Έντονες είναι οι αντιδράσεις για τα εξαιρετικά αυξημένα μέτρα ασφαλείας που λήφθηκαν στο Λαύριο ενόψει της επίσκεψης της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, για τις εργασίες της 98ης Συνόδου Πρυτάνεων.

Στο ζήτημα αναφερεται με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, κάνοντας λόγο για “κατάσταση πολιορκίας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε κατάσταση πολιορκίας το Λαύριο

Σε κατάσταση πολιορκίας τελεί η πόλη μας, το Λαύριο, καθώς η Αστυνομία με τρόπο πρωτοφανή και απαράδεκτο, λόγω της επίσκεψης της Υπουργού Παιδείας, κ. Κεραμέως, εφαρμόζει σχέδιο πλήρους αποκλεισμού.

Είναι η πρώτη φορά που  αναπτύσσεται στην πόλη μας τέτοιος αποκλεισμός, ενώ υπενθυμίζω ότι το Λαύριο κατά καιρούς έχουν επισκεφτεί Πρωθυπουργοί και υπουργοί.

Ως εκ τούτου, απαίτησα από τον Αστυνομικό Διευθυντή να άρει τα μέτρα αποκλεισμού – διότι αυτά δεν ονομάζονται μέτρα προστασίας- της πόλης μας και των δημοτών μας. Πολύ ειδικότερα μέσα σε συνθήκες πανδημίας το να ‘’μην κινείται ούτε κουνούπι ‘’ μέσα στην πόλη εκτός από απαράδεκτο, καθίσταται και επικίνδυνο.

Ως δήμαρχος Λαυρεωτικής διαμαρτύρομαι έντονα προς όλους τους αρμόδιους αυτού του σχεδίου και καλώ και την  πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Προστασίας του  Πολίτη και Παιδείας να τοποθετηθούν.

Οι δημότες μας είναι πάντα φιλόξενοι προς όλους, αλλά και πάντα διεκδικητικοί όταν καταστέλλονται τα αυτονόητα δημοκρατικά τους δικαιώματα.Οι δε δημοκρατίες έχουν πάντα τρόπους να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες διαμαρτυρίες, σίγουρα πάντως δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τρόπους που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Σχετική ανάρτηση έκανε μεταξύ άλλων και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Κώστας Αρβανίτης:

 

 
 

 

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης, από νωρίς το Σάββατο 18-12-21 οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί απέναντι σε φοιτητές που  ήθελαν να πραγματοποιήσουν ειρηνική διαμαρτυρία στην περιοχή, δημιουργώντας “υγειονομική ζώνη” προκειμένου ανενόχλητη η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως να προσέλθει στο χώρο.

Γράφει στην ανάρτησή του ο Χρήστος Σπίρτζης:

«Λαύριο, αποκλεισμένη πόλη! Η αστυνομία, με τρόπο προκλητικό και πρωτοφανή, απαγορεύει στους πολίτες να κυκλοφορούν ελεύθερα στην πόλη τους, λόγω της επίσκεψης της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Δεν μπορεί κανένας πολίτης ούτε να φτάσει στην πόλη του Λαυρίου, ούτε να φύγει απο αυτήν, λόγω των απαράδεκτων αστυνομικών μέτρων. Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη δεν έχει τέλος…»

 πηγη: https://tvxs.gr