Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 11 Οκτ 2021
77 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας από τον ΕΛΑΣ - Ημέρα αντίστασης και αγώνα
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 
Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών- Αγωνιστών

 

Κάλεσμα στήριξης της συγκέντρωσης-διαδήλωσης στην Πλατεία Γκύζη 12 Οκτώβρη 19:00

77 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΑΣ – ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Ο εργαζόμενος λαός του τόπου μας οργανώθηκε πλατιά στις γραμμές των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ και στην Εθνική Αλληλεγγύη, με την καθοδήγηση του επαναστατικού ΚΚΕ έγραψε χρυσές σελίδες αντίστασης απέναντι στο τριπλό φασισμό, τον παρακρατικό φασισμό και τον αγγλικό και μετέπειτα αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Ο εργαζόμενος λαός στις γειτονιές της Αθήνας, με τους κομμουνιστές στην πρωτοπορία,με την προκήρυξη και το όπλο στο χέρι, με το χωνί και τις συγκεντρώσεις, με τις απεργίες και τις διαδηλώσεις, με την οργάνωση της υλικής αλληλεγγύης στις υποτελείς τάξεις και τις εκτελέσεις ναζί και γερμανοντυμένων, αποτέλεσε ενεργό κομμάτι της εποποϊίας της ένοπλης παλλαϊκής αντίστασης της περιόδου 40-49.

Το Γκύζη, οι Αμπελόκηποι και οι γειτονιές του Κέντρου της Αθήνας πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος, πρωτοπόροι εργάτες και νεολαίοι έδωσαν την ζωή τους στον αγώνα για λευτεριά-ανεξαρτησία- λαοκρατία, πέρασαν στο πάνθεον των ηρώων που με ανιδιοτέλεια και ταπεινότητα σήκωσαν το μπόι τους και διαμόρφωσαν τον γίγαντα λαό που αγωνίστηκε απέναντι στο γερμανικό ιμπεριαλισμό-ναζισμό και τους ντόπιους ρουφιάνους υποστηρικτές του.

77 χρόνια μετά την απελευθέρωση της Αθήνας, επιβάλλεται να τιμήσουμε στον δρόμο τους Αντάρτες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και να αντισταθούμε απέναντι στην καταλήστευση της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας στο σήμερα.

Διαδηλώνουμε και διεκδικούμε δουλειά, εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις , μέσα στο κύμα ακρίβειας και ανεργίας που έρχεται σαν αποτέλεσμα της βαθιάς πολιτικής και οικονομικής κρίσης του καπιταλιστικού- ιμπεριαλιστικού συστήματος βγαίνει στην πρώτη γραμμή.

Οργανωνόμαστε και παλεύουμε για ανεξαρτησία απέναντι στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση, την στιγμή που η οικονομική εξάρτηση απέναντι στον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό βαθαίνει- ελληνογαλλική συμφωνία- και η χώρα μας μετατρέπεται σε απέραντο νατοϊκό στρατόπεδο.

Στον αόρατο εμφύλιο με το φασιστικό παρακράτος που αναδιοργανώθηκε μέσα στο βολικό για το σύστημα σκοταδιστικό-αντιεμβολιαστικό κίνημα σαν παράλληλη κατασταλτική οργάνωση της εξαρτημένης άρχουσας τάξης πλάι στις κατασταλτικές- φασιστικές συμμορίες της ΕΛΑΣ με την κάλυψη των φασιστών με κουστούμια της ΝΔ που εξισώνουν την φασιστική- παρακρατική βία με τους αγώνες του λαού πιάνουμε το κόκκινο νήμα, παίρνουμε θέση μάχης και συγκροτούμε τους πολιτικούς και υλικούς όρους για την Μαζική Λαϊκή Αυτοάμυνα απέναντι σε κράτος- παρακράτος.

Τιμάμε την ημέρα της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Αντάρτες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και χτίζουμε ατσάλινο τείχος τόσο απέναντι στη σοσιαλδημοκρατία που θέλει να καρπωθεί την ιστορία του επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος και τους λαϊκούς αγώνες όσο και στην εξαρτημένη άρχουσα τάξη και τους γιαλαντζί ιστορικούς της που αποκρύπτουν τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ και των οργανώσεων του ΕΑΜ στον λαϊκό ένοπλο απελευθερωτικό πόλεμο.

Στηρίζουμε το Κάλεσμα του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» και καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό, την νεολαία, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες σε πλατιά συμμετοχή στη διαδήλωση τιμής και αγώνα για τα 77 χρόνια της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τον ΕΛΑΣ στη γειτονιά του Γκύζη. Ανυποχώρητος αγώνας απέναντι σε καπιταλιστική εκμετάλλευση, ιμπεριαλιστική εξάρτηση, κρατική και παρακρατική τρομοκρατία για να γίνει ο λαός αφέντης στο τόπο του, για Λευτεριά- Ανεξαρτησία- Σοσιαλισμό- Κομμουνισμό.

Συγκέντρωση- Διαδήλωση: Τρίτη 12 Οκτώβρη, 19:00 Πλατεία Γκύζη

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΑΝΤΑΡΤΗΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ

ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ ΟΠΛΑ ΔΣΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ-ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ-ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 

Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών- ΑγωνιστώνΑπό ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 | 6:26 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου