Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 24 Απρ 2023
Φοιτητικοί σύλλογοι: Καταγγέλλουν συνδικαλιστική δίωξη φοιτητών στην Πάτρα
Κλίκ για μεγέθυνση

Δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι καταδικάζουν τη δίωξη φοιτητών στην Πάτρα, που κινητοποιήθηκαν για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.
24.04.2023


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του 902.gr ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας τιμωρούνται επειδή υπερασπίστηκαν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου τους.

“Στο πρόσωπό τους διώκονται οι δεκάδες χιλιάδες φοιτητές που κατέκλυσαν τους δρόμους όλης της χώρας και απαίτησαν “το έγκλημα να μη συγκαλυφθεί”. Είναι προσβολή απέναντι στους νεκρούς των Τεμπών, τις οικογένειές τους, κάθε νέο και νέα!

Καμιά συνδικαλιστική δίωξη φοιτητή! Να σταματήσει τώρα κάθε πειθαρχική διαδικασία“.

Με το παραπάνω ψήφισμα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Πάτρας καλούν σε κινητοποίηση, την Τετάρτη 26 Απρίλη στις 8:30π.μ στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών.

Μαζί τους έχουν τη στήριξη και άλλων Φοιτητικών Συλλόγων:

Από Πάτρα:

Πολιτικών μηχανικών, Μηχανολόγων μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Μαθηματικού Φιλολογίας, Φιλοσοφίας, Φαρμακευτικής, ΣΕΑπΥ, ΣΜηχ. ΠαΠελ, ΣΟΦΕΠΠ (οικότροφοι).

Από Αθήνα:

Γεωλογικό, Πάντειο, Οδοντιατρική, Ιατρική, Φιλοσοφική, ΠΤΔΕ, ΤΕΑΠΗ, Τοπογράφοι, Αρχιτέκτονες, Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Κοινωνιολογίας, ΦΕΑ, ΦΕΠΑ, ΝΦΕΕΜΠ.

Από Θεσσαλονίκη:

Χημικό, Φυσικό, Μαθηματικό, Βιολογικό, Γεωλογικό, Φαρμακευτική, ΜΜΕ, Χωροταξία.

Από Κρήτη:

Φυσικό, Χημικό, ΤΕΤΥ, CSD, ΣΕΥ Ηρακλείου, Κοινωνιολογίας Ρεθύμνου.

Από Θεσσαλία:

ΣΕΥΠ, Σύλλογος Οικοτρόφων, Περιβάλλοντος Λάρισας, Φυτικής Παράγωγης, Οικονομικό Βόλος.

Από Ήπειρο:

Ιατρική, Μηχανικών Επιστήμης, Χημικών Γιάννενα, Πληροφορικής Άρτα.

Από Ιόνιο:

Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας Κέρκυρα.

Στην ανακοίνωση τους σημειώνουν:

“Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή συνδικαλιστική δίωξη φοιτητών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας, και συγκεκριμένα του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Φοιτητικού Συλλόγου, επειδή υπερασπίστηκαν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου τους να κινητοποιηθούν για το έγκλημα στα Τέμπη!

Για πρώτη φορά μετά τη χούντα προχωρούν οι πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος εκλεγμένων εκπροσώπων των φοιτητών για τις δίκαιες κινητοποιήσεις και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσής ενός συλλόγου!

Αλήθεια, πού θα έπρεπε να βρίσκεται στις 8 Μάρτη, μέρα πανελλαδικής απεργίας, μέρα καταδίκης του εγκλήματος στα Τέμπη, ο Φοιτητικός Σύλλογος των Πολιτικών Μηχανικών, αν όχι στις τεράστιες διαδηλώσεις μαζί με τους απεργούς, τους φοιτητές όλων των άλλων σχολών, τους μαθητές κι όλο τον υπόλοιπο λαό, βροντοφωνάζοντας «τα κέρδη τους, οι νεκροί μας»;

Στο πρόσωπό τους διώκονται οι δεκάδες χιλιάδες φοιτητές που κατέκλυσαν τους δρόμους όλης της χώρας και απαίτησαν “το έγκλημα να μη συγκαλυφθεί”. Είναι προσβολή απέναντι στους νεκρούς των Τεμπών, τις οικογένειές τους, κάθε νέο και νέα! Αντί για τους ενόχους της τραγωδίας, η κυβέρνηση κυνηγάει τους φοιτητές που διαδήλωσαν! Μετά τις υποκριτικές συγγνώμες, έρχονται οι ποινές και οι απειλές!

Έχει τεράστιες ευθύνες ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και ο πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών που με πρωτοφανή μεθόδευση προχωρούν σε αυτή την άθλια και ντροπιαστική ενέργεια, πατώντας πάνω στο απαράδεκτο νομικό πλαίσιο της κυβέρνησης! Η στάση τους στρέφεται ενάντια σε κάθε ακαδημαϊκή ελευθερία, στη συλλογική έκφραση και δράση!

Αποδεικνύεται ότι ο νέος νόμος πλαίσιο, οι πειθαρχικές διώξεις, δεν έρχονται να αντιμετωπίσουν την “ανομία” στα πανεπιστήμια, αλλά να χτυπήσουν τα δικαιώματα των φοιτητών, τη συλλογική διεκδίκηση, να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου! Αντί να ασχολούνται με τα προβλήματα στις σπουδές μας, με την υποβάθμιση των πτυχίων μας, στήνουν πειθαρχικά συμβούλια!

Απαιτούμε:

Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των δύο συμφοιτητών μας.

Να καταργηθεί ο νόμος πλαίσιο που προβλέπει διώξεις και καταστολή για τους αγώνες και τα δίκαια αιτήματά μας!

Τον αγώνα μας για να βρούνε δικαίωση οι αδικοχαμένοι συμφοιτητές μας δεν μπορούν να τον καταδικάσουν”.

Πηγή: www.rosa.gr
 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου