Μα γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας;

Ρωτήστε την Ιωάννα Κολοβού, χαμηλοσυνταξιούχο δημοσιογράφο, που την πέταξαν έξω από το σπίτι της για χρέος 15.000 ευρώ σε κάρτα.

Η διαδικασία προκαλεί σοκ. Αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα στο διαμερισματάκι της σαν να πρόκειται για εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου.

Η κυβέρνηση τα φορτώνει στην προηγούμενη κυβέρνηση και στα μνημόνια για να μην αναλάβει την ευθύνη γι αυτό το αίσχος.

Η τραπεζική ασυδοσία, ωστόσο, έχει την υπογραφή τους και ως έμβλημα το πρόσωπο του Α. Πάτση, του βουλευτή τους που πήρε παχυλό δάνειο από τράπεζα για να αγοράσει κόκκινα δάνεια.

Δεν έχουν αφήσει φτωχούς ανθρώπους στο έλεος των funds γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς αλλά γιατί το πιστεύουν.

Γι αυτό και δεν πίεσαν ποτέ τις τράπεζες να συμβάλλουν στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής μέσα στις αλλεπάλληλες κρίσεις, προσφέροντας ελκυστικά επιτόκια καταθέσεων, επιτρέποντας την αποπληρωμή δανείων χωρίς πρόστιμα, μειώνοντας τα ληστρικά επιτόκια των πιστωτικών καρτών, επιβραβεύοντας τους συνεπείς οφειλέτες.

Δεν πίεσαν ούτε για την κατάργηση των εξωφρενικών επιβαρύνσεων σε κάθε κίνηση τραπεζικού λογαριασμού αλλά, αντίθετα, επινοούν νομοθετικές πρωτοβουλίες για να απαλλάξουν τα στελέχη των διοικήσεων από τη λογοδοσία.

Η Ιω. Κολοβού είναι θύμα της υποταγής της κυβέρνησης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στην υποκατάσταση της πολιτικής από το νόμο της αγοράς.

Εχει την αλληλεγγύη όλων όσοι δεν έχουν χάσει την ανθρωπιά τους και αυτό προφανώς δεν αρκεί. Γιατί τη σκεπάζει η τεράστια ντροπή μιας έξωσης που στιγματίζει τη δημοκρατία και τον πολιτισμό μας.

πηγη: https://tvxs.gr