Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 31 Μάι 2022
Αγώνας να μεταπειστεί η τράπεζα
Κλίκ για μεγέθυνση


ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ31.05.2022, 14:19
 
Δυναμικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην οικογένεια Νίκογλου. ● Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης μαζί με τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις ζητούν να μπλοκαριστεί η διαδικασία μεταβίβασης του ακινήτου στον πλειοδότη αγοραστή καθώς και την ακύρωση του πλειστηριασμού.

Σε αναζήτηση του αγοραστή πρώτης κατοικίας οικογένειας από τις Συκιές Θεσσαλονίκης η οποία εκπλειστηριάστηκε για 56 χιλιάδες ευρώ βρίσκονται εδώ και μέρες πολίτες, ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών, δημοτικές παρατάξεις και κόμματα. Η κινητοποίηση, που άρχισε πριν από μία εβδομάδα με συγκέντρωση αλληλεγγύης της γειτονιάς, συνεχίστηκε χθες με νέα συγκέντρωση έξω από την τράπεζα και παράσταση του δημάρχου, δημοτικών παρατάξεων, βουλευτών του ΚΚΕ προκειμένου να μη βρεθεί στον δρόμο η τετραμελής οικογένεια του Γιώργου Νίκογλου ο οποίος είναι άνεργος και η γυναίκα του έχει 74% αναπηρία!

Χθες η κινητοποίηση έγινε μπροστά στο υποκατάστημα της Eurobank στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ζήτησε αφ' ενός να μπλοκαριστεί η διαδικασία μεταβίβασης του ακινήτου στον πλειοδότη αγοραστή καθώς και την ακύρωση του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας του κ. Νίκογλου, αφ' ετέρου το όνομα του αγοραστή προκειμένου να έρθουν σε συνεννόηση μαζί του.

Συνοδεία στελεχών της παράταξής του και των επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης -Λάζαρος Ωραιόπουλος («Αλμα στο Μέλλον») και Χαράλαμπος Βέλλης («Λαϊκή Συσπείρωση Νεάπολης-Συκεών»)- ο δήμαρχος συναντήθηκε με νομικούς εκπροσώπους της τράπεζας και στη συνέχεια δήλωσε ότι απαίτησαν από την τράπεζα «όσο το δυνατόν γρηγορότερα να μπλοκάρει τη διαδικασία και να ακυρώσει τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας των ευπαθών συμπολιτών μας».

Τόνισε ότι όχι μόνο στηρίζουν την οικογένεια, αλλά «είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε σε διακανονισμούς για να διασφαλιστεί η πρώτη κατοικία του συμπολίτη μας». Γι' αυτό ζήτησε το όνομα και τα στοιχεία του πλειοδότη στον σχετικό ηλεκτρονικό πλειστηριασμό προκειμένου «να ασκηθεί παρέμβαση και να εξεταστεί η δυνατότητα ανεύρεσης συμβιβαστικής λύσης, έτσι ώστε η πρώτη κατοικία να μείνει στην κυριότητα των ιδιοκτητών της».

Εξω από την τράπεζα είχαν συγκεντρωθεί μέλη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου, του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Συκεών, της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Συνταξιουχικών Οργανώσεων, αλλά και ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης.

Οπως είπε χαρακτηριστικά το μέλος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Συκεών, Γεωργία Τριανταφύλλου, «ήρθαμε σήμερα να πούμε ότι όσο περνάει από το χέρι μας θα ξεσηκώσουμε όλες τις γυναίκες από όλες τις λαϊκές γειτονιές, σε όλη τη χώρα αν είναι δυνατόν, αλλά δεν θα αφήσουμε να προχωρήσει αυτή η αδικία. Θέλουμε να δυναμώσει η αλληλεγγύη γιατί καθένας θα μπορούσε να είναι στη θέση αυτής της οικογένειας και γι' αυτό θα κάνουμε πράξη το "όλοι για έναν και ένας για όλους"».

Από την πλευρά του ο κ. Στολτίδης τόνισε ότι «η τράπεζα προκαλεί το κοινό αίσθημα καθώς θέλει με αιφνιδιαστικούς ρυθμούς να βάλει χέρι σε μια οικογένεια που εξαθλιώθηκε. Ζητούμε να αποσύρει άμεσα όποιον πλειστηριασμό».

Θυμίζουμε ότι στο ψήφισμα του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, εκτός από τη στήριξη στην οικογένεια Νίκογλου, σημειώνεται ότι με τον πλειστηριασμό αυτό «αποδεικνύεται περίτρανα, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις των κυβερνώντων, πως δεν υπάρχει πλέον επαρκές πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, ούτε καν για τις οικογένειες με μέλη ΑμεΑ» και ο δήμος ζητά «να επανέλθει άμεσα το πλέγμα προστασίας της πρώτης κατοικίας που προέβλεπε ο Ν.3869/2010».

πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου