Τέτοια εποχή ήταν όταν το 2021 αστυνομικοί δολοφονούσαν στο Πέραμα τον Νίκο Σαμπάνη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβγαινε στην τηλεόραση να μας πει ότι «πάντα θα υπάρχουν τραγικά περιστατικά, τα οποία όμως δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ακυρώσουν τη συνολική προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία». Χθες, και ενώ άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κατηγορούνται για ένα επίσης ειδεχθές έγκλημα, ο Κ. Μητσοτάκης έσπευσε να αποφορτίσει και να υποβαθμίσει το γεγονός, χαρακτηρίζοντάς το «κατάχρηση οργάνου της τάξης εις βάρος πολίτη».

Λίστα αντικειμένων

Μόνο που ένας ομαδικός βιασμός μιας γυναίκας από αστυνομικούς μέσα μάλιστα σε αστυνομικό τμήμα μόνο κατάχρηση εξουσίας δεν είναι, αλλά αυτά μάλλον είναι ψιλά γράμματα για έναν πρωθυπουργό που προεκλογικά υποσχέθηκε και μετεκλογικά εφάρμοσε το δόγμα τού όποιος δεν συμμορφώνεται θα τρώει ξύλο και θα σέρνεται σε κελιά και κρατητήρια, και σε όποιον αρέσει. Γιατί ποτέ δεν το έκρυψε ούτε ο πρωθυπουργός ούτε και το κόμμα του πως με αυτή την τακτική θα πορευτούν, προσλαμβάνοντας αφειδώς αστυνομικούς και ιδρύοντας νέα αστυνομικά σώματα το ένα μετά το άλλο, και επιβάλλοντας με το αστυνομικό κλομπ την πολιτική τους. Είτε συνταξιούχους είχαν απέναντί τους είτε εργαζόμενους ή φοιτητές, όποιος διαφωνεί εδώ και τρία χρόνια μαζί τους θα τρώει ξύλο από αυτούς που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε να τους λύσει τα χέρια ώστε να μπορούν να εκφραστούν καλύτερα όπου και όποτε η κυβέρνηση τους χρειάζεται να προστατεύσουν τα πολιτικά συμφέροντα της ίδιας ή τα οικονομικά συμφέροντα των φίλων της.
Και όταν η κατάσταση ξεφεύγει και δύσκολα μπαλώνεται, τότε υπάρχει πάντα εύκαιρη η καραμέλα του «μεμονωμένου περιστατικού» και της ΕΔΕ, που μονίμως δεν οδηγεί πουθενά. Και κάπως έτσι κατάφεραν να ξαναφέρουν την αστυνομία τόσο απέναντι στην κοινωνία όσο είχε πολλά χρόνια να βρεθεί και αυτό το λένε και επιτυχία.
πηγη: https://www.avgi.gr



