Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 05 Απρ 2024
Απογευματινά χειρουργεία / Αποκαλύφθηκε η κοροϊδία – Στο ΠΑΓΝΗ χειρούργησαν επ’ αμοιβή ασθενή με κάταγμα
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Στάχτη στα μάτια αποκαλύφθηκε πολύ γρήγορα ότι ήταν τα όσα ισχυριζόταν ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι τάχα τα απογευματινά χειρουργεία ξεκινούν προκειμένου να συμβάλλουν στη μείωση της λίστας αναμονής. Δύο μόλις εβδομάδες μετά το πρώτο τέτοιο χειρουργείο στο ΠΑΓΝΗ του Ηρακλείου, χθες χειρουργήθηκε σε απογευματινό χειρουργείο επί πληρωμή ασθενής με κάταγμα στο χέρι…

Η αντιμετώπιση σε δημόσιο νοσοκομείο του συγκεκριμένου περιστατικού, που θεωρείται έκτακτο και θα έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα και χωρίς αμοιβή ή έστω να προγραμματιστεί για το επόμενο πρωί, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ηρακλείου, που το κατήγγειλαν μιλώντας ευθέως για «κοροϊδία».

«Οι υποσχέσεις πολλές, η κοροϊδία μεγάλη. Ας περιμένατε τουλάχιστον λίγο ακόμα προτού ξεδιπλώσετε το μέγεθος της πλεκτάνης που στήνετε εις βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας. Ας περιμένατε να κατακάτσει λίγο η “αστερόσκονη” που νομίζετε ότι τυλίγει το έργο σας. Στάχτη στα μάτια όλων μας είναι!» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ηρακλείου.

«Πλέον δεν μπορείτε να ενοχλείστε όταν μιλάμε για νομιμοποιημένο φακελάκι. Το χειρουργείο αυτό είναι η μεγάλη απόδειξη όσων σας καταλογίζουμε. Και είναι το πρώτο για τα πολλά που θα ακολουθήσουν εάν συνεχιστεί αυτό το ανήθικο μέτρο που σας κάνει περήφανους» υπογραμμίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί Ηρακλείου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ηρακλείου

«Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του πρώτου απογευματινού χειρουργείου που έλαβε χώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου στις 19 Μαρτίου, έρχεται, δύο εβδομάδες μετά, το πρόγραμμα της 4ης Απριλίου να εκθέσει προκλητικά το όλο εγχείρημα: χειρουργείται στα απογευματινά χειρουργεία ασθενής με κάταγμα ωλέκρανου!

Δηλαδή, ο ασθενής που έσπασε το χέρι του χειρουργείται επ’ αμοιβή το απόγευμα της Πέμπτης σε δημόσιο νοσοκομείο! 

Υπενθυμίζουμε ότι βασικός όρος λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων υπήρξε η πραγματοποίηση τακτικών επεμβάσεων από τη λίστα των πρωινών χειρουργείων προς αποσυμφόρηση της τελευταίας.

Ασθενείς δηλαδή που μακροβιούν σε λίστες προς χειρουργείο όπου η αναμονή μεγαλώνει λόγω των δραματικών ελλείψεων κυρίως σε προσωπικό, μπορούν πλέον να πληρώσουν ώστε να χειρουργηθούν νωρίτερα. Αντί για αυτό, διαφαίνεται με γιγάντια αυθάδεια η πραγματική υπόσταση του μέτρου και οι όροι αυτοί πάνε περίπατο... 

Ο ασθενής αυτός, όπως και κάθε άλλος τραυματίας, οφείλει να χειρουργηθεί ως επείγον περιστατικό, εκτάκτως, στο πλαίσιο λειτουργίας του νοσοκομείου όπως το γνωρίζουμε. Αυτές τις παροχές υπηρεσιών υγείας προσφέρει ένα δημόσιο νοσοκομείο, τουλάχιστον όπως το γνωρίζαμε έως το Μάρτιο...

Οι υποσχέσεις πολλές, η κοροϊδία μεγάλη. Ας περιμένατε τουλάχιστον λίγο ακόμα προτού ξεδιπλώσετε το μέγεθος της πλεκτάνης που στήνετε εις βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας. Ας περιμένατε να κατακάτσει λίγο η «αστερόσκονη» που νομίζετε ότι τυλίγει το έργο σας. Στάχτη στα μάτια όλων μας είναι! 

Πλέον δεν μπορείτε να ενοχλείστε όταν μιλάμε για νομιμοποιημένο φακελάκι. Το χειρουργείο αυτό είναι η μεγάλη απόδειξη όσων σας καταλογίζουμε. Και είναι το πρώτο για τα πολλά που θα ακολουθήσουν εάν συνεχιστεί αυτό το ανήθικο μέτρο που σας κάνει περήφανους».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο οι νοσοκομειακοί γιατροί όσο και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας από την αρχή της εφαρμογής των απογευματινών χειρουργείων έχουν εκφράσει με δυναμικές κινητοποιήσεις την έντονη αντίθεσή τους στη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ με στοιχεία ανέδειξε την πλήρη αποτυχία του μέτρου που με σόου «διαφήμιζε» ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι «δεν τηρείται καμία σειρά προτεραιότητας».
 
από:https://www.avgi.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου