Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ χωρίς ακόμη να έχουν λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη οι δολοφόνοι του.

Η ΕΣΗΕΑ από την πρώτη στιγμή τόνισε, ότι η εξιχνίαση της υπόθεσης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τον δημοσιογραφικό κόσμο. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, έχουμε απευθύνει επανειλημμένως προφορικά και γραπτά υπομνήματα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ αφιερώσαμε ολόκληρο το έτος 2023 στη μνήμη του με διάφορες δράσεις, προβολή του θέματος και υπενθύμιση ότι το ενδιαφέρον μας δεν έχει ατονήσει και δεν πρόκειται να ατονήσει μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η ελληνική και διεθνής δημοσιογραφική κοινότητα των δημοσιογράφων ζητούν να συλληφθούν οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος, να οδηγηθούν οι φερόμενοι ως εκτελεστές του εγκλήματος στη δικαιοσύνη και να αποκαλυφθούν τα κίνητρά τους και όλες οι πτυχές της υπόθεσης, η οποία αποτελεί κηλίδα για το επίπεδο του κράτους δικαίου στη χώρα καθώς και για την ασφάλεια των δημοσιογράφων.»

από:https://thepressproject.gr