Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 18 Νοέ 2022
Κιβωτός του Κόσμου: «Ξάπλωσε δίπλα μου, με άγγιξε στα γεννητικά όργανα» – Νέες σοκαριστικές καταγγελίες
Κλίκ για μεγέθυνση







Οι νέες μαρτυρίες που συνέβαιναν σ δομή που έχει η Κιβωτός του Κόσμου κάνουν λόγο για ξύλο, πολύμηνες τιμωρίες, παρενόχληση, εκμετάλλευση και απομόνωση.

Νέες καταγγελίες σχετικά με κακοποιητική συμπεριφορά αλλά και αναφορές για σεξουαλική βία σε δομές που διατηρεί η Κιβωτός του Κόσμου είδαν την Παρασκευή το «φως» της δημοσιότητας.

Την ίδια ώρα οι καταγγελίες έχουν μπει ήδη στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος αναμένεται να δώσει εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο διαρροή υλικού από δικογραφία που σχηματίζει η αρμόδια υπηρεσία Προστασίας Ανηλίκων της ΕΛΑΣ με εισαγγελική εντολή.

Οι νέες μαρτυρίες που δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή» κάνουν λόγο για ξύλο, πολύμηνες τιμωρίες, παρενόχληση, εκμετάλλευση και απομόνωση.

Ένας 27χρονος είπε ότι ένας παιδαγωγός του είχε ρίξει γροθιά επειδή αντιμίλησε. Όταν ήταν στο σπίτι της Λ. Αλεξάνδρας όπως λέει, ένας υψηλά ιστάμενος εργαζόμενος πήγε στο δωμάτιο όπου βρισκόταν σε απομόνωση.

«Ξάπλωσε δίπλα μου, στο κρεβάτι. Του είπα «τι κάνεις». Με άγγιξε στα γεννητικά όργανα και μου είπε θα σου αρέσει. Του έριξα χαστούκι κι έφυγε» ανέφερε. Όταν το συζήτησε με φίλο του, είχε κι εκείνος παρόμοια εμπειρία, αλλά φοβήθηκαν να το καταγγείλουν. «Την προηγούμενη χρονιά από το περιστατικό βρισκόμασταν στην κατασκήνωση στη Ραφήνα και ο βοηθός του ομαδάρχη είχε κατηγορήσει τον ίδιο άνθρωπο για ασέλγεια. Τον έβγαλαν τρελό», τόνισε ο 27χρονος.

Κιβωτός του Κόσμου: «Μας κλείδωναν για μήνες»

Μια νέα γυναίκα που έζησε στην Κιβωτό του Κόσμου, σε δομή στη Χίο, έξι χρόνια, καταγγέλλει απάνθρωπη συμπεριφορά.

«Μας κλείδωναν για μήνες, δεν μας τάιζαν, μας έβαζαν τιμωρία στον τοίχο με το ένα πόδι ψηλά» λέει η κοπέλα, που πήγε σε δομή στα 7 της χρόνια. Τότε, λέει, μαζί με άλλα παιδιά τους έβγαζαν μέσα στον ήλιο να μαζεύουν κουκουνάρια στα χωράφια.

«Δεν τους ένοιαζε η ηλικία, δουλεύαμε μες τον ήλιο. Μας έδιναν 2 ευρώ τη μέρα και για να φάμε παίρναμε άδεια», περιέγραψε.

Τους επιτρεπόταν να βγαίνουν από το δωμάτιο μόνο για να καθαρίζουν την τουαλέτα, δήλωσε η 20χρονη.

Η 20χρονη Σοφία, που έζησε σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Ήπειρο από τα 12 έως τα 18 της χρόνια και περιγράφει τον εαυτό της ως δύσκολο και οξύθυμο παιδί, εξιστορεί κι εκείνη πολύμηνες τιμωρίες. Ένα καλοκαίρι, λέει, μαζί με άλλα κορίτσια που είχαν επίσης τιμωρηθεί, τους επιτρεπόταν να βγαίνουν από το δωμάτιο μόνο για να καθαρίζουν την τουαλέτα και να βοηθούν τη μαγείρισσα και τις άφηναν να κάνουν διάλειμμα μόνο για να πάνε τουαλέτα.

Ο 27χρονος και η κοπέλα από τη δομή της Χίου περιγράφουν επίσης πως αναγκάζονταν τα παιδιά να λένε ψέματα στους δημοσιογράφους, όταν πήγαιναν στις δομές και αν δεν το έκαναν, τους περίμενε τιμωρία.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, ενώ έχουν ήδη κληθεί πρώην τρόφιμοι.

Ο πατέρας Αντώνιος τα ρίχνει στα … παιδιά

Στο μεταξύ ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου πατέρας Αντώνιος μιλώντας στον Alpha ουσιαστικά τα έριξε στα παιδιά, κάτι που σίγουρα δεν δημιουργεί και τις καλύτερες εντυπώσεις εν μέσω εισαγγελικής έρευνας και καταγγελιών.

«Κάποια παιδιά δεν μας συγχωρούν που πήραμε τη θέση του γονιού τους», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις μετά τις καταγγελίες ο ιδρυτής του φορέα, πατέρας Αντώνιος.

«Να σας πω ότι είμαι πολύ θλιμμένος και στενοχωρημένος με όλα αυτά που ακούω γιατί έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας 25 χρονιά στο παιδί που είναι σε ανάγκη και κίνδυνο» είπε αρχικά μιλώντας στον Alpha. Υποστήριξε, δε, ότι τις καταγγελίες «εμείς τις μάθαμε από δημοσίευμα, δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο».

«Αυτό όμως που μπορώ να σας πω όμως είναι το εξής. Σε πολλές συνεντεύξεις μας το έχω αναφέρει. Εμείς έχουμε και φιλοξενούμε παιδιά τα οποία δεν είναι τα συνηθισμένα που ξέρουμε. Είναι παιδιά από παραβατικές οικογένειες, παιδιά μεγάλα σε ηλικία, παιδιά που δεν ήξεραν από όρια, παιδιά που θέλουν να παραβατούν και η Κιβωτός του Κόσμου με όλο το επιστημονικό της προσωπικό πρωτίστως είναι να θεραπεύσουμε το τραύμα της ψυχής των παιδιών αυτών από την απώλεια του φυσικού τους γονιού και αυτό είναι που πολλές φορές δεν μπορούν να συγχωρέσουν σε εμάς που ασχολούμαστε και πήραμε τη θέση αυτή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: Documentonews.gr
πηγη: https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου