Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 28 Αύγ 2014
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ  ΚΑΙ   ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Κλίκ για μεγέθυνση

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ 0 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ‘ηταν το κεντρικό θέμα της πολιτιστικής πνευματικής εκδήλωσης 2014 του Συνδέσμου Ελληνικής, Σερβικής, Ουκρανικής φιλίας και συνεργασίας ‘’ οι ΑΓΙΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ – ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ’’ που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 10 Αυγούστου, ώρα 19.30 μ.μ. στον περίβολο χώρο της Εκκλησίας στην Πορρωβίτσα Αιγιαλείας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν χορευτικά τμήματα του χορευτικού όμιλου Αιγίου, υπό τον καθηγητή και πρόεδρο του κ. Χρήστο Κιλιά. Οι χορευτικές επιδόσεις των παιδιών και των μεγαλυτέρων, κατέπληξαν τους παρευρισκόμενους, κυρίως το ήθος των χορευτών καθ’ όλην τη διάρκεια της εκδήλωσης. Χόρεψαν και ενθουσίασαν τραγούδια και χορούς απ’ όλη την Ελλάδα.

Στο φετεινό πρόγραμμα προβλέφτηκε και προγραμματίστηκε εγκαίρως και μία μικρή θεατρική παράσταση, (μονόπρακτο Καμπανέλλη) η οποία κατενθουσίασε. Με την καθοδήγηση του καθηγητή και σκηνοθέτη κ. Κ. Κλάγκου, ’’ήρθε στην Πορρωβίτσα’’ ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, τον οποίο παρουσίασε ο ηθοποιός κ. Νίκος Γραβάνης, με τους επίσης ηθοποιούς κ. Μαλαββέτα και κ. Παπαγεωργοπούλου. Και οι τρείς τους ήταν άψογοι, διδακτικοί και ωφέλιμοι, μέσα από τα λόγια του μονόπρακτου αυτού.

Οι τριανταπέντε φιλοξενούμενοί μας Ουκρανοί,( κυρίως νέοι) μέλη του Συνδέσμου μας στο Κίεβο, συνοδευόμενοι από τον επίτιμο πρόεδρό μας εκεί πρωτ. π. Βσέβολοντ, τους ιερείς π. Δημήτριο και π. Ιγκόρ, συμμετείχαν και αυτοί τραγουδώντας τραγούδια παραδοσιακά της μεγάλης χώρας τους. Αυτοί είχαν την ευκαιρία να πραγματοποποιήσουν διακοπές στο Μιχαλακοπούλειο στην Πούντα με την άδεια του δημου Αιγιαλείας που φρόντισε να έχει ο Σύνδεσμος.

Η ΄΄ηρωϊδα΄΄ δασκάλα από τα Πομακοχώρια της Θράκης μας κ. Χαρά Νικοπούλου, έστειλε εγκαίρως μήνυμα, το οποίο διαβάστηκε από την Ουκρανίδα φιλόλογο κ. Άλλα Κόσκορη – Μαξιμιούκ.

Ο αιδ. Πρόεδρος του Συνδέσμου πραγματοποίησε σύντομη ομιλία αναφερόμενος γενικά στα οφέλη του τουρισμού, της ΄΄βαρειάς αυτής βιομηχανίας ‘’ για τον τόπο μας και ιδιαίτερα του Θρησκευτικού με τα τόσα ιερά μνημεία και προσκυνήματα που διαθέτει η Επαρχία μας στο Αίγιο και στα Καλάβρυτα.

Ο δρ. Κ. Κλάγκος ήταν ό κύριος ομιλιτής της βραδιάς και με εμπεριστατομένο, σύντομο, και κατατοπιστικό λόγο, αναφέρθηκε στον τουρισμό και ιδιαίτερα με στοιχεία στον Θρησκευτικό τουρισμό, μέσα από Μοναστήρια και Εκκλησίες της Αιγιαλείας. Ηλεκτρονικά με εικόνα υποστήριξε την βαθυστόχαστη ομιλία του κ. Κλάγκου ο Παναγιώτης Κόσκορης, όπως και την υπόλοιπη εκδήλωση μαζί μον Παναγιώτη Μουρδέκα.

Πραγματοποιήθηκε και λαχειοφόρος υπέρ της εκδήλωσης με πίνακες κλπ έργα που για άλλη μία φορά προσέφερε δωρεάν ο Καλαβρυτινός Ζωγράφος και φίλος του αιδ. προέδρου, κ. Ανδρέας Π. Ρηγόπουλος και η σύζυγός του Αναστασία.

Τιμήθηκαν δύο εξαιρετικοί καλλιτέχνες, (κλαρινίστες διάσημοι) ο κ. Γιώργος Δαλλιάνης και η μουσική του οικογένεια, πρόεδρος του Συλλόγου ΄΄Ρωμιοσύνη΄΄και ο Μάκης Μπέκος ο οποίος κατοικεί τα τελευταία χρόνια στη Πορρωβίτσα. Δεν χρειάστηκε φέτος κασέτα με τραγούδια αφού τρία ΄΄χρυσά κλαρίνα΄΄ συνόδευσαν το πρόγραμμα. Ο τραγουδιστής μέλος του Συνδέσμου μας κ. Θεόδωρος Πολυχρονόπουλος, συμμετείχε και αυτός με παραδοσιακά τραγούδια που τραγούδησε με την λεβέντικη φωνή του. Σε όλους τους τιμηθέντες απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα και διακρίσεις.

Ανάμεσα στους παραβρισκόμενους, ο αντιδήμαρχος Βασίλειος Ανδρουτσόπουλος, ο δημοσιογράφος ΕΡΑ Πατρών Γιάννης Παντελόπουλος με την σύζυγό του. ( Την επομένη το πρόγραμμά του που εκπέμπεται σε όλη τη δυτική Ελλάδα, ήταν αφιερωμένο στον Σύνδεσμό μας και την εκδήλωση), η συγγραφέας και εκπαιδευτικός κ. Αγγελική Μούζουλα, η πρόeδρος του Λιναρδείου κ. Σπηλιωτάκου, ο δ/ντής των Νέων της Αιγιάλειας Απόστολος Αλεξανδρόπουλος,καθηγητές και ιερείς από την Ουκρανία, από την Ουκρανία, ο δάσκαλός μας Δημήτριος Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του Οικισμού Χρήστος Τσεκούρας, κ.ά.

Σε όλους τους παραβρισκόμενους προσφέρθηκαν γλυκά, χυμός, εμφιαλομένο νερό και σε όλα τα μέλη των συγκροτημάτων νηστείσιμο δείπνο που ετοίμασε το παρακείμενο κάμπινκ Μ. Τζαβέλα. Το κρασί, τις ελιές, κλπ πρόσφερε δωρεάν ο Παναγιώτης Κόσκορης.΄΄Ελληνικά Αληθινα προϊόντα΄΄ Ευγενικοί χορηγοί αυτής της εκδήλωσης, εκτός του προαναφερόμενου, ήταν και οι: Ανδρέας Π. Ρηγόπουλος – Ζωγράφος, Ζαχαροπλαστείον ΄΄Βοστίτσα΄΄ Αίγιον, Γραφείον τελετών Κώστας Παπασταύρου Αίγιον, Ρ/Σ ΕΡΑ Πάτρας, ΑΧΑϊΑ Αναπτυξιακή-(Ευρωπαϊκό ταμείο αγροτικής ανάπτυξης), ΕΞΠΕΡΤ ΤΟΥΛΣ Αίγιον, Ι. Ν. Πορρωβίτσας, κ. ά.

Προς όλους τους ανωτέρω συντελεστές αυτού του καλοκαιρινού πνευματικού πανηγυριού που ολοκληρώθηκε με επιτυχία υπό την Αυγουστιάτικη πανσέληνο, αλλά και άλλα πρόσωπα που βοήθησαν για την εκδήλωση αυτή, εκφράζονται πολλές και θερμές ευχαριστίες. ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου