Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 11 Απρ 2024
Θανάσης Αυγερινός: Η σκληρή αλήθεια για Αδειλίνη και Καρυστιανού – «Η Ελλάδα κατρακυλάει»
Κλίκ για μεγέθυνση
 


 

«Γιατί οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί να μην συμμετέχουν κιόλας σε τηλεοπτικές εκπομπές;», σημειώνει ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός

Με μια αιχμηρή ανάρτηση ο Θανάσης Αυγερινός πήρε θέση για τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ώρες με αρνητική πρωταγωνίστρια την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής του OPEN, με αφορμή τα όσα υποστήριξε η Γεωργία Αδειλίνη για τη συνάντηση που είχε με συγγενείς θυμάτων από τα Τέμπη αλλά και τα όσα απάντησε στη συνέχεια η Μαρία Καρυστιανού, κατέθεσε τον προβληματισμό του όχι μόνο για τη στάση της εισαγγελέως αλλά και συνολικά για τον εκφυλισμό των θεσμών στη χώρα.

«Γιατί οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί αύριο μεθαύριο να μην συμμετέχουν κιόλας σε τηλεοπτικές εκπομπές ή να μην βγάζουν λόγους στα καφενεία αν αισθάνονται ότι θέλουν πάρα πολύ κάτι να πουν;», απορεί ο Θανάσης Αυγερινός καυτηριάζοντας τη χθεσινή εμφάνιση της Γεωργία Αδειλίνη.

Θανάσης Αυγερινός: Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Θερμή παράκληση σε όσους γνωρίζουν και θυμούνται να μας πουν, ειδικά οι ενασχολούμενοι με το δικαστικό ρεπορτάζ συνάδελφοι ή άλλοι νομικοί και δικαστικοί παράγοντες:

Υπάρχει προηγούμενο στη δικαστική ιστορία μας ο/η εν ενεργεία εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να μετέχει σε (οικονομικά) φόρουμ και κυρίως να κάνει δημόσιες δηλώσεις για υποθέσεις, που χειρίζεται, ερχόμενος/η σε αντιπαράθεση ή σε δημόσια συζήτηση με οποιουσδήποτε εμπλεκόμενους στις υποθέσεις αυτές;

Ο λόγος ενός συγγενούς θύματος μπορεί να έχει οποιαδήποτε μορφή κρίνει ο συγκεκριμένος πολίτης.

Ο λόγος του εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας μπορεί να είναι ο,τιδήποτε άλλο εκτός από θεσμικός σε μορφή και ουσία, δηλαδή εκφρασμένος σε θεσμικά δικαστικά όργανα και με θεσμικό τρόπο;

Υπ’ αυτήν την έννοια γιατί οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί αύριο μεθαύριο να μην συμμετέχουν κιόλας σε τηλεοπτικές εκπομπές ή να μην βγάζουν λόγους στα καφενεία αν αισθάνονται ότι θέλουν πάρα πολύ κάτι να πουν;

Η Ελλάδα κατρακυλάει σε πρωτοφανή κατήφορο κι οι θεσμοί της μοιάζουν να γκαζώνουν, αντί να φρενάρουν…»

 

 

Μετά τις δηλώσεις της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ότι διαψεύδει τις αποκαλύψεις πως παρέπεμψε συγγενείς θυμάτων των Τεμπών για παρηγοριά στην Εκκλησία, η Μαρία Καρυστιανού επανήλθε με δική της απάντηση.

Υπενθυμίζεται πως η κυρία Αδειλινή διέψευσε κατηγορηματικά την Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος στο τραγικό δυστύχημα, αλλά και τους υπόλοιπους συγγενείς που αναζητούν να πέσει φως στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ουδέποτε έστειλε στην εκκλησία συγγενείς των θυμάτων για να βρουν «δικαίωση».

Μιλώντας στο Open, η κυρία Καρυστιανού, θέλησε να απαντήσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, λέγοντας πως:

«Όχι δεν τα έχουμε χάσει, η αντιληπτική μας ικανότητα είναι εξαιρετική και αντιλαμβανόμαστε περισσότερα από όσα νομίζει η κυρία Αδειλίνη. Λυπάμαι που την ακούω να λέει αυτά τα πράγματα. Θα ήθελα να τη δω να απαντά και στα τελευταία γεγονότα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη μονταζιέρα, τον ανακριτή και να μας απαντήσει για ποιο λόγο πρέπει εμείς να ψάχνουμε σήμερα για υπολείμματα των νεκρών μας αντί να έχει γίνει σωστά η έρευνα σε πρώτο χρόνο».

Παράλληλα, η κυρία Καρυστιανού αποκάλυψε ότι στη συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπήρχαν και άλλοι μάρτυρες και ότι δεν ήταν μόνη της.

από:https://www.koutipandoras.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου