Εξοργισμένοι συνταξιούχοι υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την είσοδο του στο υπουργείο Εργασίας, όπου μετέβη σήμερα για την παρουσίαση της ψηφιακής σύνταξης. 

Οι συνταξιούχοι που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο ζητούσαν απαντήσεις από τον πρωθυπουργό τόσο για τα αναδρομικά, όσο και για τις εκκρεμείς συντάξεις. Όταν εκείνος προσπέρασε άρχισαν να φωνάζουν «ντροπή σου, κύριε πρωθυπουργέ». 

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός σήμερα κατά την παρουσία του στο υπουργείο Εργασίας δεν αναφέρθηκε καν στο ζήτημα των αναδρομικών παρά το γεγονός παρά την προαναγγελία Πέτσα ότι αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσει τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής μετά και την απόφαση του ΣτΕ.

Την ίδια ώρα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) αποδομεί πλήρως την κυβερνητική ρητορεία για τις εκκρεμείς συντάξεις και την κατηγορεί για «παραπλάνηση και εξαπάτηση» των πολιτών. 

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι οι εκκρεμείς συντάξεις αυξήθηκαν από 250.000 το καλοκαίρι του 2019 σε περίπου 300.000 τον Φεβρουάριο του 2020, υπογραμμίζοντας πως από τον φετινό Μάρτιο και μετά, η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί πολύ περισσότερο.

Επίσης, χαρακτηρίζει ως «επικοινωνιακή φούσκα» τους όρους και το περιεχόμενο της περίφημης «ψηφιακής απονομής» των συντάξεων, τονίζοντας πως οι μοναδικές συντάξεις που πληρούν τις προϋποθέσεις της ψηφιακής σύνταξης είναι οι συντάξεις χηρείας που έχουν διανυθεί αμιγώς στον τέως ΟΓΑ καθώς και ελάχιστες συντάξεις γήρατος του ίδιου Ταμείου.

21:08 | 23 Ιουλ. 2020
πηγη:https://tvxs.gr