Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 26 Σεπ 2016
Δυο εκατομμύρια δολάρια υπέρ της υγείας των παιδιών του κόσμου η συνεισφορά της Άννας και του Νίκου Βουρνάζου στη «Φροντίδα»
Κλίκ για μεγέθυνση
Δυο εκατομμύρια δολάρια υπέρ της υγείας των παιδιών του κόσμου η συνεισφορά της Άννας και του Νίκου Βουρνάζου στη «Φροντίδα»Δυο εκατομμύρια δολάρια υπέρ της υγείας των παιδιών του κόσμου η συνεισφορά της Άννας και του Νίκου Βουρνάζου στη «Φροντίδα»Δυο εκατομμύρια δολάρια υπέρ της υγείας των παιδιών του κόσμου η συνεισφορά της Άννας και του Νίκου Βουρνάζου στη «Φροντίδα»

 

 

 

Του Βασίλη Αντωνίου

 

 

Η συνεισφορά του ζεύγους Βουρνάζου είναι η πιο γενναιόδωρη στην ιστορία της «Φροντίδας» και της ελληνικής παροικίας στην Αυστραλία, επισημαίνουν όλα τα ΜΜΕ της Αυστραλίας.

 

 

Η πιο μεγάλη στιγμή του διήμερου μαραθώνιου κατά το 48ωρο ραδιοέρανο του “FRONDITHA CARE” από το ραδιόφωνο 3ΧΥ Αυστραλίας στις 7 & 8 Μαΐου 2016 (συγκεντρώθηκαν 671.300 δολάρια εβδ. εφημ. ΤΑ ΝΕΑ Αυστραλίας ), ήταν όταν οι μεγάλοι δωρητές, το ζεύγος Βουρνάζου δώρισε 500.000 δολάρια στη «Φροντίδα». Το ζεύγος Βουρνάζου παρέδωσε επιταγή 400.000 δολαρίων στον πρόεδρο της «Φροντίδας» κ Νικ Θόδο και την κα Ρένα Φρανγκουδάκη με την υπόσχεση ότι μετά την επιστροφή του από την Ελλάδα θα δώσει άλλες 100.000 δολάρια.

 

Ο Νίκος Βουρνάζος εξηγεί ότι έφτασε στο 92ο έτος της ηλικίας του και όλα τα οφείλει στη σύζυγό του Άννα και την οικογένεια.

«Δεν κάναμε παιδιά και έτσι υιοθετήσαμε τα παιδιά του κόσμου» σχολίασε η κα Άννα Βουρνάζου στην εφημερίδα «ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» Αυστραλίας, αμέσως μετά από την τελευταία δωρεά των 500.000.

 

Η συνολική συνεισφορά του ζεύγος Βουρνάζου στη «Φροντίδα»ανέρχεται στο ποσό των δυο εκατομ. δολαρίων. Την πρώτη φορά το ζεύγος Βουρνάζου συγκλονισμένο από τη δοκιμασία μιας ανιψιάς που Ζει στο Πέρθ Αυστραλίας και διαγνώστηκε με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, μιας άλλης κοπέλας που ζει στη γειτονιά τους στη Μελβούρνη, αποφάσισε να συνεισφέρει ενάμισι εκατομ δολάρια στη «Φροντίδα» για να δημιουργηθεί ειδικευμένη ανεξάρτητη πτέρυγα για άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας εντός των προτεινόμενων γηριατρικών εγκαταστάσεών της στο Clayton.

 

Βιογραφικό

 

Ο Νίκος Βουρνάζος γεννήθηκε στο Χρυσάνθιο Αιγιαλείας το 1924. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο και παρέμεινε στο χωριό να εργαστεί για την ανατροφή των έξι μικρότερων αδελφών του. τα χρόνια της γερμανικής κατοχής οργανώθηκε στην Εθνική Αντίσταση (ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ) και απολύθηκε Το 1945 μετά τα Συμφωνία της Βάρκιζας. Το 1951 τελείωσε το τότε γυμνάσιο (Μέση Εκπαίδευση) σε ηλικία 27 ετών, ως κατ’ οίκον διδαχθείς και πέτυχε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο οποίο οικονομικοί λόγοι δεν του επέτρεψαν να φοιτήσει.

Το 1952 κλήθηκε να υπηρετήσει στο στρατό και αποστρατεύτηκε τον επόμενο χρόνο.

Το 1955 μετανάστευσε στην Αυστραλία και από το 1965 ασχολήθηκε με τους παροικιακούς οργανισμούς, τους οποίους υπηρέτησε δημιουργικά από υπεύθυνες θέσεις. Το 1987 τιμήθηκε με το μετάλλιο της Εθνικής Αντίστασης 1941-1945 και με την κρατική αναγνώριση για τα συμμετοχή του στις μάχιμες τάξεις του ΕΛΑΣ.

Το 1995 γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο Νέας Αγγλίας (the Univsrcity of New England) και το 2002, σε ηλικία 78 ετών, πήρε πτυχίο φιλολογίας.

 

Συγγραφικό έργο

 

Το 2003 επιδόθηκε στη συγγραφή του βιβλίου «Χορεύοντας μόνος», για να βάλει στο χαρτί όσα έζησε και γνώρισε μέσα από τα γεγονότα που άλλοι είχαν διαμορφώσει και εκείνα στα οποία είχε ο ίδιος πρωταγωνιστήσει.

Έκτοτε ακολούθησαν και άλλα βιβλία: «Χορεύοντας μόνος» έκδοση στην Αγγλική 2004, «Αν οι νεκροί είχαν φωνή» 2007, «Δυτική Κορινθία-Κατοχή Αντίσταση Εμφύλιος»2008, «ΟΙ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟΙ – Μετανάστες που κτίζουν ξένες πατρίδες»2010, «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ»2011, Β΄ ΕΚΔΟΣΗ 2012, Γ΄ ΕΚΔΟΣΗ 2013, και στα 92 του, έγραψε ακόμα ένα με τίτλο «ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗ»2015, Β΄ΕΚΔΟΣΗ 2016.

 

Ο Ν. Βουρνάζος λίγο πριν επιστρέψει στη έτερη πατρίδα του την Αυστραλία, προέβη σε πάρα πολλές φιλανθρωπικές ενέργειες στην γενέτειρά του, τις οποίες δεν επιθυμεί να τις δημοσιοποιήσει.

Η φιλανθρωπία του Νίκου Βουρνάζου και της συζύγου του Άννας ευθυγραμμίζονται σε μια βασική αξία του ανθρωπιστικού ιδεώδους που δρα ως κινητήρια δύναμη για κοινωνικό αγαθό. «Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευγενές για την ευημερία της κοινωνίας, από μια συνεισφορά στην υγεία και γενικά στον συνάνθρωπό μας που βιώνει πολύ δύσκολες περιστάσεις,» σχολιάζει στο δημοσιογράφο Β. Αντωνίου εκδότη της εφημερίδας «Στύξ» ο κ Ν. Βουρνάζος.

 

Τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας αναμένεται να γίνουν μετά την επιστροφή του Νίκου και της Άννας Βουρνάζου από την Ελλάδα τον Οκτώβριο. -

 

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου