Τον αρνητικό αντίκτυπο που είχε η αντίδραση της κυβέρνησης στις πυρκαγιές του Καλοκαιριού, καθώς και η διαχείριση των καταστροφών που προκάλεσαν, ακόμη και εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου, απηχεί η Ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ, Άγγελου Τσιγκρή, προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Α. Καραμανλή, με «καρφιά» σχετικά με την εξαίρεση της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Ελλάδας από τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού.

Ο βουλευτής σημειώνει πως η εν λόγω Διεύθυνση είναι επιφορτισμένη με την αποτίμηση των ζημιών που προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές, όπως επίσης με την άμεση διεκπεραίωση ανάλογων υποθέσεων από το παρελθόν. Επ΄αυτού, υπογραμμίζει την ύπαρξη «έντονων προβλημάτων στη λειτουργία» της Διεύθυνσης, η οποία δεν διαθέτει δικές της εγκαταστάσεις και λειτουργεί με μόλις οκτώ άτομα προσωπικό.

Καταλήγοντας, ο κ. Τσίγκρης πετά το «καρφί» εξαίρεσης «της συγκεκριμένης υπηρεσίας από τις επικείμενες προσλήψεις 90 ατόμων ως έκτακτο προσωπικό» και ρωτά τον υπουργό για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί για την άμεση πρόσληψη προσωπικού καθώς και για το πότε αναμένονται οι προσλήψεις.

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση:

 
 
 

πηγη: https://tvxs.gr