Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 10 Φεβ 2016
ΝΤΙΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ "ΩΡΑΙΟΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ"
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

Κεραυνός εν αιθρία για τους αλληλέγγυους της ΕΡΤ Πάτρας και Αθήνας είναι το γεγονός του θανάτου του συμπαραστάτη στον δίχρονο αγώνα για ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΤ-Ντίνου Μυλωνά, σήμερα το πρωί στις 6, στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αθηνών.

Ο Ντίνος Μυλωνάς-23 ετών, στην σύντομη επίγεια διαδρομή του κατάφερε να περνά το πιο θετικό σήμα για "την μπαμπέσα την ζωή, την περίεργη και τόσο καταπληκτική, που μάς την κλέβουν ωράρια, κουτσουρεμένοι μισθοί και ατέλειωτες διαδρομές", όπως συνήθιζε να σχολιάζει όταν βρισκόταν σε φίλους και σε παρέες...προτείνοντας "αντίσταση κατά του συστήματος".

****Κοινωνικός, προσηνής, απλός, "ωραίος ως ΄Ελλην", με βλέμμα μικρού παιδιού, ενδιαφερόταν για τα τεκταινόμενα της ΕΡΤ ενώ πλειστάκις ανέβαινε στις εγκαταστάσεις της ERTopen από τις 7 Νοεμβρίου του 2013 και μετά, συμβάλλοντας από την πλευρά του σε θέματα τεχνικά όταν δεν εργαζόταν (και εργαζόταν πολλές ώρες σε ιδιωτική εταιρεία στην Αθήνα), μέχρι πριν από λίγους μήνες, που ξαφνικά αρρώστησε και νοσηλευόταν αρχικά στο νοσοκομείο "Σωτηρία" και στην συνέχεια στο "Σισμανόγλειο", όπου και κατέληξε σήμερα το πρωί-10 Φεβρουαρίου του 2016.

Στα δύο περίπου χρόνια που γνωρίσαμε τον Ντίνο Μυλωνά από τον αλληλέγγυο και νυν συνάδελφο Νίκο Πάσχο, νιώσαμε στην κυριολεξία την αγάπη της νέας γενιάς για την ιστορία της ΕΡΤ και προσωπικά την έγνοια του Ντινάκου μας για τον αγώνα των εργαζομένων και στην ΕΡΑ Πάτρας, τις εγκαταστάσεις της οποίας επισκέφθηκε κατ΄ επανάληψη και φωτογράφησε, κάνοντας το δικό του ρεπορτάζ.

Πάμπολλες φορές στα δύσκολα, όταν έπεφτε το σήμα της ΕΡΑ Πάτρας, με αριστοτεχνικές και γρήγορες κινήσεις οι δυο μάγοι νεαροί τεχνοκράτες μας, ο Νίκος Πάσχος από την Πάτρα και ο Ντίνος Μυλωνάς από την Αθήνα, έθεταν ακόμα και "σε νυχτερινή διάταξη" τα pc τους, σε συνεργασία με τον Τάσο Παπανικολάου, δίνοντας πολλές εργατο-ώρες και έργο ψυχής για το δυνατό σήμα της Δημόσιας Ραδιο-τηλεόρασης!!!!!

Πόσες φορές τις μικρές ώρες, μετά τα μεσάνυχτα δεν είχε ειδοποιηθεί η ΕΡΤ Θεσσαλονίκης και η Ελευθερία Φαραντάκη και όλο το τεχνικό team της ΕΡΤ για οποιοδήποτε πρόβλημα;

Ο Ντίνος Μυλωνάς γιος της συναδέλφου δημοσιογράφου Christine Muller είχε το "μικρόβιο" της είδησης στο τσεπάκι.

Στις πρώτες μαραθώνιες γενικές συνελεύσεις της ΕΡΤ στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ πάντα μας περίμενε στην αίθουσα, παρακολουθώντας μαζί μας τα τεκταινόμενα και ανεβάζοντας σχόλια στο facebook και σε κοινωνικά μέσα με τα οποία ήταν δικτυωμένος.

Ακόμα και πριν από ένα δίμηνο δε θα λησμονήσω την αγωνία του για "τα κακώς κείμενα του νεοελληνικού μας βίου", όπως μού έλεγε παροτρύνοντάς με να μην παρατήσω το facebook, "γιατί έχει σημασία για μας τους νέους ανθρώπους η επικοινωνία με την δική σας γενιά....".

***Δε θα λησμονήσουμε όλοι εμείς οι φίλοι του εντός και εκτός ΕΡΤ τις συνεχείς του εκκλήσεις στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου για την προστασία των αδέσποτων οικόσιτων....κίνηση που βρήκε πολλούς συμπαραστάτες και μιμητές και από δημότες της Πάτρας.

***Δε θα λησμονήσουμε τον όμορφο ψιλόλιγνο νεαρό, που ένιωθε δεύτερο εαυτό του την φωτογραφική μηχανή, αποθανατίζοντας δυνατές στιγμές του αγώνα της ΕΡΤ.

****Δε θα λησμονήσουμε Ντίνο την αντάμωσή μας στις 7 Νοεμβρίου του 2014, όλοι οι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι, κάτω από τα γραφεία της ERTopen και την ενθουσιώδη ομάδα των φίλων σου, που ήρθε να μάς σφίξει το χέρι από κάθε γωνιά του λεκανοπεδίου Αττικής.

****Δε θα λησμονήσουμε και προσωπικά θα σε θυμάμαι πάντα να με παροτρύνεις μαζί με την μητέρα σου να προσεγγίσω τους παριστάμενους πολιτικούς Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάννη Βαρουφάκη, Γ. Μηλιό αλλά και τους απλούς δημοσιογράφους και πολίτες που έφταναν κατά δεκάδες την ημέρα των θυρανοιξίων της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, στις 11 Ιουνίου του 2015, αναρτώντας με δική σου πρωτοβουλία τις φωτογραφίες, που εγώ δίσταζα να "περάσω" στο ιστολόγιο της ΕΡΤ....

****ΔΕ ΘΑ ΛΗΣΜΟΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΣΟΥ ΒΛΕΜΜΑ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΥΛΛΙΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΑΪΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΡΑΣΟΒΑ ΑΚΟΜΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΜΕΤΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΗ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΟΥ, ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ, ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΘΕ ΑΝΟΙΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ....

 

 

*****ΔΕ ΘΑ ΛΗΣΜΟΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΟΛΗ ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕ ΦΙΛΟΥΣ, ΓΝΩΣΤΟΥΣ, ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ!!!!

 

 

 

 

ΝΤΙΝΟ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΡΡΗΚΤΑ ΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Χρυσή Κοσμάτου

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου