Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 27 Ιούν 2022
Το τερμάτισε ο Λιγνάδης στην απολογία του: “Για όλα φταίνε οι Αριστεροί, άτομα με ταπεινά ελατήρια, η απερισκεψία και η γοητεία μου”
Κλίκ για μεγέθυνση

Ρεσιτάλ ναρκισσισμού, σνομπισμού αλλά και αμετροέπειας!

Αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες βιασμού που του αποδίδονται εξακολούθησε ο Δημήτρης Λιγνάδης στη συνέχεια της απολογίας του που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας στο ΜΟΔ της Αθήνας.

Κατά την απολογία του ο Δημήτρης Λιγνάδης μίλησε για «σκευωρία» και «κατασκευή» από μια ομάδα -“ψευτοαριστερή” – ανθρώπων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος σε καμία περίπτωση οι συναναστροφές του με τους καταγγέλλοντες που γνωρίζει δεν είχαν κάποιο σκοπό δόλιο. «Μπορώ να σας πω ότι εγώ παρασυρόμουν. Ζούσα απερίσκεπτα. Και παρέα φανερά έκανα. Στο Θέατρο ερχόταν φανερά. Μπάλα φανερά έπαιζα. Και στην Επίδαυρο πήγαινα» επισήμανε στην απολογία του ο Δημήτρης Λιγνάδης.

«Σπίτι μου έμπαιναν και άνθρωποι που ήξερα δυο λεπτά» είπε και περιέγραψε τον εαυτό του ως «ανοιχτό μέχρι ηλίθιο». Ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης, αρνήθηκε τους βιασμούς και των άλλων δυο νεαρών ανδρών που τον καταγγέλλουν, ενώ ισχυρίστηκε πως στην περίπτωση που είχε ερωτική επαφή με κάποιον από τους καταγγέλλοντες θα το παραδεχόταν.

«Έχει καταστραφεί η φήμη και η υπόληψη μου. Δεν έχω καμία όρεξη να λέω ψέματα» ανάφερε χαρακτηριστικά.

«Έκανα την αυτοκριτική μου για το που βρίσκεται η δική μου ευθύνη και έφτασα σε αυτό το σημείο. Απερίσκεπτα άσκησα τη γοητεία μου, φλέρταρα παραπάνω, έδωσα παραπανίσιες υποσχέσεις σε άνδρες και γυναίκες, είχα μια υπερβολή ως προς την ποιότητα και ποσότητα… Δεν είμαι κατηγορούμενος για κορτάκιας, πέφτουλας, γύπας, γητευτής. Μπορεί να υπήρξα αυτό το άτομο. Μπορεί να ξέφυγα σε αυτό τον τομέα, αλλά βιαστής δεν υπήρξα ποτέ. Δεν είμαι όμως ούτε εκβιαστής ούτε βιαστής. Σιχαίνομαι τον βιασμό. Έχω κλωτσήσει γάτο Κίνας ξέρω ότι είναι κακούργημα τώρα… Μου είναι αποκρουστική η εκμετάλλευση αδύναμων ανθρώπων. Αναρωτήθηκα με όλα αυτά που έβλεπα στα κανάλια να κάνουν δικαστήριο και να προδικάζουν την περίπτωση μου, πώς θα έρθω να μιλήσω σε εσάς. Είστε η τελευταία μου ελπίδα για την αλήθεια. Δεν ήρθα μπροστά σας σαν άγιος. Πράγματα που με έστειλαν εδώ, δεν θέλω να τα επαναλάβω ποτέ στη ζωή μου» είπε ο Δημήτρης Λιγναδης κάνοντας λόγο για σκευωρία σε βάρος του.

Ο κατηγορούμενος αναφερόμενος στα κίνητρα είπε πως είναι πολλά. «Η προσωπική εκδίκηση από την απόρριψη, να στεγαστούν κάτω από την ομπρέλα του metoo και μετά να θυματοποιηθούν από ένα τέτοιο σοβαρό κίνημα που θα μπορούσε να είναι πολύ ωφέλιμο…Μόλις άνοιξε η ομπρέλα του metoo μπήκαν όλοι και τα ξερά και τα χλωρά κάτω από την ομπρέλα. Τα άτομα που είδα τώρα εδώ είναι φτηνά…» είπε και όταν κλήθηκε να εξηγήσει πώς «ξέσπασε όλο αυτό σε βάρος του» σημείωσε:

«Συναντήθηκαν παρά πολλές επιθυμίες από συνιστώσες που οδηγούν σε μια συνισταμένη. Κάποιοι άνθρωποι, είχαν κάποια πικρία προσωπική από εμένα, είχαν προσωπικά κίνητρα. Υπάρχει αυτή η πρώτη ύλη. Υπάρχουν τριβές και προστριβές από ηθοποιούς μέχρι και έχθρα προς το πρόσωπο μου και υπάρχουν μεγάλες προστριβές και διαμάχες με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών Υπάρχει μία ομάδα δημοσιογράφων και influencer, του ψευδοαριστερού χώρου που βρέθηκαν απέναντι μου και θέλησαν να κλονίσουν την κυβέρνηση ότι ήμουν τάχα μια λάθος επιλογή της. Το φυτίλι ήταν ο Β.Κ που είπε μια ιστορία από το μυαλό του, που είναι παραγεγραμμένη και άνοιξε πρώτος το χορό των καταγγελιών. Υπάρχει ένας δεύτερος… Αυτούς τους δυο τους θεωρώ “λαγούς”. Μετά ακολούθησε μια κοινωνία εθισμένη στο αίμα… αυτό έγινε προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης. Έφτασε και στη Βουλή».

Πρόεδρος: Εδώ εμπλέκονται πολλοί άνθρωποι. Εσείς λέτε ότι δεν αληθεύουν αυτά. Γιατί να θέλουν να κατηγορήσουν κάποιον παντελώς αθώο;

Λιγνάδης: Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν άγνωστοι μεταξύ τους ήταν ένα πλέγμα. Μια πλεκτάνη. Είναι σκευωρία . Δεν είναι  δέκα άτομα..Είναι δέκα ενωμένα σε μια αδιαίρετη μονάδα.

Πρόεδρος: Αποδίδεις τέσσερις βιασμούς χωρίς να έχει γίνει τίποτα;

Λιγνάδης: Και εγώ έχω αναρωτηθεί που φτάνει η αλήθεια και που αρχίζει το κερασάκι του βιασμού.

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε πώς γνώρισε τον S. μέσω του αδερφού μιας κοπέλας, με την οποία έπαιζαν μαζί στο θέατρο. «Στις Βάκχες η μία από τις κοπέλες η Νάταλι είχε ένα αδερφό που έφερνε στις πρόβες. Τον Θοδωρή. Ερχόταν συνεχώς μαζί μας. Μια μέρα μου λέει “πρέπει να γνωρίσεις έναν φίλο μου, λίγο φαντεζί προσωπικότητα“, τον οποίο γνώρισα στα Goodys στο κέντρο», ανέφερε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Πρόεδρος: Δεν συναντηθήκαμε σε μπαρ;
Δημήτρης Λιγνάδης: Όχι, και δεν θα είχε πρόβλημα να το παραδεχτώ.
Πρόεδρος: Πώς βρεθήκατε εκεί;
Δημήτρης Λιγνάδης: Είπαμε πάμε εκεί και συναντηθήκαμε.
Πρόεδρος: Είχατε συναναστροφές όλοι μαζί;
Δημήτρης Λιγνάδης: Με την αδελφή του αλλά και χωρίς εκείνη. Η Ναταλι μου είχε ζητήσει να ακολουθήσει την περιοδεία ο αδελφός της για να του κάνω αρχαία γιατί είχε κοπεί στα αρχαία.
Πρόεδρος: Τι κοινό σημείο είχατε;
Δημήτρης Λιγνάδης: Ήθελα από παιδί να μεταδίδω γνώση, ειδικά σε όσους ήταν κενοί αυτής. Δεν αποκλείω και την αποφόρτιση. Εδώ έχει μικρύνει. Έχει γίνει κοντινό. Λες κι έκανα παρέα μόνο με Θοδωρηδες.
Πρόεδρος: Είχε έρθει και στο σπίτι σας το 2015 ο S;
Δημήτρης Λιγνάδης: Ναι.

Μιλώντας για την σχέση του με τον δεύτερο καταγγέλλοντα, τον οποίο φιλοξενούσε στο σπίτι του, ανέφερε πως εκείνος του είχε εξομολογηθεί ότι τον είχε γοητεύσει.  «Κάναμε παρέα» είπε και συνέχισε: «Ήταν εκφραστικός στις εκδηλώσεις του. Βαφόταν. Χρησιμοποιούσε μια διάλεκτο που χρησιμοποιούν κάποιοι γκέι, δεν κάνω αξιολόγηση, απλώς περιγράφω».

Πρόεδρος: Είχατε συζητήσει για ερωτικές προτιμήσεις;

Λιγνάδης: Ίσως. Αλλά δεν έδωσα καμία σημασία.

Πρόεδρος: Δεν σας απασχόλησε να συζητάτε ερωτικές προτιμήσεις με ανήλικο;

Λιγνάδης: Σας είπα πως δεν το αποκλείω. Τώρα μπορεί να ήταν μια φράση.

Πρόεδρος: Τι σήμαινε τον γοητεύσατε;

Λιγνάδης: Από τα λεγόμενα του πάντα. Μου ζητούσε να βρεθούμε σε επαφή. Ήθελε να ολοκληρωθεί η γνωριμία μας. Με γλειψίματα…

Πρόεδρος: Την εποχή της Επιδαύρου είχατε επαφή;

Λιγνάδης: Πως εννοείτε την επαφή;

Πρόεδρος: Με γλειψίματα και αυτά που λέτε…

Λιγνάδης: Όχι, όχι.

«Είμαι ένας άνθρωπος με γνωριμίες, η δύναμη στο θέατρο, το παρουσιαστικό μου, μπορεί το σπίτι μου… Αυτά θα μπορούσαν να γοητεύσουν. Πάντως δε μιλούσαμε μόνο για τις ερωτικές προτιμήσεις» είπε  ενώ όταν κλήθηκε να απαντήσει αν τον προβλημάτισε το γεγονός ότι ήταν ένας ανήλικος που ήθελε επαφές μαζί του απάντησε: «Ήταν παιχνίδι. Ανάμεσα στο «καλέ» και στο «μωρή». Δεν το σπουδαιολόγησα ποτέ».

Πρόεδρος: Δεν έπρεπε να τον προστατεύετε;

Λιγνάδης: Ποια μεγαλύτερη προστασία από να τον βλέπω για καφέ μαζί με άλλους, να έρχεται σπίτι μου που ήταν γεμάτο βιβλία. (…) Δεν έβρισκα κακό να μείνει. Έμεινε δέκα μέρες περίπου. Ένα σάκο θυμάμαι είχε φέρει. Κοιμόταν στον καναπέ μου. Δεν είχε που να πάει.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε ατράνταχτα στοιχεία πως δεν βρισκόταν στην Επίδαυρο το 2015 την περίοδο που αρχικά ο νεαρός κατήγγειλε ότι τον βίασε. «Δεν πήγα ποτέ μαζί τους στην Επίδαυρο» είπε με κατηγορηματικό τρόπο ενώ αναφερόμενος στην φωτογραφία του με τον νεαρό καταγγέλλοντα εξήγησε τη θέση του λέγοντας: «Δεν αμφισβητώ εμένα στη φωτογραφία, ούτε ότι είναι τραβηγμένη στην Επίδαυρο. Δεν είναι όμως το 2015».

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και στην γνωριμία του με τον τέταρτο καταγγέλλοντα τον οποίο , επίσης, φιλοξένησε στο σπίτι του, το 2015 ενώ πήγαινε ακόμη σχολείο.

«Μου περιέγραψε το εξής ανατριχιαστικό, ότι δεν είχε σπίτι του ρεύμα και νερό. Και του είχα πει ότι αν θελήσει να διαβάσει ή να πλύνει τα ρούχα μου το σπίτι μου είναι ανοιχτό. Ο ίδιος ενημέρωνε τη μητέρα του και μάλιστα γελούσαμε μαζί για τα πολωνικά που μιλούσαν. Ερχόταν και έμενε κατά καιρούς».

Πρόεδρος: Είχατε ένα παιδί που πήγαινε σχολείο… δεν τον ρωτήσατε γιατί δεν πήγε σε συγγενείς;

Λιγνάδης: Τον ρώτησα και μου λέει: «δεν έχω κανέναν, θα συνεχίσω να πηγαίνω στο σκοτεινό μου σπίτι». Και του λέω να έρχεσαι εδώ να διαβάζεις.

Πρόεδρος: Μεγάλη ευθύνη…

Λιγνάδης: Είναι μεγάλη ευθύνη και ίσως ήταν και λάθος μου που πήρα την ευθύνη αυτή.

Πρόεδρος: Δεν διακριβώσατε αν λέει αλήθεια, πως ανοίξατε έτσι την πόρτα του σπιτιού σας;

Λιγνάδης: Είναι ασυνήθιστο. Το έκανα με αγαθότατη πρόθεση.

Πρόεδρος: Δε σκεφτήκατε να του δώσετε χρήματα για τους λογαριασμούς; Να τον προτρέψετε να δει κάποιον για τα θέματα με τη μητέρα του;

Λιγνάδης: Δεν το σκέφτηκα. Λέω αφού μπορώ να του παράσχω αυτά τα πράγματα… Επίσης, πήγαινε από ένα διάστημα και μετά στη μάνα του. Δεν μετακόμισε σπίτι μου, μια βρύση και μια λάμπα του πρόσφερα.

Ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης ανέφερε πως «έβαλε τα γέλια» όταν έμαθε την καταγγελία του τρίτου άνδρα ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να καταθέσει. «Δεν τον έχω δει ποτέ » ισχυρίστηκε και πρόσθεσε: «Φοβήθηκα σε εκείνο το σημείο με το εφεύρημα Μωραΐτη. Τους άλλους κάπως να σκεφτώ ότι τους έχω δει κάποιες φορές. Αυτό με σόκαρε. Δεν τον έχω δει ποτέ. Αυτή η κατασκευή… Δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση… Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Αμφιβάλλω αν είναι και υπαρκτό πρόσωπο. Περίμενα να δω, να έρθει εδώ να δω από κοντά το προϊόν της κατασκευής, της κατασκευής το τονίζω εναντίον μου. Δεν γνώριζα τη φάτσα του όταν είδα φωτογραφία… Δεν τον έχω δει ποτέ».

Πρόεδρος: Γιατί ξέσπασε όλο αυτό σε βάρος σας;

Λιγνάδης: Συναντήθηκαν, δημιούργησαν ένα κράμα, ένα σύνολο ομάδων. Κάποιοι άνθρωποι 2,5 άνθρωποι, επειδή τον ΔΜ δεν τον ξέρω, αυτοί οι 2,5 άνθρωποι είχαν κάποια πικρία για εμένα. Ο ένας γιατί δεν έγινε ο σόουμαν που ήθελε, ο άλλος γιατί δεν του έκατσα για να το πω λαϊκά. Τριβές και έχθρα από κάποιους ηθοποιούς, προστριβές μεγάλες με το ΣΕΗ και διαμάχες, υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι ή και influencers οι οποίοι είχαν τεράστια διαφωνία με την ιδεολογία μου και με τη θέση μου στο Εθνικό Θέατρο. Για παράδειγμα η κα Χατζηαντωνίου, η κα Ακρίτα μετέβαλε τη θέση της μετά και κάποιοι δημοσιογράφοι του ψευτοαριστερού κόσμου. Υπήρχε ένας ΒΚ που βρέθηκε χρόνια μετά να προστρέξει στην κα Κουρτέση, να πει μια ιστορία που στο 99,9% την έχει βγάλει από το μυαλό του και άρχισε τον χορό και ένας ΝΣ που πήγε στην αγαπημένη του Ναταλί Χατζηαντωνίου για να μιλήσει για έναν βιασμό μετά από χρόνια που μετά βγήκε ότι, είναι ο Λιγνάδης. Μετά ακολούθησε μια κοινωνία εθισμένη στο αίμα, κυρίως από σκανδαλώδης κλειδαρότρυπες μια πολιτική εκμετάλλευση και όχι μόνο υιοθετήθηκε σαν προϊόν αλλά συνεχίστηκε κιόλας και οι εφημερίδες και η τηλεόραση βρήκαν ευκαιρία να χτυπήσουν και να φέρουν έναν διάσημο σε όλο αυτό και έχουν δημιουργήσει όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα. Στο Εθνικό Θέατρο μπορώ να σας πω τις αντιπαλότητες.

Πρόεδρος: Δεν θα σταματούσε κάποιον αυτό που ισχυρίζεστε; Κάποιον που είναι αθώος;

Λιγνάδης: Η ποιότητα μιας κατηγορίας φαίνεται από το ποιος την λέει, όλοι αυτοί που παρέλασαν εδώ πέρα φαίνεται τι ποιόν έχουν και φαίνεται και το γιατί. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι άγνωστοι μεταξύ τους, οι καταγγέλλοντες και οι βοηθούντες τους οι μάρτυρές. Όλοι αυτοί δεν είναι άσχετοι, είναι ένα σύμπλεγμα. Είναι 10 άτομα ενωμένα σαν μια μονάδα.

Πρόεδρος: Κατηγορείς κάποιον που δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα;

Λιγνάδης: Βεβαίως. Δεν έχει συμβεί ο βιασμός, όχι ότι δεν έχουν συμβεί τα stories. Εγώ έδωσα αγώνα μέσα μου να θυμηθώ τον ΝΣ. Ποιος είναι; Μήπως είχαμε κάνει κανένα τρίο; Μήπως είχε μια βάση αλήθειας; Αυτό το αναρωτήθηκα και εγώ. Είπε στην κα Χατζηαντωνίου, η οποία με έχει αναλάβει εργολαβία από τότε με το Εθνικό. Αυτός ο άνθρωπος αντιευτελούς αντιτίμου. Και βεβαίως ούτε που τον αναγνώρισα. Θέλω να σας πω για το Εθνικό. Πριν σας πω αυτό επειδή έχετε απέναντί σας έναν άνθρωπο που αρνείται ό,τι δεν έχει κάνει και παραδέχεται ό,τι κάνει ήμουν σε ένα μέρος με ανθρώπους που είχαν διαπράξει τερατώδη πράγματα, σκέφτηκα που βρίσκεται η δική μου ευθύνη. Πολλές φορές απερίσκεπτα μπορεί να άσκησα τη γοητεία μου, κολακεύτηκα, φλέρταρα, έδωσα παραπανήσιες υποσχέσεις για το πόσο όμορφοι είναι είχα μια υπερβολή στην προσέγγισή μου. Δεν νομίζω ότι εδώ κατηγορούμαι για πέφτουλας ή για γύπας ή για γητευτής, μπορεί να υπήρξα, μπορεί να ξέφυγα σ’ αυτό αλλά βιαστής δεν υπήρξα ποτέ. Ούτε βιαστής, ούτε εκβιαστής. Σιχαίνομαι τον βιασμό. Έχω κλωτσήσει γάτο που έχει καβαλήσει με το ζόρι γάτα. Το δεύτερο που σκέφτηκα με όλο τον σεβασμό, αναρωτήθηκα πολλές φορές με όλα αυτά που βλέπω στην τηλεόραση, ατιμωρητί από όλους, να βλέπω στα κανάλια να γίνεται δικαστήριο για το όνομά μου με ποικίλες εμφανίσεις συνηγόρων και από αυτό που λένε κάποιοι αριστεροί βοθροκάναλα και αναρωτήθηκα εγώ προφυλακισμένος και με χειροπέδες, με την ετικέτα του βιαστή και μάλιστα του παιδόφιλου, πώς θα πάω να μιλήσω σ’ αυτούς τους ανθρώπους; Όμως έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Δεν είμαι άγιος άνθρωπος και τα πράγματα που με έστειλαν εδώ δεν θέλω να τα επαναλάβω. Βιαστής όμως δεν είμαι σε καμία περίπτωση. Θέλω να σας πω για την πορεία μου στο Εθνικό Θέατρο και τις αντιπαλότητές μου. Δεν λέω ότι αυτές με έφεραν εδώ, αυτό που γίνεται πρόκειται για μια σκευωρία.

Πηγή: topontiki.gr / ieidiseis.gr
πηγη: https://thefaq.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου