Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 17 Μάρ 2015
Συνεχίζεται η πρωτοβουλία του ΜΚΙΕ για την ενημέρωση των λαών της Ευρώπης
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

Συνεχίζεται η πρωτοβουλία του ΜΚΙΕ για την ενημέρωση των λαών της Ευρώπης

Το ΜΚΙΕ από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του έδωσε μεγάλη έμφαση στην επικοινωνία με σκοπό τόσο την ευαισθητοποίηση όσο και την ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης. Έτσι καταφέραμε να πετύχουμε πολλές μικρές νίκες με την βοήθεια των πολιτών και ανατρέψαμε – σε αρκετές περιπτώσεις- απάνθρωπες αποφάσεις της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και όσων υπηρετούσαν τις πολιτικές αποφάσεις τους.

Στηριζόμαστε στην ενημέρωση με αποδείξεις και στοιχεία πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο αφυπνίζονται οι πολίτες. Τα δελτία τύπου μας, μεταφράζονται στα Αγγλικά, και οι φίλοι του ιατρείου μεταφράζουν τα κείμενα μας και σε άλλες γλώσσες. Κάπως έτσι τα μηνύματα μας ξεπέρασαν τα στενά όρια της χώρας, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι πολίτες από διάφορες χώρες, κυρίως ευρωπαϊκές, να ευαισθητοποιούνται με το να μας στέλνουν βοήθεια αλλά παράλληλα να προσπαθούν να διεκδικήσουν στις χώρες τους τα αυτονόητα για όλους μας.

Με αυτό τον τρόπο το ιατρείο μας έχει καταφέρει να συσπειρώσει ικανό αριθμό ξένων πολιτών και οργανώσεων, που σε κάθε ευκαιρία ενημερώνουν τους συμπολίτες τους για τα όσα συμβαίνουν εδώ. Ειδικά το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Βέλγους και κυρίως Γερμανούς πολίτες. Πριν από 3 εβδομάδες στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε εκδήλωση στήριξής μας στις Βρυξέλλες, και την ερχόμενη Παρασκευή 20/03, θα διοργανωθεί άλλη μια παρόμοια εκδήλωση-συναυλία στο Αμβούργο της Γερμανίας, περισσότερες πληροφορίες εδώ http://www.engagement-ohne-grenzen.de/projekte/benefiz-konzert-fuer-die-poliklinik-elliniko-in-athen-dimitris-karaiskos-und-die-global-players , με στόχο την στήριξη των ανασφάλιστων ασθενών μας. Την επόμενη μέρα, Σάββατο 21/03, ο γιατρός και εκπρόσωπος του ΜΚΙΕ Γιώργος Βήχας, θα μιλήσει και σε εκδήλωση του γερμανικού κόμματος SPD στην ίδια πόλη, με θέμα τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών στον τομέα της Δημόσιας Υγείας ώστε να παρουσιαστεί μια σύνθεση των αιτιών της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα.

Η προσπάθεια της ευαισθητοποίησης της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες όπου και θα ανακοινωθούν και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις. Για αυτό τον σκοπό καλούμε εσάς, τους απλούς πολίτες, να συμμετάσχετε στην προσπάθειά μας αναδημοσιεύοντας όσο περισσότερο γίνεται το βίντεο μας «Σε ποια χώρα» – «In which country» που αναδεικνύει τα αποτελέσματα τις λιτότητας στην χώρα μας, συνδράμοντας έτσι κι εσείς στην διάδοση της αλήθειας για την ελληνική ανθρωπιστική κρίση.

Εδώ το αγγλόφωνο βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=RYwtIQAuGQI και το δελτίο τύπου που το συνοδεύει http://www.mkiellinikou.org/en/2015/02/27/the-results-of-austerity/

Εδώ το ελληνόφωνο βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=lXVQO_YPN8M και το δελτίο τύπου που το συνοδεύει http://www.mkiellinikou.org/blog/2015/02/19/litotita/

 

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης

(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)

Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

 

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου