Ολοκληρώθηκαν οι μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την επέτειο της Πρωτομαγιάς από τα εργατικά συνδικάτα και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, πολίτες βγήκαν στους δρόμους από την Κρήτη μέχρι τη Θεσσαλονίκη, για την εργατική 1η Μαΐου, που καθιερώθηκε ως ημέρα γενικής απεργίας το 1889, τρία χρόνια μετά τα γεγονότα στο Σικάγο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωί της Δευτέρας, αντιπροσωπεία των Γάλλων συνδικαλιστών, που βρίσκεται στη χώρα μας, κατέθεσε στεφάνια και λουλούδια στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ενώ στεφάνια στον τόπο της θυσίας των 200 κομμουνιστών κατέθεσαν το ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και το Παράρτημα Καισαριανής της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Γενικότερα, στις προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κάνιγγος, την Ομόνοια, τα Προπύλαια Πανεπιστημίου, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, έδωσαν το «παρών» Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Παράλληλα, στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώθηκε πλήθος διαδηλωτών που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΓΣΣΕΕ της ΑΣΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), ενώ στους δρόμους βρέθηκαν και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι.

 

Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (Eurokinissi)

 

Φωτογραφίες από τις υπόλοιπες συγκεντρώσεις (Eurokinissi)

πηγη: https://tvxs.grπηγη: https://tvxs.gr