Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 23 Μάι 2021
Ανησυχία στον κύκλο των «προαγωγών» του διαδικτύου μετά τις αποκαλύψεις του Documento-Koutipandoras
Κλίκ για μεγέθυνση

Βαγγέλης Σπυράκης


23/05/2021, 14:47
 

 

To αποτέλεσμα της μεγάλης δημοσιογραφικής έρευνας που αποκάλυψε το Documento-Koutipandoras την προηγούμενη Κυριακή, δεν θορύβησε μόνο την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που προχώρησε σε δύο συλλήψεις, αλλά και τον σκοτεινό κόσμο των βιαστών του διαδικτύου. 

 

Μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις του Documetno την περασμένη Κυριακή, σχετικά με την δράση χρηστών στο διαδίκτυο που εκβιάζουν,  κάνουν   «ανταλλαγές» φωτογραφικού  υλικού-βίντεο- με ανήλικα παιδιά όπου τους  διαπομπεύουν που προκάλεσαν σάλο, και κινητοποίησε την ΔΗΕ (Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος), όπου το Σάββατο προχώρησε σε συλλήψεις 3 ατόμων  για παιδική πορνογραφία, τριγμούς φέρνει και στα σκοτεινά μονοπάτια των χρηστών βιαστών του διαδικτύου (ήδη στο σημερινό φύλλο του Documento  υπάρχουν νέες συγκλονιστικές συνομιλίες από τους συνάδελφους δημοσιογράφους, Αντώνη Ρηγόπουλο, Άννα Χιονιά)

Συγκεκριμένα, μετά την χθεσινή σύλληψη από την  ΕΛΑΣ, όπου οι κατηγορούμενοι, με τη χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησαν πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους – εφαρμογές και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, από όπου και  ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τους, εμπλεκομένων ατόμων και εντοπίστηκε ο τόπος κατοικίας τους, πολλοί χρήστες στα social media αντελήφθησαν ότι το ρεπορτάζ του Documento-Koutipandoras χτύπησε φλέβα. Οχι μονο δεν έφερε ανησυχία στις τάξεις της ΔΗΕ που σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενώ γνώριζε για τις καταγγελίες δεν έκανε τίποτα, αλλά έφερε και πανικό στους δράστες που δρουν ακόμα στο διαδίκτυο και συνεννοούνται μέσω του chatango.com.  Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και σήμερα η ανησυχία τους είναι μεγάλη που προσπαθούν είτε να μπλοκάρουν το υλικό που έχουν ήδη ανεβάσει, είτε να μπαίνουν από άλλη πλατφόρμα (με VPN)   για να μπορούν εύκολα να μην εντοπίζονται. Κυρίως όμως προτρέπουν (όπως θα δείτε και παρακάτω στις συνομιλίες) τους υπόλοιπους χρήστες, να σταματήσει να γίνεται ο διαμοιρασμός του φωτογραφικού υλικού από συγκεκριμένες πλατφόρμες όπως το discord, unsee ,greeklive.chatango.com, tabik.sextgem.com, 

Μάλιστα ορισμένοι σκαρφίζονται και διάφορα τρικ για να συνεχίζουν να ανταλλάσσουν υλικό αλλάζοντας το url και δίνοντας εντός πλατφόρμας πληροφορίες και οδηγίες για το πώς θα ανοίξουν τον φάκελο με το  υλικό όπου θα διαρκέσει   όμως για πολύ λίγο.

Δείτε τους ορισμένους διαλόγους:

 

Η δημοσιογραφική έρευνα όμως δεν σταματάει εδώ καθώς και έρχονται νέες αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν τριγμούς, με την ευχή ότι θα σταματήσει αυτή η ανομία και η δολοφονία χαρακτήρων στο διαδίκτυο και τις συγκεκριμένες πλατφόρμες.  Δύσκολο μεν καθώς έχουμε να κάνουμε με μια Λερναία Υδρα και πάντα θα υπάρχουν παραθυράκια όπου θα ξετρυπώνουν νέοι επίδοξοι προαγωγοί... του διαδικτύου. Τουλάχιστον όμως ακόμα και αυτή η ζημιά που προκάλεσε η δημοσιογραφική έρευνα του Documentonews-Koutipandoras,  να είναι η αρχή του τέλους για αυτούς και τα αρρωστημένα βίτσια τους και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.  Ήδη ξέρουν ότι πλέον είναι ευάλωτοι και αυτό αρκεί!
πηγη: https://www.koutipandoras.gr

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου