Την αποφυλάκιση ακόμη ενός καταδικασμένου μέλους της Χρυσής Αυγής -του τρίτου μετά την καταδικαστική απόφαση για την εγκληματική οργάνωση- αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.

Ειδικότερα, εκτός της φυλακής Δομοκού οδηγείται ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη πέντε ετών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

Στον ίδιο επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Παράλληλα, απορρίφθηκαν, κατά πλειοψηφία, από το Πενταμελές Εφετείο οι αιτήσεις αποφυλάκισης των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Νίκου Μίχου.

Στον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχει επιβάλλει κάθειρξη επτά ετών ενώ στον Νίκο Μίχο κάθειρξη έξι ετών (κατά συγχώνευση) με την αναγνώριση του ελαφρυντικού της έμπρακτης μεταμέλειας.

Η απόφαση για την αντίστοιχη αίτηση του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση αναβλήθηκε προκειμένου να προσέλθει και να καταθέσει στο Δικαστήριο ο πατέρας του.

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη έχουν αποφυλακιστεί ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης Γιώργος Τσακανίκας και ο Νίκος Παπαβασιλείου ο οποίος βγήκε από τη φυλακή 4 μήνες μετά την καταδίκη του.

πηγη: https://tvxs.gr