Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 14 Αύγ 2022
"Αριστα" καθάρματα! Το Αιγαίο ξεφράζει πτώματα μεταναστών, στον Εβρο πεθαίνει πεντάχρονο κοριτσάκι, δεκάδες πρόσφυγες είναι αγνοούμενοι από ναυάγια για για τον ζάμπλουτο υπουργό Μηταράκη δεν υπάρχει πρόβλημα!!!
Κλίκ για μεγέθυνση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 | 3:41 π.μ.

 

 

Η απανθρωπιά και η αλητεία τους δεν έχει όρια! Επειδή πολλές φορές οι εικόνες μπορεί να περιγράψουν πολύ καλύτερα αυτό που θέλεις να αναφέρεις, παρακολουθήσετε το βιντεάκι που έφτιαξε και ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter o χρήστης του μέσου που εμφανίζεται με το όνομα Bloopers Team (snb). "Επιπλέουν: τα Γαϊδούρια στα Χανιά, και τα Πτώματα στο Αιγαίο", το τιτλοφορεί και έχει κάνει μια σύνθεση με τις θαλάσσιες τσάρκες του Μητσοτάκη που διακοπάρει και τα πτώματα των προσφύγων μεταναστών που επιπλέουν στο Αιγαίο Πέλαγος. 

 

Η αναισθησία και η απανθρωπιά δεν είναι χαρακτηριστικό όμως μόνο του πρωθυπουργού. Ενας άλλος εξουσιαστής, ο πάμπλουτος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ζει κι αυτός στον κόσμο της νεοδημοκρατικής "αριστείας"
Αυτό το πολιτικό κατακάθι, με νεκρό άταφο ένα μικρό παιδάκι στον Έβρο, με βίντεο να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο που δείχνουν πτώματα νεκρών προσφύγων, πιθανότατα αποτέλεσμα pushback, έχει και το θράσος να ψεύδεται.

Ο αρμόδιος Υπουργός λέει ότι δεν είναι δική του δουλειά, να ενδιαφερθεί για τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου, που η ζωή τους ήταν σε άμεσο κίνδυνο, γιατί η αστυνομία τον ενημέρωσε ότι οι πρόσφυγες που κινδυνεύουν δεν βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος. Συλλαμβάνεται όμως προκλητικός ψεύτης. Σύμφωνα με τη Google και τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Κτηματολογίου, η νησίδα ανήκει στην Ελλάδα. 
(Αυτό όμως είναι το ελάχιστο. Εδώ πρόκειται για ανθρώπινες ζωές! Δεν ζήτησε κανείς να γίνει στρατιωτική απόβαση. Να παρέχει την δυνατότητα ώστε μια διεθνή ομάδα διασωστών να πάνε για να σωθούν ζωές του ζητήθηκε!).

 

Την στιγμή, λοιπόν που υπάρχουν νεκροί, ναυάγια με δεκάδες αγνοούμενους και οι καταγγελίες για την εγκληματική συμπεριφορά των λιμενομπάτσων καθημερινά είναι συγκλονιστικές, ο κυβερνητικός αυτός αξιωματούχος μας λέει άλλα αντ' άλλων. 

 

(Οχι ότι μας κάνει εντύπωση. Πάντα αυτή ήταν η Δεξιά. Αλλωστε σημερινός υπουργός της ήταν αυτό που έλεγε ότι πρέπει να έχουμε νεκρούς μετανάστες - πρόσφυγες για να αποδείξουμε ότι φυλάσσουμε τα σύνορα. Συγκεκριμένα ο Θάνος Πλεύρης στις 10/4/2011 σε εκδήλωση που είχε διοργανώσει το περιοδικό "Patria", το οποίο εκδίδει ο γνωστός ναζιστής και μαχαιροβγάλτης της Χρυσής Αυγής, -μετέπειτα αποχώρισε από την Χ.Α και έκανε το δικό του ναζιστομάγαζο με τίτλο «Αυτόνομοι Εθνικιστές», - Δημήτρης Παπαγεωργίου- έλεγε επί λέξη: «Πρέπει να υπάρχουν νεκροί στα σύνορα» και ότι όσοι μετανάστες καταφέρουν να περάσουν τα πυρά, θα πρέπει να μην μπορούν να φάνε να πιούνε ή να πάνε σε νοσοκομείο: «Για τη ζωή τους, η κόλαση θα φαντάζει παράδεισος μπροστά σ’ αυτό που θα περνάνε εδώ πέρα»).

 

Για τον υπουργό όμως Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, αυτόν τον ζάμπλουτο εξουσιαστή (η διπλανή εικόνα μπορεί να θεωρηθεί συμπυκνωμένο το βιογραφικό του), -που σημειωτέον αν είχαμε ένα τυπικό αστικό κράτος κάποιοι "αρμόδιοι" θα έψαχναν το πραγματικό πόθεν έσχες του- προσφυγικό θέμα για την χώρα μας δεν υπάρχει. 
Είχε το θράσος μάλιστα να δώσει μόλις πριν λίγες μέρες συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αλαφούζου για να μας πει ότι "Πλέον το μεταναστευτικό δεν απασχολεί τους Έλληνες πολίτες. Σήμερα δεν αποτελεί θέμα συζήτησης σχεδόν για κανέναν"!!!.

 

Εδώ να προσθέσουμε ότι σε συνέντευξη που έδωσε στην ιστορικά εφημερίδα του Βερολίνου Tageszeitung, (Εχει καθιερωθεί ως Taz), o διασώστης Ιάσωνας Αποστολόπουλος είχε δηλώσει ότι «η κεντρική Μεσόγειος είναι η προσφυγική διαδρομή με τον υψηλότερο αριθμό νεκρών, καθώς πάνω από 23.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκεί κατά την τελευταία επταετία» προσθέτοντας: «Η μέχρι πρότινος απόρρητη έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), που δημοσίευσε το Spiegel, επιβεβαιώνει ότι η FRONTEX όχι μόνο γνώριζε για τις παράνομες επαναπροωθήσεις από τις ελληνικές αρχές, αλλά τις ανεχόταν και προσπάθησε να τις συγκαλύψει. Το σκάνδαλο ανάγκασε τον επικεφαλής της, Φαμπρίς Λεζερί, να παραιτηθεί». 

Μάλιστα  στην ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το γιατί δεν αναφέρονται τα ελληνικά ΜΜΕ στην υπόθεση των επαναπροωθήσεων, ο Αποστολόπουλος απάντησε πως «στην Ελλάδα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα όσον αφορά την Ελευθερία του Τύπου. (…) Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης. Επικρατεί μια πραγματικά δυστοπική κατάσταση, που θυμίζει περισσότερο δικτατορία παρά δημοκρατία».

Δεν είναι τυχαίο ότι και τώρα με τον τραγικό θάνατο της Μαρίας Α., του πεντάχρονου κοριτσιού από τη Συρία, σε νησίδα του Έβρου, περισσότερο τα διεθνή ΜΜΕ ασχολήθηκαν παρά τα εγχώρια. πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου