Μπορεί να ασκεί ψυχολογική βία στους μηνυτές-θύματα, να απειλεί εισαγγελείς, να προσβάλλει, να ταπεινώνει και να εκφοβίζει μάρτυρες κατηγορίας, αλλά αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά δεν έχει συνέπειες για τον ίδιο.

Οι δικαστές τον ανέχονται και ο Δικηγορικός Σύλλογος επίσης. Αντί να είναι απομονωμένος και δακτυλοδεικτούμενος ως παράδειγμα δικηγόρου προς αποφυγή, αντιμετωπίζεται σαν επιφανής ποινικολόγος που μπορεί να κλείνει το τηλέφωνο σε τηλεπαρουσιάστριες επειδή του ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι από την ερώτηση που του τέθηκε.

Ας θυμηθούμε μερικές στιγμές της θορυβώδους πορείας του. Συνελήφθη επειδή έδειρε τον Γρ. Βαλλιανάτο, έβρισε και έφτυσε Πατρινό δημοσιογράφο σε συνέντευξη τύπου ως πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκής, εισέβαλε στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου πηδώντας τα κάγκελα του ΑΛΤΕΡ, υπερασπίστηκε τον Κορκονέα μιλώντας για “αποκλίνουσες συμπεριφορές νεαρών στα Εξάρχεια”.

Γιατί μετά από όλα αυτά να μην δημοσιοποιήσει φωτογραφίες των θυμάτων του βιαστή Λιγνάδη για να υποστηρίξει τη θεωρία των “επαγγελματιών ομοφυλόφιλων”;

Ο Αλέξης Κούγιας είναι ο τέλειος συνήγορος για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Αξίζουν ο ένας τον άλλο.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κώδικας δεοντολογίας για δικηγόρους που να τηρείται για να προστατεύονται οι ευάλωτοι και όσοι ενδιαφέρονται για το σεβασμό της προσωπικότητάς τους.

Ο Λιγνάδης μπορεί να φυλακιστεί μετά τη δίκη στο Εφετείο. Ο Κούγιας;

πηγη: https://tvxs.gr