Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 03 Μάι 2022
Βάναυσο bullying σε 15χρονο: Υπέστη βαρύ εγκεφαλικό μετά από ξυλοδαρμό συμμαθητή του
Κλίκ για μεγέθυνση

Οι επίσημες γνωματεύσεις των θεραπόντων γιατρών του Βαγγέλη, αποκαλύπτουν τη σοβαρότητα της κατάστασής του μετά τα χτυπήματα που δέχτηκε.
03.05.2022


Ένα ακόμη αδιανόητο περιστατικό σκληρού και βάναυσου bullying που δεχόταν 15χρονος ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά η υπόθεση έρχεται από την Άρτα.

Το δικό του Γολγοθά ανεβαίνει στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» ο 15χρονος Βαγγέλης που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο μετά από τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε από συμμαθητή του μέσα στο προαύλιο του σχολείου τους. Η οικογένειά του κατήγγειλε ότι ενώ ήταν στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, φίλοι και συγγενείς τους ενημέρωναν ότι κυκλοφορούσαν φήμες πως το παιδί τους δεν έπαθε κάτι πολύ σοβαρό από τον ξυλοδαρμό του από το συμμαθητή του (χτυπήματα από τη μπάλα στο κεφάλι, κεφαλοκλείδωμα και χτυπήματα στα κάγκελα του σχολείου), αλλά ότι είχε άλλα «κρυφά» παθολογικά προβλήματα που προκάλεσαν το εγκεφαλικό του, σύμφωνα με το arta2day.gr

Παρακάτω, παρουσιάζονται οι επίσημες γνωματεύσεις των θεραπόντων γιατρών του Βαγγέλη, που αποκαλύπτουν τη σοβαρότητα της κατάστασής του μετά τα χτυπήματα που δέχτηκε από το συμμαθητή του.

Όσον αφορά το εγκεφαλικό, ισχαιμικό επεισόδιο, που υπέστη ο Βαγγέλης, η αξονική – μαγνητική τομογραφία έδειξε ότι επρόκειτο για ένα δυνατό εγκεφαλικό “Εκ του εγκεφάλου: Αναδεικνύονται αλλοιώσεις παθολογικού υψηλού σήματος στο δεξιό εγκεφαλικό ημισφαίριο. Εντοπίζονται στον δεξιό θάλαμο, κατά τόπους στον δεξιό ινιακό λοβό, καθώς και σε περιοχές της έσω μοίρας του δεξιού κροταφικού λοβού (με συμμετοχή του ιπποκάμπου και της παραιπποκάμπειας έλικας σύστοιχα)”.

Επιπρόσθετα, ο παιδονευρολόγος που εξέτασε τον Βαγγέλη όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στην Αθήνα αναφέρει στη γνωμάτευσή του ότι ο Βαγγέλης δεν είχε προηγούμενο ιστορικό σχετικό με το θέμα και αναλύει όλες τις επιπτώσεις του εγκεφαλικού που υπέστη ο νεαρός μαθητής, από την πρώτη στιγμή του εγκεφαλικού μέχρι μία εβδομάδα μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο Παίδων, συσχετίζοντας το εγκεφαλικό με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που παρουσίασε το παιδί.

Στη γνωμάτευση αναφέρεται αναλυτικά “15 χρονών χωρίς προηγούμενο ιστορικό που νοσηλεύεται λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου μετά από κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Είδα τον ασθενή για πρώτη φορά στις 17 Απριλίου. Ανέφερε κρανιακή κάκωση 48 ώρες πριν (κτυπήματα στο κεφάλι από κοντινή απόσταση με μπάλα και σφίξιμο στον αυχένα). 20 λεπτά μετά από την κάκωση ακολούθησε μυική αδυναμία και μουδιάσματα στην αριστερή πλευρά του σώματος που κράτησε γύρω σε ένα 12ωρο και εξαφανίστηκε σταδιακά. Ένα 24ωρο μετά, ξαναπαρουσίασε σταδιακά τα ίδια συμπτώματα, αρχικά στο αριστερό πόδι και στη συνέχεια στο αριστερό χέρι και πρόσωπο. Δεν αναφέρονται επιληπτικές κρίσεις, κεφαλαλγία ή άλλα συμπτώματα. Δεν αναφέρεται πρόσφατη λοίμωξη. Εκτιμήθηκε σε άλλο νοσοκομείο όπου έγινε CT εγκεφάλου που ήταν φυσιολογική και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μας.

Στα ΤΕΠ του νοσοκομείου μας ο ασθενής ήταν σε εγρήγορση και προσανατολισμένος, ακολούθησε σύνθετες εντολές, μιλούσε με πλήρεις προτάσεις, ενώ η ομιλία του ήταν δυσαρθρική. Στο πρόσωπο διαπιστώθηκε ήπια ρινοχειλική πτώση Αριστερή. Παρουσίασε εικόνα ημιπάρεσης με μυική ισχύ στο Αριστερό άνω και κάτω άκρο -5/5 κεντρικά και περιφερικά και ήπια μείωση του τόνου Αριστερά. Παρουσίασε έντονη δυστονία θέσεως και δράσης Αριστερά και δεν μπορούσε να βαδίζει χωρίς υποστήριξη. Τα τενόντια αν/κα ήταν αυξημένα, κυρίως στα κάτω άκρα και το πελματιαίο ερέθισμα ήταν αμφίβολο. Η αισθητικότητα Αριστερά ήταν μειωμένη. Με την υποψία αγγειακού επεισοδίου έγινε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου που έδειξε οξύ ισχαιμική βλάβη στο ΔΕ θάλαμο. Η αγγειακή μαγνητική τομογραφία δεν έδειξε παθολογία. Με την υποψία διαχωρισμού ξεκίνησε αντιπηκτική θεραπεία.

Νευρολογικά ο ασθενής παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση. Μια εβδομάδα μετά το συμβάν παρουσιάζει ήπια – μέτρια δυσαρθρία, φυσιολογική μυική ισχύ, αυξημένα αντανακλαστικά Αριστερά με κλώνο και θετικό σημείο Babinski, βελτιωμένη δυστονία Αριστερά, αναισθησία στο Αριστερό χέρι και αριστερή πλευρά κορμού και βαδίζει υποβασταζόμενος και αργά.

Συμπερασματικά: Ο Ευάγγελος παρουσιάζει δυστονική ημιπάρεση λόγω ισχαιμικού επεισοδίου του ΔΕ θαλάμου. Ο μηχανισμός του αγγειακού επεισοδίου πιθανώς συσχετίζεται με την κρανιακή κάκωση (διαχωρισμός σπονδυλικής αρτηρίας).

Η κατάσταση του Βαγγέλη είναι δύσκολη, όμως ο ίδιος αντιμετωπίζει με αισιοδοξία πια το μέλλον και καθημερινά δίνει τη δική του σκληρή μάχη να σταθεί ξανά στα πόδια του. Η εξέλιξή του είναι θεαματική, οι γιατροί μιλούν για θαύμα, αφού δεν πίστευαν ότι η σοβαρότητα της κατάστασής του θα του επέτρεπε γρήγορες βελτιώσεις, όμως ο δυνατός Βαγγέλης τους διέψευσε και τους διαψεύδει καθημερινά. Δύναμη δεν είναι μόνο η σωματική δύναμη που έχει κάθε άνθρωπος, αλλά κυρίως η ψυχική δύναμη που τον κάνει να μπορεί να υπερπηδήσει τα εμπόδια και να βγει νικητής. Και ευχή όλης της τοπικής κοινωνίας είναι να βγει νικητής ο Βαγγέλης από τη δοκιμασία αυτή!

Πηγή: www.rosa.gr
 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου