθες έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου, το αντίθετο, έστησαν κανονικό ναζιστικό χορό στην είσοδο, την ώρα που μαθητές συνοδεία γονέων ή και μόνοι επέλεγαν κάτι σαν «εκδρομή» προκειμένου να απομακρυνθούν για λόγους ασφαλείας από το συγκρότημα. Τρικάκια με σύνθημα «Κόντρα σε κάθε επιβολή της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας. Λέμε όχι στη χρήση μάσκας στα σχολεία», χοροπηδητά μετά συνθημάτων κατά αριστερών και αναρχικών, αυτοκόλλητα στους τοίχους και μπόλικοι εξωσχολικοί κουκουλοφόροι.

Μαθητές κατήγγειλαν ότι ρίχτηκαν και κροτίδες στους διαδρόμους του σχολείου και άναψαν καπνογόνα, καθηγητές καταγγέλλουν καθεστώς άγριας τρομοκρατίας: «Υπάρχουν προπηλακισμοί καθηγητών, δεν σέβονται κανέναν και κυρίως τις γυναίκες, υπάρχει μια απαξίωση του εκπαιδευτικού. Οι εκπαιδευτικοί φοβούνται πλέον για τη σωματική τους ακεραιότητα. Υπάρχουν παραβατικά άτομα τα οποία κατά καιρούς δημιουργούν προβλήματα, αλλά δεν μπορούμε να εντοπίσουμε ποιος κάνει τι κάθε φορά, αν είναι μαθητές ή εξωσχολικοί. Υπάρχουν 700 μαθητές που φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα, αρκετοί είναι αυτοί που φορούν μάσκες, κουκούλες. Εμείς δίνουμε μάχη να κρατήσουμε το σχολείο, κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά δεν είμαστε αστυνομικοί, ούτε ντετέκτιβ, ο ρόλος μας είναι παιδαγωγικός» (Voria.gr).

Φρικαλέα ανακοίνωση

Φρικαλέα σε περιεχόμενο και ανελλήνιστη –ως συνήθως– η ανακοίνωση της αυτοαποκαλούμενης «Εθνικιστικής Νεολαίας» Θεσσαλονίκης σχολίαζε: «Οι δυτικές συνοικίες θυμίζουν κρούσμα αντίστασης εξωστρακίζοντας της προοδευτικές συνήθειες της σύγχρονης αστικής κοινωνίας. Σε αυτά τα χώματα είμαστε διατεθειμένοι να σπείρουμε τις ιδέες μας και μια νέα εποχή να καρποφορήσει. Μια εποχή που οι αξίες και τα ιδανικά μας θα προέχουν έναντι οποιασδήποτε θεωρίας περί ανθρωπισμού και αλληλεγγύης. Οι μαθητές είναι ανάγκη σε αυτή την ηλικία να έρχονται σε επαφή με τις ιδέες μας, καθώς αυτοί οφείλουν να υπερασπιστούν τη γη και τις συνήθειές τους. Αίμα, γη, έθνος, φυλή τα ιδανικά μας».

Ενοχλητικά απούσες χθες –ούτε μία ανακοίνωση– οι αρχές (δημοτικές, εκπαιδευτικές, αστυνομικές). «Διάφορες ακροδεξιές-φασιστικές ομάδες συνεχίζουν να δρουν μέσα κι έξω από τα σχολεία με την ανοχή της κυβέρνησης», σχολίασε με ανακοίνωσή του το Τομεακό Συμβούλιο Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Χθες το βράδυ η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου ψήφισμα καταδίκης των γεγονότων το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα.

πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου