Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 25 Απρ 2021
ΣΥΡΙΖΑ: Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στον οδοστρωτήρα Μητσοτάκη - Χατζηδάκη
Κλίκ για μεγέθυνση

10:00 | 25.04.2021

Σπύρος Ραπανάκης

 

 

 

Σε εκδήλωση με εκατοντάδες συνδικαλιστές θα συμμετάσχει ο Αλέξης Τσίπρας

 


Την κατάργηση όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης της Ν.Δ. προαναγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, που παίρνει θέση μάχης απέναντι στον εργασιακό οδοστρωτήρα που φέρνει ο Κ. Χατζηδάκης. «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα μας βρει αποφασιστικά απέναντι στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία, μαζί με την κοινωνική πλειονότητα, στο πλευρό των εργαζομένων για την υπεράσπιση του μόχθου και των δικαιωμάτων τους» υπογραμμίζεται στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε την Τετάρτη.


Στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για ένα νομοσχέδιο τομή στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη.  Όπως εξηγούν κομματικές πηγές, μέχρι στιγμής όποιο αντικοινωνικό νομοσχέδιο έφερνε η κυβέρνηση το έκανε με πρόσχημα την πανδημία. Τώρα όμως είναι η πρώτη φορά που φέρνει ένα τόσο ακραίο νομοσχέδιο βάλλοντας ευθέως κατά του συνόλου του κόσμου της εργασίας χωρίς κανένα πρόσχημα, επιβεβαιώνοντας το βαθιά νεοφιλελεύθερο στίγμα του Κ. Μητσοτάκη. Καλούν μάλιστα τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν η διάλυση των εργασιακών σχέσεων αποτελεί προαπαιτούμενο για το ταμείο ανάκαμψης.

Βασικός στόχος του νομοσχεδίου, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, είναι η de facto μείωση των μισθών και η επαναφορά του μοντέλου απορρύθμισης της αγοράς εργασίας ως αντιστάθμισμα στην εμμονική άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει με ουσιαστικά μέτρα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Μια κοντόφθαλμη προσέγγιση, που θα οδηγήσει σε μειώσεις μισθών, μείωση ζήτησης, εκτόξευση της ύφεσης, λουκέτα και έκρηξη απολύσεων και ανεργίας.

Μεγάλη κινητοποίηση του κόμματος

Με σταθμό την απεργία της 6ης Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει τη στρατηγική των επόμενων ημερών με κορωνίδα τα εργασιακά. Την περασμένη εβδομάδα ο Δ. Τζανακόπουλος συνεδρίασε με τους νέους συντονιστές των Νομαρχιακών Επιτροπών θέτοντας το κόμμα από τη βάση του σε μεγάλη κινητοποίηση. Θα ακολουθήσουν εξορμήσεις σε όλη την επικράτεια για ενημέρωση του κόσμου για το νομοσχέδιο Μητσοτάκη - Χατζηδάκη. Παράλληλα, η αρμόδια τομεάρχης Μ. Ξενογιαννακοπούλου έχει ξεκινήσει σειρά επαφών και τηλεδιασκέψεων με εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων και προέδρους σωματείων από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα συμμετάσχει σε εκδήλωση, παρουσία εκατοντάδων εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων και εργατικών κέντρων από όλες τις παρατάξεις και από όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, έχει δώσει εντολή για προετοιμασία των προγραμματικών θέσεων για τα εργασιακά του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε μεγάλη εκδήλωση στα πρότυπα αυτών για το νέο ΕΣΥ και το σχέδιο βιώσιμης επανεκκίνησης της οικονομίας.

πηγή: Αυγή


πηγη: https://left.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου