Μήνυση κατά παντός υπευθύνου και κατά της μεταφράστριας του εγγράφου του FBI που παραποιήθηκε, αφαιρώντας το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου που φέρεται να έχει δωροδοκηθεί, κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής 3 Ιουνίου ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης.

Είχε προηγηθεί η απάντηση στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, που αποδίδει την παραποίηση εγγράφου του FBI σε ιδιώτες μεταφραστές, της μεταφράστριας Δέσποινας Καρατζά, με την οποία αρνούνταν την όποια ευθύνη για την παραποίηση του εγγράφου.

Ωστόσο, ο Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Novartis, συνοδευόμενος σήμερα από τον δικηγόρο Γιάννη Απατζίδη, εξερχόμενος των δικαστηρίων υπογράμμισε: «Αποκαλύφθηκε χθες πως η επίσημη υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, μεταφράζοντας επίσημα έγγραφα του FBI, έχει παραποιήσει στοιχειά. Έχει αφαιρέσει το όνομα του κ. Λοβέρδου στο σημείο που έπαιρνε μίζα από τη Novartis. Έχει πετάξει μία ολόκληρη παράγραφο που περιέγραφε πως ο κ. Φρουζής έδινε στον κ. Μανιαδάκη χρήματα και τα έδινε στους πολιτικούς και έχει αφαιρέσει και το όνομα του κ. Πατούλη».

Όπως προσέθεσε ο δημοσιογράφος «Δεν πρόκειται απλώς για μία λαθροχειρία. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο Novartis για το ποίο δεν έχει πάρει θέση το υπουργείο Εξωτερικών για το οποίο είχε την ευθύνη για τη μεταφραστική υπηρεσία. Αυτός είναι ο λόγος που φτάσαμε στην Εισαγγελία με τον Γιάννη τον Απατζίδη και καταθέσαμε μήνυση κατά της κυρίας μεταφράστριας αλλά και κατά παντός υπευθύνου».

Επίσης, διαμήνυσε πως η Δικαιοσύνη θα πρέπει να βρει ποιος είναι αυτός ο «κάποιος» που έσβησε τα ονόματα και εξέφρασε την ελπίδα του να μην αποδειχτεί πως ήταν η ανακρίτρια: «Η μεταφράστρια, απαντώντας στο Documento και στην Αυγή, είπε ότι από την ίδια τα ονόματα έφυγαν κανονικά, υπονοώντας πως κάποιος άλλος τα έχει σβήσει στον δρόμο. Ευχόμαστε αυτός ο κάποιος να μην είναι η ανακρίτρια που μέχρι στιγμής έχει αποδείξει πως έχει κατασκευάσει κατηγορητήριο. Ας τα βρει η Δικαιοσύνη, αν πραγματικά είναι ανεξάρτητη. Γι’αυτό κάναμε τη μήνυση».

Εν κατακλείδι, ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, κάνοντας μία αναδρομή στα… «αδιευκρίνιστα» του σκανδάλου Novartis τόνισε δεικτικά πως το επόμενο στάδιο είναι… νοθεία στις εκλογές: «Μετά τα αδιευκρίνιστα του Άδωνη και του Αβραμόπουλου, τα αμετάφραστα στο σκάνδαλο της Novartis από το υπουργείο Εξωτερικών. Έχουμε αποκαλύψει την προηγούμενη βδομάδα ότι έκρυψαν πράκτορα του FBI που είχε εμφανιστεί και ήθελε να καταθέσει για την υπόθεση Novartis. Έχουμε ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς. Δεν ερευνήθηκαν. Ενώ εναντίον μου έχουν υπάρξει κατασκευασμένα κατηγορητήρια. Το επόμενο στάδιο που πρέπει να περιμένουμε ενδεχομένως είναι νοθεία στις εκλογές. Αν δηλαδή όλα λειτουργούν όπως λειτουργούν, χωρίς να αντιδράσουμε, το επόμενο στάδιο θα είναι νοθεία στις εκλογές».

πηγη: https://tvxs.gr