Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 13 Σεπ 2016
Εϊ, ψιτ! Εσύ ο μεγαλο-δημοσιογράφος!
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 

 

 

Εσύ που φωνάζεις κλαις και οδύρεσαι γιατί θα απολυθούν 2.000 άτομα από τα κανάλια που θα κλείσουν! Έμαθες τι απαντά ο κόσμος στις φωνές σου;;;

 

 

 

Πως ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΑΤΜΕ ΣΤΟ ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ !!!

 

Αλήθεια, που ήσουν εσύ δημοσιογράφε όταν η δημοσιογραφική ελίτ, έθαβε τις πραγματικές ειδήσεις από τον κόσμο;

 

- Που ήσουν εσύ όταν έκλειναν το 2010, σε κάθε γειτονιά όλα τα μαγαζάκια οι μικροί επιχειρηματίες και είναι μέχρι σήμερα άνεροι;

 

- Που ήσουν εσύ όταν έμειναν άνεργοι ή χωρίς ένσημα οι δικηγόροι;

 

- Που ήσουν εσύ όταν κατέρρευσε ο κατασκευαστικός κλάδος κι έμειναν χωρίς δουλειά Αρχιτέκτονες , πολιτικοί μηχανικοί;

 

- Που ήσουν εσύ όταν έμεινε χωρίς ψωμί το τραπέζι του χτίστη του μπογιατζή, του υδραυλικού και του ηλεκτρολόγου;

 

- Που ήσουν εσύ όταν έκλειναν αλυσίδες ολόκληρες κι έμεναν στον δρόμο χιλιάδες ιδιωτικών υπαλλήλων;

 

- Που ήσουν εσύ όταν γιατροί και εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες έπαιρναν τον δρόμο της ξενιτιάς γιατί δεν έβρισκαν δουλειά εδώ;

 

- Που ήσουν εσύ όταν μια σε μια οικογένεια βρίσκονταν ΟΛΟΙ χωρίς δουλειά;

 

- Και πάνω απ όλα, που ήσουν εσύ, όταν άλλοι συνάδελφοί σου δημοσιογράφοι, καταδιώκονταν από το σύστημα που πιστά υπηρέτησες, με χιλιάδες αγωγές και μηνύσεις, γιατί τόλμησαν να μιλήσουν για τα αφεντικά σου και τους ... σπόνσορές τους;;;

 

Ολοι αυτοί δεν είχαν το προνόμιο να μπορούν να φωνάξουν στον κόσμο και να χρησιμοποιησουν το εργαλείο τους, όπως εσύ το μικρόφωνο! Περίμεναν από σένα να κανεις τη δουλειά σου, μήπως και ξαναβρούν αυτοί την δική τους!!!

 

Ομως εσύ, κράτησες το στόμα σου κλειστό, γιατί φοβήθηκες ότι θα χάσεις την δική σου δουλειά !!!

 

Χάσ'την τώρα βλάκα!

 

Είσαι άξιος της μοίρας σου και ο μοναδικός υπεύθυνος!

 

Την ευθύνη την έχεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΣΥ και η ελίτ που ακολουθείς πιστά τον βηματισμό της! Και φταις γιατί ενώ είχες την εξουσία, δεν την χρησιμοποίησες για να σταματήσεις την φονική επίθεση που δέχτηκε η Ελληνική Οικογένεια!

 

ΕΣΥ φταις που το 30% των Ελλήνων είναι άνεργοι γιατί όταν έπρεπε να φωνάξεις και να προβάλεις ... εσύ σιώπησες ! Εσύ φταις που το 55% των νέων μας είναι χωρίς δουλειά γιατί δεν φρόντισες να τα βάλεις με όσους έσπρωξαν τη χώρα στην Ανεργία!

 

ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ γιατί έκανες την πάπια! Ενώ η δουλειά σου και το Σύνταγμα της Ελλάδας σε πρόσταζε να μιλάς! Να αποκαλύπτεις !

 

Να φτάνουν στον κόσμο οι ανομίες της ελίτ!

 

Και τώρα ήρθε η σειρά σου! Και ως το 2022 θα ΄ρθει και η σειρά των υπολοίπων! Γιατί δεν είστε τίποτε άλλο παρά μια λεμονόκουπα!

 

Σας έστυψαν και τώρα σας πετάνε!

 

Και να σου πω το χειρότερο;;; Οι υπόλοιποι άνεργοι που σου ανέφερα, δεν σε θεωρούν δικό τους! Για την ακρίβεια, θεωρούν ότι δεν εργάστηκες ποτέ σου! Και δεν θα σε δεχτούν καν στους αγώνες τους!

 

Ολα αυτά στα λέει ένας που εργάστηκε 20 χρόνια στο γυαλί, 15 στα ερτζιανά και 23 στον Τύπο!!! Κι όταν ΕΞΙ φορές (ναι ηλίθιε, έξι, καλά διάβασες) τον απέλυσαν γιατί έβγαλε θέματα για ΤΡΑΠΕΖΕΣ που δεν άρεσαν στα αφεντικά και στους χορηγούς, εσύ τρανέ ηλίθιε, σιώπησες!

 

 

Εσύ τρανέ ηλίθιε, το έκανες γαργάρα γιατί οι τράπεζες ήταν χορηγοί του αφεντικού σου! Εσύ τρανέ ηλίθιε, που πίστεψες ότι δεν θα ερχόταν ποτέ η σειρά σου ! Εσύ τρανέ ηλίθιε που απαγόρεψες ακόμη και στην Ενωση να υποστηρίξει τέτοιες περιπτώσεις!

 

Λυπάμαι, γιατί μαζί με σένα και με αποκλειστικά δική σου ευθύνη, βρίσκονται στην ανεργία και άτομα που δεν φταίνε! Λογιστές, τεχνικοί και υπάλληλοι γραφείου!

 

Βλέποντας όμως ακόμη και σήμερα, την δημοσιογραφική ελίτ να απομονώνει με μαεστρία όσες φωνές διαφέρουν από τις συστημικές και σε πολλές περιπτώσεις να κυνηγούν με λύσσα ανθρώπους που δίνουν μάχες για την αλήθεια, ένα έχω να πω:

 

Δεν θα βρείτε ούτε ένα δάκρυ για σας ! Ούτε ένα ίχνος συμπάθειας ! Ούτε καν έναν Ελληνα που να συνοφρυώσει τα φρύδια του από τις δύσκολες μέρες που θα αντιμετωπίσετε στην ανεργία! Πολύ απλά, γιατί όλοι σας θεωρούν υπεύθυνους...

 

Αρκούσε βλέπετε μια δήλωση δημόσιας συγγνώμης... που δεν την κάνατε ποτέ μέσα στις Ενώσεις σας!!! Αλλά κυρίως, δεν είχατε ποτέ την δύναμη, να κοιτάξετε στα μάτια όσους συναδέλφους σας διαλύσατε επαγγελματικά ! Και να ζητήσετε μια συγγνώμη απ' όσους κατασπαράξατε! Αντίθετα, τολμάτε κι αποκαλείτε τους Ελληνες "σκατόψυχους" κι ένα σωρό άλλα, γιατί σας έχουν γραμμένους!!!

 

Θα έλεγα ότι είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαν να σας κάνουν! Σε μια άλλη χώρα, με λιγότερο ευγενικούς ανθρώπους, η μοίρα σας ίσως ήταν διαφορετική...

 

Την καλησπέρα μου χωρίς ίχνος συμπάθειας, για τούτες αλλά και για τις επόμενες απολύσεις που θα έρθουν ταχύτατα στον κλάδο!

ΥΓ. Οταν το 2009, χαιρετούσα μια για πάντα επαγγελματικά τον κλάδο σας, είχα πει ότι το κάνω γιατί ως δημοσιογράφος δεν μπορώ να μιλήσω ελεύθερα! Και θα μπορούσα ως ιδιώτης! Είχα πει σε όλους όσους γνώριζα ότι όπως πάτε θα μείνετε χωρίς δουλειά ... Αρα όσα σας γράφω σήμερα, δεν αποτελούν ένα απωθημένο (όπως είμαι σίγουρος ότι θα πείτε) αλλά μια θεώρηση για τον κλάδο της δημοσιογραφίας την οποία γνωρίζετε πολύ καλά αλλά φροντίσατε όλα αυτά τα χρόνια να προσποιείστε ότι δεν έχετε ακούσει...

Γιώργος Αδαλής, Ιδρυτής των AegeanTimes, της πρωτης ηλεκτρονικής εφημερίδας στην Ελλάδα (για όσους μαθητές μου, εξακολουθούν να προσποιούνται ότι δεν με γνωρίζουν αλλά μαζικά με διαγράφουν από φίλο)

 

 

από Λόγιος Ερμής

πηγη:"ΚΑΡΤΕΡΙΑ"

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου