Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 12 Μάρ 2015
Μεγάλη η  κοινωνική αναγνώριση στο  ανθρωπιστικό έργο του Φιλόπτωχου Ταμείου Κραθίου
Κλίκ για μεγέθυνση
Μεγάλη η  κοινωνική αναγνώριση στο  ανθρωπιστικό έργο του Φιλόπτωχου Ταμείου ΚραθίουΜεγάλη η  κοινωνική αναγνώριση στο  ανθρωπιστικό έργο του Φιλόπτωχου Ταμείου Κραθίου

 

 

Η ΚΟΠΗ της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Φιλόπτωχου Ταμείου της ενορίας του Ι.Ν. της μεταμορφώσεως Σωτήρος Κραθίου που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, παραμένει για μια ακόμα χρονιά, το μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός της Ανατολικής Αιγιάλειας .

Για πρώτη χρονιά μετακόμισε στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Αναγγέννηση» στην Τ.Κ. Ακράτας, που προσέφερε ο πολιτιστικός σύλλογος δωρεάν.

Η πολύ μεγάλη προσέλευση των κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας, πάνω από 350 άτομα, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων, στις 16 Φεβρουαρίου, προσέδωσε την μεγάλη κοινωνική αναγνώριση στο πολύ μεγάλο ανθρωπιστικό έργο του Φιλόπτωχου Ταμείου.

Ακολούθως και σύμφωνα με το πρόγραμμα την πίτα ευλόγησε ο αρχιερατικός επίτροπος π. Δήμου Ακράτας, π. Παναγιώτης Δεληγιάννης μεταφέροντας και χαιρετισμό του Μητροπολίτη κ. Αμβροσίου, ο π. Ν. Μετζελίδης και π. Δ. Ταρανάς (Ι.Ν Σωτήρος Κραθίου), παρουσία του δημοτικού συμβούλου Β. Ανδρουτσόπουλου, των προέδρων και μελών τοπικών Συμβουλίων, Κραθίου, Ποροβίτσας , Καλαμιά, του Διευθυντού Γυμνασίου Αιγείρας κ. Α. Διαμαντόπουλου, της Δ/τριας Δημοτ. Σχολείου Κραθίου κας Αναστασίας Ευσταθίου της Διευθύντριας του νηπιαγωγείου Κραθίου, του Διευθυντού Λυκείου Ακράτας Π. Κουμπούρα,του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Δ.Ε. Ακράτας κ. Γ. Ράλλη, της προέδρου του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Αιγείρας κας Αγγελική Τσιατά, της προέδρου και των μελών του Ανθρωπιστισικού Συλλόγου Κραθίου, των μελών του Αιμοδοτικού Συλλόγου Ανατ. Αιγιάλειας, των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, σωματείων και φορέων της Ανατ.Αιγιάλειας.

Ο ιερέας του Ι.Ν. Αγίου Σωτήρος π. Ν. Μετζελίδης καλωσόρισε όσους παρευρέθησαν, εκφράζοντας τις ιδιαίτερες ευχαριστίες για το διοικητικό Συμβούλιο του Φιλόπτωχου Ταμείου, που το απαρτίζουν αξιότιμες και δραστήριες κυρίες της ενορίας που αποτελούν την εθελοντική του ομάδα.

 

Την φετινή εκδήλωση ομόρφυναν με την παρουσία τους τρία χορευτικά τμήματα που αποτελούν οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κραθίου, μαθητές του Γυμνασίου- Λυκείου Ακράτας και το κύριο χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Κραθίου, υπό την διεύθυνση και καθοδήγηση της δασκάλας χορού κ. Αλεξάνδρας και της προέδρου του χορευτικού συλλόγου κ. Σουλτάνας Μήτσου. νέοι και μεγάλοι χορευτές με πρώτη τη δασκάλα τους χόρεψαν πολλούς παραδοσιακούς χορούς και δικαίως απέσπασαν τον θαυμασμό και τα παρατεταμένα χειροκροτήματα όλων των παρευρισκομένων.

Ο π. Ν. Μετζελίδης πρόεδρος του Φιλόπτωχου Ταμείου στον καθιερωμένο οικονομικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, με συγκίνηση και χαρά κατέθεσε στους εκλεκτούς ενορίτες και φίλους του τον απολογισμό του έτους 2014, ως προς τις φιλανθρωπικές ενέργειές του, καρπούς της διαχείρισης δωρεών, που με εμπιστοσύνη κατέθεσαν σε αυτό εκλεκτοί συνάνθρωποί μας. Παρουσίασε και διένειμε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στους ενορίτες σχετικό λεπτομερές έντυπο για το επιτελεσθέν σημαντικό φιλανθρωπικό έργο που έχει ως ακολούθως:

Κατά τη διάρκεια του έτους έγινε διανομή ( τροφίμων, γλυκισμάτων, αλλαντικών, παιδικών τροφών, φρούτων και λαχανικών, φαρμάκων, παιχνιδιών, υποδημάτων, ειδών καθαρισμού, ρουχισμού κ.ά) 256 φορές σε 81 οικογένειες της ευρύτερης περιοχής .

Τα είδη αυτά διανεμήθηκαν επίσης:

Στα ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Στο κοινωνικό φαρμακείο Αιγιαλείας,

Σε διάφορες Ιερές Μονές, Στο «Λύρειο» ορφανοτροφείο Αθηνών, Στην εξωτερική Ιεραποστολή (Ι. Μητρ. Μαδαγασκάρης), Στα σχολεία του Κραθίου, Σε διάφορους συλλόγους. Στις φιλαρμονικές της περιοχής

 

Επίσης το έτος 2014, συγκεντρώθηκε σε χρήματα με τη μορφή δωρεών, δίσκων, από το κυτίο στον ιερό Ναό, από τις συνδρομές των μελών, από τις πωλήσεις ημερολογίων και χειροτεχνιών, από λαχειοφόρους και από CD το ποσό των: 11.968.84 Ευρώ

Από αυτά διατέθηκε για: Την αγορά Τροφίμων - κρέατος απορρυπαντικών - χαρτικών και μαναβικής, Χρηματικά βοηθήματα σε οικογένειες, Εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ, ΟΤΕ και φροντιστηρίων, Δωρεές σε εκκλησιαστικό ιδρύματα - σχολεία - συλλόγους - εξωτερική ιεραποστολή - ιερές μονές, Εξόφληση άρτου οικογενειών, Γραφική ύλη - εκδηλώσεις - ομιλίες - αφίσες - υλικά κατασκευών - χειροτεχνίες – προγράμματα, Φάρμακα ασθενών και έξοδα για 2 εγχειρίσεις, Εξόφληση ενοικίων, Ταχυδρομικά τέλη, Αγορά καταψύκτη για τις ανάγκες του συλλόγου, Συμμετοχή στον έρανο αγάπης

Συνολικό ποσό: 10.206.64 Ευρώ,

Υπόλοιπο για το έτος 2015 είναι: 1.762,20 Ευρώ. Κοντά σε αυτό το ποσό θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και ένα ακόμη, ίσως μεγαλύτερο, που αφορά στα είδη τροφίμων, ένδυσης, οικιακού εξοπλισμού κτλ.

Όλους αυτούς: βιομηχανίες, επιχειρήσεις, καταστήματα, ενορίτες, παραθεριστές, φίλους και κάποιες ανώνυμες οικογένειες της ενορίας που έχουν επιστρατευθεί μοιράζοντας πέντε μερίδες φαγητού ημερησίως, ιδιαίτερα τους ευχαριστούμε και καθηκόντως ο καθένας έχει παραλάβει ταχυδρομικώς την σχετική νόμιμη απόδειξη και ευχαριστήριο.

Ακολούθησε γεύμα που επιμελήθηκε το κέτερινκ Παπαϊωάννου από τον Καλαμιά και χορός ενώ πάμπολλα και αξιόλογα δώρα από προσφορές μοιράστηκαν από την καθιερωμένη λαχειοφόρο. Β.Α

 

«Στύξ»/3ος 2015

 

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου