Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 25 Οκτ 2022
Ένας προς έναν καταρρέουν οι ισχυρισμοί της Ελένης Ράικου
Κλίκ για μεγέθυνση

 








Δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI


25.10.2022, 17:00

 

 
 

Συνεχίζει για τρίτη ημέρα την κατάθεσή της η Ελένη Ράικου στο Ειδικό Δικαστήριο, απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Η πρόεδρος του Δικαστηρίου, κ. Ηλιοπούλου, της έκανε ερωτήσεις σχετικά με το αν οι λόγοι των συχνών επισκέψεών της στο γραφείο του αναπ. υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγελλόπουλου, είχαν σχέση με το γεγονός ότι θα ήθελε να παραταθεί η θητεία της, για τη λήξη της οποίας υπολείπονταν δύο μήνες.

Η ίδια δήλωσε ότι δεν το ήθελε αυτό, αρνήθηκε ότι αυτός ήταν ο λόγος των επισκέψεών της στο γραφείο του Δ. Παπαγγελόπουλου, ωστόσο αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, την είχε καλέσει στο δικό της γραφείο για να τη ρωτήσει αν ήθελε τη θέση του Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς.

Η πρόεδρος παρατήρησε ότι επομένως μπορεί να υπάρχει «πρόταση από κάποιον που ο λόγος του περνάει» και συνέχισε: «Δυστυχώς, οι χιλιάδες δικαστές δεν έχουν ποτέ την τύχη να τους προτείνει κάποιος».

Στη συνέχεια τη ρώτησε αν ασχολούμενη με την υπόθεση που είχε να κάνει και με τιμολογήσεις φαρμάκων από υπουργούς είχε την αίσθηση, όπως άλλωστε γράφει και στους λόγους παραίτησής της, ότι μπορεί να προέκυπταν και ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα και μήπως αυτό την έφερνε σε δύσκολη θέση και αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε.

Η Ελένη Ράικου απάντησε ότι δεν φοβήθηκε κάτι τέτοιο και ότι εκείνη είχε συχνά στείλει αμελλητί στη Βουλή δικογραφίες που αφορούσαν υπουργούς.

Η πρόεδρος επισήμανε ότι η ίδια η Ελένη Ράικου και πριν η τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, προλάβει να διαβάσει το έγγραφο της παραίτησης, είχε ενημερώσει τους δημοσιογράφους, δημιουργώντας θόρυβο γύρω από το θέμα αυτό.

Η μάρτυρας το παραδέχθηκε με τη δικαιολογία ότι οι δημοσιογράφοι είχαν πάει ήδη στο γραφείο της για άλλο λόγο και τους έδωσε το κείμενο.

Πρόεδρος: Το ίδιο λέω κι εγώ. Ήταν όμως σωστό ένας δικαστής να λειτουργεί ως πολιτικός;

Στη συνέχεια της διαδικασίας τέθηκε το θέμα του πώς προέκυψε η ανάμιξη του ονόματος του εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος στη συνέχεια κλήθηκε σαν μάρτυρας, ενώ δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση. Και όπως υπενθύμισαν στη συνέχεια οι συνήγοροι υπεράσπισης, τόσο ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μαρκόπουλος όσο και η κ. Ράικου στην ουσία προκάλεσαν την πρόσκληση Αθανασίου.

Ο συνήγορος κ. Ροδουσάκης επανήλθε στο θέμα ότι ήταν δική της η αίσθηση ότι της ζήτησαν να κατασκευάσει στοιχεία.

Στο σημείο εκείνο η πρόεδρος ρώτησε: «Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω με ποια νοητική διαδικασία το “έχεις και παραέχεις στοιχεία” (που φέρεται να είπε στο τηλέφωνο ο Δ. Παπαγγελόπουλος στην Ελένη Ράικου) μπορεί να εκληφθεί ότι ζητούσε κατασκευή. Μήπως έπρεπε οπωσδήποτε να ακουστεί η λέξη κατασκευή λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας;»

• Η διαδικασία συνεχίζεται με ερωτήσεις συνηγόρων υπεράσπισης.

πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου