Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 09 Οκτ 2021
Κοινός αγώνας για την ανατροπή της μητσοτακικής μαυρίλας
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 
Γράφει ο Νίκος από Βόλο

 

Όποια κόμματα αυτής της χώρας μας παρουσιάζονται και μας συστήνονται ως κομμουνιστικά και αριστερά οφείλουν σήμερα κιόλας να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, να συντάξουν κοινή ανακοίνωση υποστήριξης του αγώνα των εκπαιδευτικών και των μαθητών, και να απαιτήσουν από κοινού την άμεση απόλυση της διαβόητης πια Κεραμέως μαζί με τους άθλιους νόμους της. 

Να δεσμευτούν για από κοινού στήριξη όλων των εκπαιδευτικών κλπ ομοσπονδιών και ότι, με την πρώτη ευκαιρία που ο λαός μας θα απομακρύνει έστω και μόνο από την αστική διακυβέρνηση τη δεξιά τυραννία, οι νόμοι της Κεραμέως, με κοινή στήριξη και με κοινή πολιτική απόφαση όλων των λεγόμενων αριστερών δυνάμεων θα καταργηθούν αμέσως από την πρώτη μέρα της οποίας πολιτικής αλλαγής. 

Ταυτόχρονα να δεσμευτούν ότι όλο το κηφηναριό της δεξιάς σε θέσεις διοικητικές, αστυνομικές και δικαστικές, το κηφηναριό που σήμερα εκβιάζει και τρομοκρατεί όλους τους κλάδους των εργαζομένων -κι όχι μόνο την εκπαίδευση- θα πεταχτεί αμέσως έξω από όλες αυτές τις καίριες και διευθυντικές θέσεις, γιατί οι σάπιοι αυτοί καριερίστες μάς είναι καλά γνωστοί κι έχει συγκεντρωθεί ήδη ένας ογκωδέστατος φάκελος με τα αντεργατικά εγκλήματα ενός εκάστου. 
Είναι η μόνη πολιτική απάντηση που ταιριάζει στα δεξιά πινοτσετικά καθάρματα. Πρέπει να αρχίσουν να φοβούνται και να τρέμουν για τις συνέπειες αυτών των εγκλημάτων. 

Και εννοείται ότι τη Δευτέρα το πρωί οι ηγεσίες όλων αυτών των λεγόμενων αριστερών και κομμουνιστικών κομμάτων και οργανώσεων της χώρας θα βρίσκονται αυτοπροσώπως στην πρώτη γραμμή των απεργιακών συλλαλητηρίων εκπαιδευτικών και μαθητών, σε κάθε πόλη της Ελλάδας, δίνοντας το σύνθημα του άμεσου κοινού αγώνα για την ανατροπή της μητσοτακικής μαύρης μαυρίλας, για τέτοιο αποφασιστικό πολιτικό αγώνα που θα της κόψει χέρια και ποδάρια, και δεν θα της επιτρέψει να εφαρμόσει οποιονδήποτε πινοτσετικό της νόμο

Αυτό με δύο λόγια σημαίνει ξεπέρασμα της τετριμμένης κοινοβουλευτικής ρουτίνας δεκαετιών, που επέτρεψε τη νεκρανάσταση όλης της αντιδραστικής σαπίλας στη χώρα αυτή, κυρίως μέσα από την υποτιθέμενη "πεφωτισμένη" δεξιά της μεταπολίτευσης. 
Σημαίνει εν τοις πράγμασι ξεπέρασμα κάθε μορφής σεχταρισμού και μικροπολιτικού κομματισμού από τον αριστερό χώρο. Ιδού η Ρόδος!. 

Αν δεν το κάνουν αυτό, τότε όλα τα υπάρχοντα λεγόμενα αριστερά ή και τα κομμουνιστικά λεγόμενα σχήματα θα έχουν χρεωκοπήσει τελειωτικά, κι ας μην τολμήσουν να ξαναμιλήσουν στην κοινωνία για ιστορικό παρελθόν, ούτε βεβαίως για αγώνες κι οράματα. 

Θα χρειαστούμε τότε άμεσα ένα ολότελα καινούργιο εξαρχής κόμμα της εργατικής τάξης στην Ελλάδα, πέρα και πάνω από τις παθογένειες όλου αυτού του σημερινού μωσαϊκού, ενα νέο κόμμα ενωμένο και πραγματικά μαχητικό, χωρίς ούτε ίχνος μες στις γραμμές του όλων αυτών των ηγεσιών που τυχόν θα αποδειχθούν κατώτερες των περιστάσεων και ανάξιες λόγου...


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021 | 2:03 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου