Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε το κόμμα της Λαϊκής Ενότητας χθες Σάββατο, 8 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου από τη Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται πως  μετά το τέλος της αντιφασιστικης πορείας, καθώς φοιτητές-μέλη της ΑΡΑΣ και της ΛΑΕ κουβαλούσαν το πανό προς τα γραφεία τους στην Πατησίων έχοντας βγει από το μετρό, ομάδα ΔΡΑΣΗ τους ακολούθησε και τους κυνήγησε ως την είσοδο των γραφείων τους, στα οποία καταγγέλλεται επίσης πως εισήλθε χωρίς ένταλμα. Σύμφωνα με το κόμμα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος φοιτητών που τραβήχτηκαν από τα ρούχα μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας ενώ αυτοί φώναζαν «είναι απλά ένα πανό» με αστυνομικούς να απειλούν φωνάζοντας τους να κατέβουν κάτω στη είσοδο.

Όπως καταγγέλλεται: «Όπως φαίνεται στο βίντεο όπου καταγράφηκε το γεγονός, ο επικεφαλής της μίας διμοιρίας ανεβαίνει τα σκαλιά της πολυκατοικίας, φωνάζει στους υπόλοιπους φοιτητές να κατέβουν κάτω (προφανώς για να προσαχθούν και αυτοί!) και να «αφήσουν το βίντεο». Οι πέντε φοιτητές και φοιτήτριες κρατήθηκαν στο σημείο για ώρα, περικυκλωμένοι από μηχανές και αστυνομικούς της ΔΡΑΣΗ και της ΟΠΚΕ που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στην είσοδο των γραφείων και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από τις διαμαρτυρίες στελεχών της Λαϊκής Ενότητας και δικηγόρων που έφτασαν στα γραφεία.Δεν είναι η πρώτη φορά που τα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας γίνονται στόχος αστυνομικής επίθεσης. Και φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία επιτίθεται απρόκλητα σε νεολαίους που, το μόνο «έγκλημα» που διέπραξαν ήταν ότι περπατούσαν στο δρόμο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί τον αυταρχισμό, την καταστολή και την αστυνομική βία για να τρομοκρατήσει όσους αγωνίζονται απέναντι στην εγκληματική πολιτική της και να περιορίσει τη λαϊκή οργή που συνεχώς διευρύνεται. Βάζει στο στόχαστρο τη νεολαία, καταπατά κάθε δημοκρατικό δικαίωμα.

Το χθεσινό περιστατικό γεννά ερωτήματα. Από ποιον έλαβαν εντολή οι διμοιρίες για να επιτεθούν στους φοιτητές; Ήταν στο πλαίσιο της εντολής τους η εισβολή στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας; Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα διερευνήσει το περιστατικό; Θα τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που εισέβαλαν παράνομα, χωρίς ένταλμα, σε γραφεία πολιτικού κόμματος της αριστεράς; Και τελικά αυτό εννοεί ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τις δηλώσεις του περί «ασφάλειας όλων των πολιτών»;

Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που επιτέθηκαν αναίτια στους φοιτητές και εισέβαλαν στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας, τα στοιχεία των οποίων βρίσκονται στην κατοχή μας».

Το περιστατικό καταγγέλλει με ανάρτησή ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά και η καμπάνια ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΘΏΟΙ.

«Είναι ενδεικτικο ποιους στοχεύει η κυβέρνηση της ΝΔ και το κράτος. 8 χρόνια μετά το βράδυ της δολοφονίας του Φυσσα που αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν τους φασιστες δολοφόνους που τολμούσαν να λένε “δικοί σας είμαστε”, νέοι και νέες αντιφασιστες/τριες που τίμησαν τη μνήμη του Παύλου, δέχτηκαν αυτή την αντιμετώπιση από δυνάμεις καταστολής» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

πηγη: https://thepressproject.gr