Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 01 Οκτ 2021
Πώς “γεννιέται” ένα φασιστάκι!
Κλίκ για μεγέθυνσηΕίναι χαρακτηριστικά δύο βίντεο με μια μαθήτρια (;), που δείχνει πώς έχει αφομοιώσει τον κλασικό τύπο του χρυσαυγίτη εξ απαλών ονύχων.
01.10.2021


Φασίστας δε γεννιέσαι -κανείς άνθρωπος δεν είναι εκ γενετής σκατόψυχος.

Φασίστας μπορεί να γίνεις όμως, αν δεν έχεις αντισώματα στο φασιστικό δηλητήριο και δεν υπάρχει το (σχολικό, οικογενειακό, κοινωνικό) περιβάλλον που θα σου δώσει άλλα ερεθίσματα. Και είναι δυστυχώς εντυπωσιακό πώς κάποια μικρά παιδιά αντιγράφουν τις πρακτικές και τις μεθόδους των χρυσαυγιτών, πουλώντας ψευτοτσαμπουκά, τζάμπα μαγκιά και τραμπουκίζοντας εκ του ασφαλούς.

Είναι χαρακτηριστικά δύο βίντεο με μια μαθήτρια (;), που δείχνει πώς έχει αφομοιώσει τον κλασικό τύπο του χρυσαυγίτη εξ απαλών ονύχων.

Πηγαίνει με ύφος κοντά στη φοιτήτρια που μοιράζει ανακοινώσεις, προκαλεί τσαμπουκά και την βρίζει χυδαία.

“Τι τράβα μωρή μαλακισμ… Βάλτα στον κ… σου τα χαρτιά.”

Συνεχίζει απτόητη τις προκλήσεις, φωνάζει “μη με ακουμπάς” -ενώ δεν την έχει αγγίξει κανείς-, ενώ ολοκληρώνει το σόου με μια επίθεση στον εικονολήπτη με την κάμερα, που τραβάει πλάνα σε δημόσιο χώρο.

Έλα-έλα με τη μαλακία σου.

Βγαλμένα όλα από το εγχειρίδιο του καλού χρυσαυγίτη…

Σε ένα άλλο βίντεο, βλέπουμε την ίδια μαθήτρια (;), να είναι πιο “ήρεμη”, αλλά να συνεχίζει βάσει σχεδίου τις προκλήσεις. Αρχικά ρωτάει τάχα αθώα: τι σημαίνει αντιφασιστική πορεία με κράνη και σίδερα;

Δεν την ενόχλησαν οι κουκουλοφόροι χούλιγκαν που πετούσαν πέτρες και μολότοφ, δεν την ενόχλησαν οι ομοϊδεάτες της που τραυμάτισαν πέντε μαθητές, την πείραξε όμως η περιφρούρηση της πορείας που δέχτηκε την επίθεση και “δίνει μαθήματα” πώς πρέπει να είναι η “σωστή αντιφασιστική πορεία”…

Συνεχίζει μάλιστα να ξεδιπλώνει τη γνωστή, πανομοιότυπη φασιστική ρητορική.

“Απαγορεύονται τα κομματικά φυλλάδια έξω από Λύκειο” (!), ακούγεται να λέει σε ένα σημείο, παραπέμποντας σε άλλες μαύρες εποχές -τις οποίες νοσταλγούν διάφορα σταγονίδια-, ενώ εγκαταλείπει κάθε πρόσχημα λέγοντας:

“Τα παιδιά φοβούνται να έρχονται στο σχολείο, γιατί είναι αναρχοάπλυτοι αιώνιοι φοιτητές. Άκουσέ με καλά…”.

Με άλλα λόγια, τα παιδιά δε φοβούνται τον υπόκοσμο, τους χούλιγκαν και τους χρυσαυγίτες. Δε φοβούνται για το μέλλον τους και την ΕΒΕ που τους πετάει έξω από τη δωρεάν Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τρέμουν όμως τους φοιτητές και τους συνδικαλιστές, και για αυτό φοβούνται να έρθουν στο σχολείο…

Υστερόγραφο

Οι μαθητές δεν είναι φασίστες. Τα παιδιά από αυτό το σχολείο συμμετείχαν στους αγώνες των τελευταίων χρόνων, έκαναν καταλήψεις, πήραν συλλογικές αγωνιστικές αποφάσεις. Δεν εκφράζονται από ένα φασιστόμουτρο, ούτε θα αφήσουν να τους καπελώσει και να δίνει τον τόνο.

Οι περιθωριακές ομάδες και οι παρακρατικοί χούλιγκαν που κάνουν τους λαγούς της κυβέρνησης και επιτίθενται θρασύδειλα στο μαζικό κίνημα δεν είναι μαθητές, αλλά εξωσχολικά στοιχεία που τρυπώνουν με την ανοχή της αστυνομίας και της διεύθυνσης του ΕΠΑΛ.

Οι φασίστες ρίχνουν τα δίχτυα τους και το δηλητήριό τους στους μαθητές, για να μολύνουν τις συνειδήσεις της νεολαίας. Το βασικό όμως είναι οι πλάτες που έχουν, για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά τους, αποδεικνύοντας πως κράτος-αστυνομία και νεοναζί δουλεύουν μαζί για τον ίδιο σκοπό.

Πηγή: Katiousa
Πηγή: www.rosa.gr
 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου