Στη μηνυτήρια αναφορά του κ. Αυλωνίτη ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας εκφράζεται η έντονη ανησυχία της τοπικής κοινωνίας, μετά και από τα τελευταία δύο περιστατικά αεροδιακομιδών μικρών ασθενών προς Νοσοκομεία των Αθηνών. Εκτενής είναι η αναφορά του βουλευτή και στα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο γυναίκας στους Παξούς τον Δεκέμβριο του 2022 καθώς και στο προ ημερών περιστατικό τραυματισμού ποδοσφαιριστή και την ανυπαρξία ασθενοφόρου.

Ο βουλευτής, μάλιστα, πριν τη μηνυτήρια αναφορά, είχε προχωρήσει σε πληθώρα κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, επιστολών και επικοινωνιών με τους αρμόδιους φορείς, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ακολουθεί το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Μηνυτήρια αναφορά του Αλέξανδρου Αυλωνίτη του Νικολάου, κατοίκου Κέρκυρας, οδός Μαρασλή αρ.19, βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. κατά αγνώστων δραστών και παντός ποινικά υπευθύνου.

Αξιότιμε κε Εισαγγελέα,

Θα πρέπει εξ υπαρχής να Σας τονίσω ότι είμαι βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ.  και λόγω της αυτονόητης  ευθύνης μου ως πολίτης και ως εκπρόσωπος του λαού θεωρώ υποχρέωση μου να  Σας εξιστορήσω τα παρακάτω γεγονότα και να δώσετε, εφόσον κρίνετε αυτά ως βάσιμα , τις αναγκαίες εντολές  προς ποινική τους διερεύνηση τους και να ασκήσετε  ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων.

Η κοινωνία  της Κέρκυρας είναι πραγματικά ανάστατη και συγκλονισμένη, καθώς δύο πρόσφατες αεροδιακομιδές μικρών ασθενών από Κέρκυρα προς Αθήνα , οι οποίες διενεργήθηκαν κατ’εντολήν των θεραπόντων ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας  και εξελίχθηκαν σε Οδύσσεια για τους ασθενείς , όπως πιο κάτω περιγράφω και όπως από τα σχετικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού και γραπτού τύπου  τύπου προκύπτει. Οι πολύωρες, βασανιστικές, επικίνδυνες για  τη ζωή των ασθενών και στη κυριολεξία  απαξιωτικές καταστάσεις για την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια ευαισθητοποίησαν αλλά και ανησύχησαν τους Κερκυραίους και πήραν πανελλήνια διάσταση. Επιπλέον νεαρός ποδοσφαιριστής στην Λευκίμμη κατά την διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα  υπέστη σοβαρό πρόβλημα στην υγεία του που έχρηζε άμεσης βοήθειας και κινδύνευσε, του παρασχέθηκαν δε οι πρώτες βοήθειες από τυχαία ευρισκόμενο εκεί διασώστη  και μεταφέρθηκε με αγροτικό  αυτοκίνητο, και μάλιστα στην καρότσα του, στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης και μιάμιση ώρα μετά τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Κερκύρας.

Σας εξιστορώ τα ως άνω γεγονότα όπως τα πληροφορήθηκα :

ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

 Α) Την Πέμπτη 12/01/2023, ασθενής 13 χρονών, έπρεπε να διακομισθεί άμεσα και κατ’εντολή των ιατρών του  αεροπορικώς σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Όμως δεν πραγματοποιήθηκε η διακομιδή του με ελικόπτερο  που σταθμεύει στην βάση της Ελευσίνας διότι οι πτήσεις με αυτού του τύπου το ελικόπτερο πραγματοποιούνται μέχρι και τις 5:00 μ.μ. και  η πτήση  θα επραγματοποιείτο μετά από την ώρα αυτή λόγω της επερχόμενης νύκτας.

Τελικά επελέγη η μεταφορά του ασθενούς  με πλωτό μέσο. Δηλαδή μετεφέρθη με ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο της Κέρκυρας στο λιμάνι, αποβιβάστηκε  στην Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια με ασθενοφόρο  από την Ηγουμενίτσα  μετεφέρθη στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και  από εκεί με αεροπλάνο  στην Αθήνα, προκειμένου να διακομιστεί τελικά στο Νοσοκομείο Παίδων μετά από πολλές ώρες ταλαιπωρίας, οι οποίες υπολογίζονται σε 8 ώρες περίπου. Δέον να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες από τον Τύπο, η αεροδιακομιδή του ασθενούς ζητήθηκε από την Κέρκυρα στις 3:00 μ.μ.

Β) Την Παρασκευή 13/01/2023,  νεαρός ασθενής, ο οποίος είχε ανάγκη διακομιδής  σε νοσοκομείο των Αθηνών , υπέστη ταλαιπωρία πλέον των 8 ωρών μέχρι που να φθάσει στην Αθήνα. Πλέον συγκεκριμένα ελικόπτερο απογειώθηκε από την βάση της Ελευσίνας, ήρθε στη Κέρκυρα παρέλαβε τον ασθενή από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας  επιστρέφοντας στην Αθήνα  προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Άκτιου για ανεφοδιασμό και, από εκεί  προσγειώθηκε στην Ελευσίνα για να μεταφερθεί το παιδί με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο!!! Για όλη αυτή τη διαδρομή χρειάστηκαν περίπου οκτώ ώρες, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες από  τον Τύπο, η κλήση  για την αεροδιακομιδή έγινε γύρω στις 13:00 μμ και η εισαγωγή σε  νοσοκομείο των Αθηνών πραγματοποιήθηκε μετά τις 21:00 μμ το βράδυ!!!

 Γ) Το  απόγευμα του Σαββάτου  14/01/2023 ποδοσφαιριστής 20 περίπου ετών τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Κάβος-Α.Ο. Κέρκυρα με αποτέλεσμα να του γυρίσει η γλώσσα του  και να χάσει τις αισθήσεις του. Όμως το παράρτημα του ΕΚΑΒ στη Λευκίμμη  δεν διέθετε ασθενοφόρο  για να προστρέξει στο συμβάν  καθώς η βάση της Νότιας Κέρκυρας  του ΕΚΑΒ δεν λειτουργεί κάθε μέρα ελλείψει προσωπικού και την παραπάνω ημέρα δεν υπήρχε βάρδια. Επί πλέον ο ασθενής στη κυριολεξία διεσώθη από  διασώστη, γνώστη  παροχής πρώτων βοηθειών και εθελοντή που παρακολουθούσε τον αγώνα . Προφανώς εντός του γηπέδου και κατά την διάρκεια του αγώνα αυτού δεν υπήρχε γιατρός, όπως προβλέπεται από τους αθλητικούς κανονισμούς.   Εν συνεχεία αναζητήθηκε ασθενοφόρο για να μεταφερθεί ο ασθενής στο Κέντρο Υγείας της Νότιας Κέρκυρας , το  οποίο δεν υπήρχε στη Νότια Κέρκυρα, με αποτέλεσμα ο 20χρονος να μεταφερθεί  από το γήπεδο  και στη καρότσα αγροτικού φορτηγού  στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης και μιάμιση ώρα μετά ήρθε  ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Δ) Στις 10/12/2023 συνέβη μία ακόμα αδιανόητη ανθρώπινη απώλεια, 60χρονης γυναίκας από τους Παξούς. Η ανωτέρω συμπολίτης μας κρίθηκε ιατρικά αναγκαίο να διακομιστεί στην Ηγουμενίτσα και από εκεί σε Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Δυστυχώς λόγω καιρικών συνθηκών (επίσημη αιτιολογία από το Λιμενικό Σώμα Κέρκυρας) που επικρατούσαν στη θάλασσα ήταν αδύνατο να μεταβεί στους Παξούς από την Κέρκυρα το πλωτό ασθενοφόρο που διαχειρίζεται το Λιμενικό Σώμα Κέρκυρας.  Την μετέφερε  ιδιώτης , ιδιοκτήτης μικρού σκάφους στη Πλαταριά Θεσπρωτίας  βλέποντας αυτός και οι συγγενείς της άτυχης ασθενούς ότι η οργανωμένη Πολιτεία αρνήθηκε να προστρέξει .Έτσι η ασθενής απεβίωσε.

Η απώλεια αυτή προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στην τοπική κοινωνία, η οποία αναρωτάται πως είναι δυνατόν ένα μικρό ιδιωτικό σκάφος μήκους περίπου 5 μέτρων, σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις του Δήμαρχου Παξών, να κατορθώνει να προσεγγίζει το λιμάνι Πλαταριάς Θεσπρωτίας, μεταφέροντας την άτυχη γυναίκα από τους Παξούς,  την ώρα που κατέστη αδύνατη η μεταφορά της με το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο διαθέτει επαρκή  υγειονομικό εξοπλισμό.

Επειδή, μπορεί να γίνει επίκληση σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, εύλογα τίθεται το ερώτημα για τη μη ενεργοποίηση του Ναυαγοσωστικού σκάφους του Λιμενικού, το οποίο είναι αξιόπλοο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες για την εξυπηρέτηση εκτάκτων αναγκών.

Αυτονόητα δημιουργείται ο προβληματισμός, που βρίσκεται και επιχειρεί  το περιπολικό σκάφος το οποίο είχε διατεθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, μήκους περίπου 20 μέτρων και με μηχανές μεγάλης ιπποδύναμης, ικανό για την ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων, το οποίο σε συνδυασμό με το αξιόμαχο και έμπειρο πλήρωμά του, αντιμετωπίζει εγκαίρως επείγουσες περιπτώσεις. Ήδη, το εν λόγω σκάφος έχει στο ενεργητικό του, τη μεταφορά αρκετών σοβαρών περιστατικών υγείας, ακόμη και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Επειδή, πληροφορίες κάνουν λόγο για απόσπαση του σκάφους που παραχωρήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και του πληρώματός του σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δίχως την παραμικρή μέριμνα αντικατάστασής από σκάφος ανάλογων δυνατοτήτων για το Ιόνιο.

Πρέπει κύριε Εισαγγελεύ να απαντηθούν μετά από ερευνά που είμαι βέβαιος ότι θα διατάξετε  τα εξής ερωτήματα :

1.            Πως αιτιολογείται η παντελής έλλειψη σχεδιασμού δράσης από πλευράς κράτους σε έκτακτα περιστατικά, που συμβαίνουν όταν πνέουν άνεμοι πλέον των 6 μποφόρ, όπως στην περίπτωση της 60χρονης γυναίκας, οπότε και κρίθηκε αδύνατη η πλεύση σκάφους του Λιμενικού Σώματος;

2.            Πως δικαιολογείται η πλήρης αδυναμία υποστήριξης έστω με άλλο θαλάσσιο ή εναέριο μέσο για την πάση θυσία αποφυγή της ανθρώπινης απώλειας;

3.            Είναι αληθής η πληροφορία περί απόσπασης του περιπολικού σκάφους και του πληρώματός του που παραχωρήθηκε στο Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας από την προηγούμενη κυβέρνηση, και αν ναι γιατί δεν σχεδιάστηκε η έγκαιρη αντικατάστασή του;

Ήδη φυσικά αντίστοιχα ερωτήματα έχουν υποβληθεί στη κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό από εμέ στα πλαίσια κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Κύριε Εισαγγελευ

Όλα τα ανωτέρω περιστατικά δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, καθώς και για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών. Το όλο θέμα, πριν πάρει ακόμη μεγαλύτερες και περισσότερες τραγικές διαστάσεις, πρέπει άμεσα να διενεργηθούν έρευνες και στα 4 παραπάνω περιστατικά με ιδιαίτερη χρονική έμφαση στις αεροδιακομιδές  δεδομένου ότι το αεροδρόμιο Κέρκυρας  λόγω επισκευής του διαδρόμου προσγείωσης θα παραμείνει κλειστό, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια του εταιρεία Fraport  κατά τα χρονικά διαστήματα από 9 έως 24 Ιανουαρίου 2023 και από  8 έως 22 Φεβρουαρίου 2023.

Πρέπει να σας επισημάνω ότι εγώ προσωπικά επικοινώνησα με τον  Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νικόλαο Παπαευσταθίου πριν ανασταλεί η λειτουργία  του αεροδρομίου   και έλαβα την διαβεβαίωση  ότι  σε συνεννόηση της διοίκησης του ΕΚΑΒ με την Πολεμική Αεροπορία, που είναι και η αρμόδια υπηρεσία, έχει αποφασιστεί ότι ελικόπτερο με 24ωρη πτητική ικανότητα, θα εξυπηρετεί τις  έκτακτες και επείγουσες  αεροδιακομιδές προς Αθήνα και Γιάννενα.

Δυστυχώς η διαβεβαίωση ήταν τουλάχιστον ατυχής.

Επιπλέον πρέπει να τονίσω ότι ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος της Κέρκυρας και της Ελλάδας, τα τηλεοπτικά κανάλια και ειδικώς  η κοινωνία της Κέρκυρας στη συντριπτική  πλειοψηφία της, όπως εκτιμώ , θεωρούν ότι η παραπάνω καθυστέρηση  διακομιδής, η μη παροχή άμεσης ιατρικής  βοήθειας   στους συμπολίτες μας , όπου απαιτείται και η  μη κατά συνέπεια έγκαιρη διακομιδή στις δημόσιες δομές Υγείας  δύναται να έχει οδυνηρά αποτελέσματα.

Όλα όμως τα παραπάνω που σας αναφέρω και καταγγέλλω πρέπει να τύχουν δικαστικής διερεύνησης και να αναζητηθεί για κάθε ένα από τα παραπάνω συμβάντα  η αιτιώδης σχέσης  της μη έγκαιρης παροχής  ιατρικής βοήθειας και της μη έγκαιρης διακομιδής τους σύμφωνα με  τις εντολές των θεραπόντων ιατρών τους με το επέλθον αποτέλεσμα της επιβάρυνσης της  υγείας του ή του κινδύνου  της ζωής και της υγείας τους που υπέστησαν.

Κυρίως πρέπει να διερευνηθούν οι επιχειρησιακοί λόγοι  που δεν διακομίσθηκαν άμεσα οι ασθενείς όπου έπρεπε. Γιατί  δεν πήγε στο τόπο του συμβάντος ασθενοφόρο (στην περίπτωση του τρίτου και τετάρτου περιστατικού) και  μάλιστα στον αναγκαίο χρόνο που απαιτείται  και επιτρέπουν η απόσταση και οι κυκλοφοριακές συνθήκες του νησιού και αν αυτό οφείλεται σε υπαίτιες παραλείψεις των υπευθύνων της διοίκησης και του προσωπικού  του ΕΚΑΒ.

Να διερευνηθούν οι αιτίες που δεν βοηθήθηκε η ανωτέρω  θανούσα από το Λιμενικό Σώμα σε σχέση με όσα αναφέρω παραπάνω.

Προς επιβοήθηση του έργου Σας, αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ, Σας παραθέτω μερικές σκέψεις μου, προϊόντα πληροφόρησης μου.

Είναι επιστημονικώς  και τεχνικώς γνωστό ότι  για να υπάρχει μια ασφαλής και έγκαιρη  παροχή βοήθειας  σε έναν τόπο όπως τον δικό μας θα πρέπει το ΕΚΑΒ να διαθέτει  έναν ασθενοφόρο όχημα για κάθε 25.000 κατοίκους, όπως θα πρέπει επίσης και να διαθέτει ικανές επιχειρησιακές βάσεις διακομιδής ασθενών.

Πρέπει να τονισθεί ότι το ΕΚΑΒ Κέρκυρας έχει στην δύναμη του 6 ασθενοφόρα εκ των οποίων τα 3 είναι επί πολλές δεκάδες ημέρες και πιθανόν μήνες στην έδρα του ΕΚΑΒ στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, η μόνιμη στάθμευση ελικοπτέρου τύπου Super Puma, που σχετικά με τα μικρότερα διασωστικά είναι πολύ πιο ταχύ και έχει μεγάλη εμβέλεια χωρίς να χρειάζεται στάσεις για ανεφοδιασμό, έχει απορριφθεί από την Πολεμική Αεροπορία.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στη χώρα μας είναι διαθέσιμα μόλις 4 τέτοιου τύπου ελικόπτερα για επιχειρήσεις διάσωσης και διακομιδές, από τα οποία, το ένα σταθμεύει μόνιμα στην Ελευσίνα και τα άλλα τρία σε νησιά του Αιγαίου.

Τα νέα ελικόπτερα (παρελήφθησαν το 2021) που δώρισε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο ΕΚΑΒ, είναι τύπου Augusta Westland 109. Διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό αεροναυτιλίας, είναι συμβατά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα μεταφοράς ασθενούς και έχουν γίνει ειδικά προγράμματα εκπαιδεύσεων στο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αν και βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου αεροδιακομιδών, τα νέα πτητικά μέσα της δωρεάς (μαζί με δύο αεροσκάφη τύπου Beechcraft King Air 350C) επρόκειτο να κατευθυνθούν στις αντίστοιχες βάσεις των αεροδιακομιδών ανά την Ελλάδα (Ελευσίνα, Ρόδος, Σύρος, Άκτιο, Θέρμη) αναλόγως με τις συνθήκες δράσης.

Πλην όμως δεν χρησιμοποιούνται επαρκώς για τις ανάγκες της Κέρκυρας, και κάτι τέτοιο είναι ερευνητέο από Σας.

Κάποια στιγμή επιτέλους ζητάμε να δοθεί λύση στην υποστελέχωση και την έλλειψη σωστών επανδρωμένων επιχειρησιακών βάσεων στο νησί μας.

Επιπλέον, οι λιγοστοί διασώστες που δίνουν μάχη καθημερινά στο νησί μας, δεν δύναται να καλύψουν όλον αυτόν τον όγκο επειγόντων περιστατικών, έχουμε δε ζητήσει πάμπολλες φορές να στελεχωθεί σωστά η υπηρεσία ώστε να μπορούν τα πληρώματα να επεμβαίνουν άμεσα στα επείγοντα περιστατικά. Εκτός του ανθρώπινου δυναμικού αξίζει να αναφερθούμε και στα ασθενοφόρα οχήματα της υπηρεσίας που ζητάμε συνεχώς να ενισχυθούν με νέα ασθενοφόρα σύγχρονα κατάλληλα επιχειρησιακά χωρίς να έχουμε το φόβο των συνεχών βλαβών και την αποστολή των ασθενοφόρων στα συνεργεία των Ιωαννίνων για τις συνεχείς βλάβες που συμβαίνουν με τεράστιες καθυστερήσεις στην επιστροφή τους.

Εκ των ανωτέρω ενδεικτικών ενεργειών ανακύπτουν τα παρακάτω ερευνητέα ζητήματα:

1) αν η αδυναμία παροχής άμεσης ιατρικής βοήθειας, οφείλεται σε πράξεις ή παραλείψεις ή σε μεγάλο βαθμό ελλιπής στελέχωση της Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ και στην έλλειψη οχημάτων και εξοπλισμού.

2) Γιατί συνέχισαν να υπάρχουν ελλείψεις για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ;

3) Τι ενέργειες έχουν επιτελεσθεί για την άμεση αεροδιακομιδή ασθενών από την Κέρκυρα;

4) Πως αιτιολογείται η παντελής έλλειψη σχεδιασμού δράσης από πλευράς κράτους σε έκτακτα περιστατικά, που συμβαίνουν όταν πνέουν άνεμοι πλέον των 6 μποφόρ, όπως στην περίπτωση της 60χρονης γυναίκας, οπότε και κρίθηκε αδύνατη η πλεύση σκάφους του Λιμενικού Σώματος;

5) Πως δικαιολογείται η πλήρης αδυναμία υποστήριξης έστω με άλλο θαλάσσιο ή εναέριο μέσο για την πάση θυσία αποφυγή της ανθρώπινης απώλειας;

Ως εκ τούτου θεωρώ επιβεβλημένη και ζητώ την διενέργεια κάθε νόμιμης ενέργειας για τη διαπίστωση τυχόν ευθυνών των διοικητικά και επιχειρησιακά αρμοδίων σε όλα τα παραπάνω ζητήματα καθότι όφειλαν να ενεργήσουν στα πλαίσια του διοικητικού τους έργου των εν γένει αρμοδιοτήτων ώστε να διενεργούνται άμεσα αεροδιακομιδές και διακομιδές για πλωτών μέσων και να μην παραμείνει υποστελεχωμένο το ΕΚΑΒ Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των συμπολιτών μας, με την ευχή να μην υπάρξουν χειρότερα περιστατικά .

Επειδή δυστυχώς η παρούσα κατάσταση μας θυμίζει έντονα τον θάνατο του εξαιρετικού και μετέχοντος στα κοινά συμπολίτη μας Στράτου Ταγκατίδη, κατοίκου Κέρκυρας , εμπόρου και μέλους  της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, ο οποίος στις 18 Σεπτεμβρίου 2021, υπέστη καρδιακό επεισόδιο εντός του καταστήματος της συζύγου του που βρίσκεται στην οδό Μητροπολίτη Μεθοδίου στη πόλη της Κέρκυρας, και παρότι το ασθενοφόρο ειδοποιήθηκε, κατέφτασε στο τόπο που υπέστη το σοβαρό πρόβλημα τα υγείας του ο ατυχής συμπολίτης μας με μεγάλη καθυστέρηση, πλέον του ημιώρου (άλλοι ομιλούν για 35 λεπτά άλλοι για 45 λεπτά από την ώρα που ενημερώθηκε περί του συμβάντος το τηλεφωνικό Κέντρο του ΕΚΑΒ που εδρεύει στα Ιωάννινα).

Επειδή η παρούσα είναι ορθή βάσιμη και αληθής.

Για τους λόγους αυτούς σας καταγγέλω τα ανωτέρω, και ζητώ τη διεύρυνση της υπόθεσης, και την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

πηγη: https://thepressproject.gr