«Με έκπληξη είδαμε στο τέλος της περασμένης βδομάδας, ότι την περασμένη βδομάδα κοινοποιήθηκε προς τα νοσοκομεία έγγραφο της Ιατρικής Σχολής Αθήνας», το οποίο σύμφωνα με τον Π. Παπανικολάου «λέει πως οι κύριοι καθηγητές της ιατρικής σχολής Αθηνών κηρύσσουν μονομερώς λιποταξία από την περίθαλψη ασθενών Covid-19, με την δικαιολογία ότι οι πανεπιστημιακές κλινικές κάνουν εξειδικευμένες πράξεις υψηλής ιατρικής και δεν θα κάθονται να ασχολούνται με τον κορονοϊό, όπως και γιατί εκπαιδεύουν φοιτητές και ειδικευόμενους».

«Και για όλους αυτούς τους λόγους θα αναθέσουν μονομερώς όλα τα περιστατικά της επιδημίας στις κλινικές του ΕΣΥ» προσθέτει, κάνοντας λόγο για «αποθέωση θράσους» καθώς το έγγραφο των πανεπιστημιακών γιατρών, υπόσχεται πως οι πρώτοι είναι διαθέσιμοι να παρέχουν τις οδηγίες τους στους γιατρούς του ΕΣΥ σχετικά με τους ασθενείς Covid.

Αποκάλυψε ακόμα πως το συγκεκριμένο έγγραφο έχει σταλεί ως εξαιρετικά επείγον στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα από τις αρχές Σεπτεμβρίου και μάλιστα την μέρα του ανασχηματισμού.

Σχετικά με τις χθεσινές συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τρίτη δόση του εμβολίου Covid-19 σε ευάλωτες ομάδες και τους νοσοκομειακούς, ο Π. Παπανικολάου δήλωσε πως η Ένωση Ιατρών και Νοσοκομείων Αθηνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) έχει αποστείλει από αρχές Ιουνίου μέχρι τέλος Αυγούστου συνολικά 3 φορές σχετικό έγγραφο ερώτημα προς την επιτροπή εμβολιασμών. «Μέχρι σήμερα δεν είχαμε πάρει καμία απάντηση και μάθαμε από διαρροές προς τα ΜΜΕ εδώ και λίγες μέρες, ότι Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου θα ανακοίνωνε την ισχυρή σύσταση για τρίτη δόση στους υγειονομικούς, χωρίς να έχει καταδεκτεί να συνομιλήσει μαζί μας».

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους νοσοκομειακούς γιατρούς ο Π. Παπανικολάου έκανε λόγο για εμβολιασμό πάνω 90% της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας και άνω του 85% συνολικά του προσωπικού των νοσοκομείων, επαναλαμβάνοντας την αντίθεση της ΟΕΝΓΕ στις αναστολές εργασίας, καθώς έχουν οδηγήσει σε κενά λόγου του σημαντικού ρόλου που έπαιζαν ορισμένοι από όσους απομακρύνθηκαν. Έκανε επίσης λόγο για ένα τιμωρητικό μέτρο άνευ υγειονομικής ουσίας, καταγγέλοντας ότι τέτοιος επικοινωνιακός θόρυβος κατά των υγειονομικών δεν έγινε σε καμιά χώρα τις Ευρώπης, παρά τα υφηλα ποσοστά εμβλιασμού τους.


πηγη: https://thepressproject.gr