Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 26 Απρ 2021
Παρατείνεται η κράτηση του ύποπτου για την επίθεση σε αστυνομικό στη Ν. Σμύρνη
Κλίκ για μεγέθυνση


EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ


26.04.2021, 23:00

 

 
Η ανακρίτρια χαρακτήρισε ανεπαρκές στοιχείο το βιντεοληπτικό υλικό που παρουσίασε ο ύποπτος και τον φέρει να παίζει μπάσκετ στην Ελευσίνα την ώρα του συμβάντος

Παρά την εισήγηση του εισαγγελέα για άρση της κράτησης του «Ινδιάνου», που είναι ύποπτος για την επίθεση στον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη, η ανακρίτρια έκρινε ότι «δεν εξέλιπαν οι λόγοι για τους οποίους διατάχθηκε η προσωρινή κράτησή του».

Η ανακρίτρια, παρά την εισαγγελική πρόταση που έκρινε πως ο κατηγορούμενος πρέπει να εξέλθει από τη φυλακή, έκρινε πως δεν πρέπει να αρθεί η προσωρινή κράτηση καθώς θεώρησε ότι το βίντεο που τον δείχνει να παίζει μπάσκετ στην Ελευσίνα, δεν είναι επαρκές αποδεικτικό στοιχείο ώστε να αφεθεί ελεύθερος.

Κατά τη δικαστική λειτουργό, το βιντεοληπτικό υλικό που προσκόμισε ο ύποπτος, που υποστηρίζει ότι το επίμαχο απόγευμα, στις 18.20, τον εμφανίζει στο πάρκο στην Ελευσίνα και όχι στη Νέα Σμύρνη, δεν είναι ισχυρό στοιχείο καθώς «δεν ταυτοποιούνται οι εμφανιζόμενοι στο υλικό». Επιπλέον, κατά την ανακρίτρια, ακόμη και αν είναι ο κατηγορούμενος το πρόσωπο που εισέρχεται στο πάρκο, «δεν διακριβώθηκε ο χρόνος και το σημείο αναχώρησης του από το πάρκο. Ως εκ τούτου η παραδοχή ότι ο κατηγορούμενος αφίχθη στο εν λόγω πάρκο στις 18.20, ενόψει του ότι δεν εξηγήθηκε για ποιο λόγο δεν καταγράφηκε και η έξοδος αυτού από το πάρκο και το σημείο εξόδου, δεν αποκλείει την ακόλουθη μετάβαση του στην περιοχή της Νέας Σμύρνης δεδομένου ότι το επίδικο περιστατικό έλαβε χώρα στις 19.20 και η απόσταση με όχημα από την Ελευσίνα προς την Αθήνα (σε ώρα μη αιχμής) υπολογίζεται στα 20 λεπτά». 

Επίσης, η δικαστική λειτουργός αναφέρεται και στα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων, άρσης απορρήτου του κινητού τηλεφώνου του κατηγορουμένου κ.ά. στοιχεία που θα προστεθούν το επόμενο διάστημα στην υπόθεση και θα φανούν χρήσιμα για την «περαιτέρω διερεύνηση της αλήθειας».

Πρέπει να σημειωθεί ότι εντελώς αντίθετη άποψη διατύπωσε ο εισαγγελέας, που μεταξύ άλλων ανέφερε στην πρότασή του ότι το πρόσωπο από τον οικογενειακό κύκλο του κατηγορούμενου που ουσιαστικά τον ενέπλεξε στην υπόθεση «δεν είναι αξιόπιστη μαρτυρία». Επίσης, τονίζει ότι από την έρευνα στο σπίτι του υπόπτου μόλις 4 ώρες μετά την επίθεση στον αστυνομικό δεν βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε ο κατηγορούμενος κατά τους ισχυρισμούς του μάρτυρα.

Σε δήλωσή του, ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Παύλος Σαράκης, επισημαίνει: 

«Η εισαγγελία που άσκησε την ποινική δίωξη, που πρότεινε την προσωρινή κράτηση μετά την απολογία του, έρχεται υπό το βάρος των όσων προέκυψαν κατά την ανακριτική διαδικασία και ζητεί την άμεση αποφυλάκιση του εντολέα μας και μάλιστα άνευ περιοριστικών όρων, αφού αποδυναμώθηκαν πλήρως οι ενδείξεις εμπλοκής του στα θλιβερά γεγονότα της Νέας Σμύρνης. Η ανακρίτρια όμως συνεχίζει ανεξήγητα και νομικά αδικαιολόγητα να εμμένει στην προσωρινή κράτηση ενός αθώου συμπολίτη μας, ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με τη δικογραφική πραγματικότητα και την κοινή λογική. Θα προσβάλλουμε άμεσα τη διάταξή της στο Δικαστικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποκαταστήσουμε αυτό το τραύμα της Δικαιοσύνης».

πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου