Σε «απόφραξη των αεροφόρων οδών» οφείλεται ο θάνατος της άτυχης 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, όπως αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση.

Ο δράστης της έκλεισε το στόμα με κομμάτια από ύφασμα, πιέζοντας όμως τα χείλη της με την παλάμη του χεριού της.

Την ίδια ώρα, έφραξε τη μύτη της άτυχης 20χρονης με τον αντίχειρα και τον δείκτη του.

Η Καρολάιν δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και έτσι επήλθε ο βίαιος ασφυκτικός θάνατος. Το πρόσωπο της κοπέλας έφερε αμυδρά σημάδια αντίστασης.

«Το συγκεκριμένο έγκλημα έχει μια ειδοποιό διαφορά με αρκετά άλλα που γίνονται μετά ληστείας, καθώς πολλές φορές οι ληστές δεν έχουν πρόθεση να σκοτώσουν. Σε αυτή όμως την περίπτωση μιλάμε για μια νέα κοπέλα και μιλάμε για ανθρώπους που ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν αυτή την κοπέλα και αν επιβεβαιωθεί για ασφυκτικό θάνατο μιλάμε για έναν αργό και βασανιστικό θάνατο  στα χέρια του δράστη. Άρα, ο δράστης ήθελε να οδηγήσει το θύμα του στον θάνατο», τόνισε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Γρήγορης Λέων, προσθέτοντας:

«Επέλεξαν ένα είδος θανάτωσης του θύματος το οποίο προυποθέτει επαφή δράστη και θύματος, όλα αυτά θα έχουν πολύ πλούσιο γενετικό υλικό, οι δράστες θα έχουν αφήσει αποτυπώματα και αν όντως η κοπέλα είχε αντισταθεί θα βρεθεί στα νύχια της γενετικό υλικό, όπως και στο σκυλί που θανατώθηκε».

Πού στρέφονται οι έρευνες

Η ειδική ομάδα του Ανθρωποκτονιών που έχει συσταθεί για να εξιχνιάσει το άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, κινείται σε δύο κατευθύνσεις. Από τη μία σκιαγραφούν το προφίλ των τριών εισβολέων και από την άλλη, συνθέτουν το σκηνικό του θανάτου στη μονοκατοικία της οδού Παναγούλη.

Όλα δείχνουν ότι από κάπου η συμμορία των δολοφόνων ληστών έμαθαν για τα χρήματα που έκρυβε σε χρηματοκιβώτιο η οικογένεια του πιλότου. Τους παρακολουθούσαν μέρες και κατέγραψαν όλες τις λεπτομέρειες της καθημερινότητάς τους πριν περάσουν στην τελευταία και πιο ειδεχθή φάση του σχεδίου τους.

Μέχρι και το γεγονός ότι η 20χρονη Καρολάιν ήταν άριστη γνώστης του kick boxing φαίνεται πως είχαν υπόψη τους και για αυτό και την έδεσαν για να μη μπορεί να αντιδράσει. Όταν έβαλε τις φωνές αποφάσισαν να της κλείσουν για πάντα το στόμα δένοντάς τη πισθάγκωνα και προκαλώντας της ασφυκτικό θάνατο.

Η οικογένεια είχε προχωρήσει πρόσφατα στην αγορά οικοπέδου και το ποσό των 15.000 ευρώ - που άρπαξαν οι δράστες - φαίνεται πως προοριζόταν για τα διαδικαστικά της αγοραπωλησίας.

Η Αστυνομία επικεντρώνεται σε αυτό το στοιχείο και γι’ αυτό ζήτησε από τον 32χρονο να αναφέρει πότε έκανε την ανάληψη του ποσού και το δρομολόγιο που ακολούθησε. Θα συγκεντρωθεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, βάσει του δρομολογίου του πιλότου, ώστε να διαπιστωθεί αν τον ακολούθησε κάποιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές έχουν στα χέρια τους βίντεο με έναν ύποπτο άνδρα, ο οποίος στις 05:30 τα ξημερώματα της Τρίτης βρίσκεται έξω από το μεζονέτα. Ήδη το βίντεο βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, έχει μεγεθυνθεί η εικόνα και προσπαθούν να δουν τα πάντα από εκεί.

Οι δράστες έμειναν περίπου μια ώρα στο σημείο και εκτιμάται ότι ενδεχομένως άφησαν πίσω τους αποτυπώματα ή DNA που θα αξιοποιηθούν από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικά στο σημείο που έπνιξαν και κρέμασαν τον σκύλο και στο σχοινί, τη μονωτική ταινία και τα ρούχα που χρησιμοποίησαν για να δέσουν και να φιμώσουν τον 32χρονο και τη σύζυγό του εκτιμούν οι ερευνητές ότι θα βρουν τη λεπτομέρεια που θα ανοίξει τον δρόμο των ερευνών.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί, λαμβάνουν καταθέσεις από γείτονες για να διαπιστώσουν αν άκουσαν ή είδαν κάτι τόσο το συγκεκριμένο βράδυ όσο και προηγούμενα, ενώ σαρώνουν και κάμερες της περιοχής σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν το μέσο διαφυγής και το δρομολόγιο των δολοφόνων-ληστών.

πηγη: https://tvxs.gr