Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 19 Ιαν 2022
Να θυμηθούμε ποιοι είναι οι ιδεολογικοί πρόγονοι των σημερινών εξουσιαστών
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 
Του Γ.Γ

 

Το έχουμε ξεκαθαρίσει ότι εμείς δεν είμαστε οπαδοί της ιστορικής λήθης και προσπερνάμε αδιάφοροι την κατηγορία που μας έχει αποδοθεί ότι "αναμοχλεύουμε τα πολιτικά πάθη".
Στο σημείο των δυνατοτήτων μας, θα υπενθυμίζουμε τον διαχρονικό εγκληματικό, σε βάρος του λαού μας, παρελθόν της δεξιάς, θα αναφέρουμε το ποιοι είναι οι ιδεολογικοί πολιτικοί πρόγονοι των σημερινών εξουσιαστών.

Αυτά σαν εισαγωγή για την παρακάτω δημοσίευση μας η οποία θα αναπαράγει απόσπασμα από ένα πρωτοσέλιδο άρθρο του Ριζοσπάστη. που δημοσιεύτηκε σαν σήμερα 19/1/1946. Αφορμή γι' αυτό το ρεπορτάζ της εφημερίδας της Κ.Ε του ΚΚΕ, στάθηκε ένα γεγονός σύμφωνα με το οποίο "με σπασμένα κεφάλια, μελανιασμένα σώματα και σχισμένα ρούχα, αφήνοντας και ένα σύντροφο τους στο νοσοκομείο της Κορίνθου, γύρισαν τα μέλη του ΕΑΜ στη Αθήνα", που συμμετείχαν σε εκδήλωση του ΕΑΜ στη πόλη της Πελοποννήσου.

"Στο διάστημα της βρετανικής κατοχής, δολοφονήθηκαν πάνω από 700 αριστεροί, ενώ πολλοί οπαδοί του ΕΑΜ είναι υποχρεωμένοι να κρύβονται στα βουνά, Οι φυλακές είναι γεμάτες από αριστερούς....", είναι η εισαγωγή του κειμένου, 

Μετά την αναφορά στο πώς οι "χιτλερικές εφημερίδες Καθημερινή και Βραδυνή", δίνουν άλλοθι και δικαιολογούν τα εγκλήματα του μονορχοφασιστικού καθεστώτος της εποχής, ο Ριζοσπάστης, επικεντρώνεται στην γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα: 

 

Η Ελλάδα ζει δώδεκα μήνες τώρα κάτω από ένα συνεχιζόμενο μονόπλευρο εμφύλιο πόλεμο. Το κράτος του δοσιλογισμού, ελληνικό προτεκτοράτο της βρετανικής κατοχής, έχει καταντήσει το ίδιο φωλιά, άσυλο και υποκινητής των δυναμικών και φασιστικών οργανώσεων της "Χ" και ΣΙΑ. 

 

Και αφού υπάρχει η σημερινή κυβέρνηση που ονομάζεται δημοκρατική, η κατάσταση έχει γίνει ασφαλώς χειρότερη και τις τελευταίες δυο βδομάδες έχει φτάσει σε πλήρη ΑΦΗΝΙΑΣΜΟ του φασισμού και δοσιλογισμού. Ο κ. Σοφούλης ο ίδιος έχει δώσει τις μαθηματικές αναλογίες του κράτους στο οποίο υποτίθεται ότι είναι πρωθυπουργός: Τα 4/5 των οργάνων του κρατικού μηχανισμού είναι Χίτες. ...

Η ρίζα του κακού βρίσκεται βρίσκεται μέσα στα κρατικά όργανα αφού ΟΛΟΚΛΗΡΑ τα χιτλερικά Τάγματα Ασφάλειας του Ράλλη, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες βρίσκονται μέσα στο στρατό, στην χωροφυλακή και την αστυνομία. Αφού ΟΛΟΙ όσοι συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς με τα όπλα ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο (χαφιέδες, καταδότες, πράκτορες ΕΣ - ΕΣ, Ειδική Ασφάλεια, αστυνομικοί τύπου Σαμπάνη-Εβερτ κλπ) βρίσκονται πάλι στο ίδιο κράτος -με την μόνη διαφορά ότι στην κορυφή του κυματίζει βρετανική σημαία σήμερα.   

 
Και καταλήγει το άρθρο που υπογράφει ο τότε διευθυντής ρου "Ρ" Κώστας Καραγιώργης: "Η Κεντρική Επιτροπή του ΕΑΜ έδωσε χτες την τελευταία της προειδοποίηση τόσο στην δεξιά, και στη δεξιά και στις συμμορίες της, όσο και στο Κέντρο και την Κυβέρνησή του: Η ΖΩΗ, Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ! Κι αυτοί που έχουν τη βαριά ευθύνη ότι ανέχονται ή και υποθάλπουν το μονόπλευρο εμφύλιο πόλεμο θα το πληρώσουν όχι λιγότερο από τους ίδιους τους φασίστες και δοσιλόγους ενόχους!

Από giorgis , Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 | 2:00 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου