Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 24 Μάι 2021
Σχολεία άνοιξε-κλείσε και μαθητές-σάκοι του μποξ
Κλίκ για μεγέθυνσηEUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
24.05.2021, 12:02

 

 
Αναστάτωση και δυσαρέσκεια μαθητών και γονέων από την αλλαγή του υγειονομικού πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ για κρούσματα σε σχολεία.

Καθημερινά όλο και περισσότερα τμήματα και σχολικές μονάδες προστίθενται στη λίστα εκείνων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Κι όμως, η κυβέρνηση αποφασίζει να μειώσει τον αριθμό των αυτοδιαγνωστικών τεστ, ενώ μειώνονται και οι μέρες που παραμένει κλειστό το σχολείο ή το τμήμα όπου εντοπίζεται θετικό κρούσμα.

Οι αποφάσεις που αλλάζουν μέρα με τη μέρα προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στο 5ο Λύκειο Γλυφάδας, όπου εντοπίστηκαν την προπερασμένη Πέμπτη τέσσερα κρούσματα κορονοϊού (τρία σε μαθητές και ένα σε εκπαιδευτικό). Βάσει του τότε ισχύοντος πρωτοκόλλου, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των τριών τάξεων του Λυκείου για 14 μέρες, από την Παρασκευή 14 Μαΐου έως και τις 28 Μαΐου (στον ίδιο χώρο συστεγάζεται και Γυμνάσιο, το οποίο δεν έκλεισε).

Ωστόσο, την Πέμπτη 20 Μαΐου άλλαξε το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, που πλέον ορίζει ότι ακόμη και σε περίπτωση περισσότερων κρουσμάτων από τέσσερα στο ίδιο σχολείο «ΔΕΝ πρέπει να οδηγεί αυτόματα και με ευκολία στην αναστολή της λειτουργίας όλης της σχολικής μονάδας». Ετσι, λοιπόν, οι μαθητές πρέπει να επιστρέψουν σήμερα στο σχολείο.

Και ενώ όλοι τους αναγνωρίζουν την αξία της διά ζώσης διδασκαλίας, ωστόσο δεν μπορούν παρά να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση. «Σαν ρολά καταστημάτων που ανοιγοκλείνουν κατά το δοκούν!», σχολιάζει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Λυκείου Γλυφάδας, Μαρία Ψειροπούλου-Μπιμπή.

«Αναγνωρίζουμε ότι η τηλεκπαίδευση δεν αντικαθιστά με τίποτα τη διά ζώσης διδασκαλία και ότι κάθε μέρα που τα παιδιά πάνε σχολείο είναι πολύτιμη. Ειδικά για τους υποψηφίους των πανελλαδικών οι ώρες μαθημάτων είναι εξαιρετικά βοηθητικές αφού πριν από την έναρξη των εξετάσεων κάνουν προσομοιώσεις που τους βοηθούν πάρα πολύ. Ωστόσο, δεν σας κρύβω ότι υπάρχει και το άγχος της μόλυνσης από τον ιό, ιδίως όταν βρισκόμαστε τόσο κοντά στις πανελλήνιες. Το γεγονός ότι από τη μια στιγμή στην άλλη αλλάζουν οι αποφάσεις μάς κάνει να αμφισβητούμε τη σοβαρότητα των μέτρων», λέει η κ. Ψειροπούλου-Μπιμπή, η οποία μας ενημερώνει ότι θα σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας και προς τον πρωθυπουργό.

«Είναι απαράδεκτο! Εχουν κάνει τα παιδιά σάκους του μποξ! Πέραν του άνοιξε-κλείσε, το υπουργείο Παιδείας νομοθέτησε εν μέσω σχολικής χρονιάς και αποφάσισε μάλιστα ότι οι αλλαγές θα έχουν άμεση ισχύ. Αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να σεβαστούν τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε και να μην εφαρμόσουν από φέτος την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής», τονίζει. Και καταλήγει: «Είναι σαφές ότι πρόκειται για στοχευμένες κινήσεις ενίσχυσης της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Σκοπός είναι να αποκλείσουν την “πλέμπα”. Να μη δώσουν το περιθώριο σε κάποιον, που δεν έχει την οικονομική άνεση, να προχωρήσει».

Επιστολή προς Κεραμέως

Επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως έστειλαν και οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δήμων Μαραθώνα, Μαρκόπουλου, Ραφήνας-Πικερμίου και Σαρωνικού εκφράζοντας αγωνία για το ενδεχόμενο να προκληθεί σοβαρό ζήτημα μη συμμετοχής στις πανελλαδικές.

«Μετά την πρόσφατη μείωση της περιόδου καραντίνας από 14 σε 10 ημέρες, αν σε ένα τμήμα 25 παιδιών, 9 μέρες πριν από τις πανελλήνιες προκύψει θετικό κρούσμα, το τμήμα αυτό θα μπει σε καραντίνα 10 ημέρες και αυτό θα σημαίνει ότι θα χάσουν και τα 25 παιδιά του τμήματος τις πανελλήνιες εξετάσεις» αναφέρουν στην κοινή επιστολή τους και ζητούν να λήξει η σχολική χρονιά τουλάχιστον δέκα μέρες πριν από την έναρξη των πανελληνίων (έχει δοθεί παράταση στο σχολικό έτος μέχρι τις 11 Ιουνίου, ενώ οι εξετάσεις ξεκινούν στις 14 Ιουνίου), να μην προσμετρηθούν οι απουσίες των δέκα τελευταίων ημερών και να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά που φοιτούν σε τμήμα όπου εντοπίστηκε θετικό κρούσμα να συμμετάσχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις προσκομίζοντας αρνητικό τεστ.
πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου