Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 02 Σεπ 2023
Γιατί δεν τους αποκαλούν νεοναζιστές;
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Είναι άφθονο το παραπολιτικό κουτσομπολιό γύρω από την εν εξελίξει «σφαγή» στο νεοναζιστικό μόρφωμα του Κασιδιάρη, οι νεοναζιστές -ο Στίγκας από τη μια, οι έντεκα Κασιδιαραίοι από την άλλη- προσφέρουν άφθονο υλικό, όμως εμείς θέλουμε πριν από οτιδήποτε άλλο να ρωτήσουμε: γιατί δεν τους αποκαλούν νεοναζιστές; Γιατί κάνουν λόγο για «ακροδεξιούς», «ακροδεξιά πολυκατοικία» και τα παρόμοια; Γιατί διαχωρίζουν τον Στίγκα από τους υπόλοιπους; Μήπως στο πρόσωπό του βρήκαν τον «καλό» και θέλουν να χτίσουν γύρω του τη «σοβαρή Χρυσή Αυγή» που χρόνια ονειρεύονται;

Από προχθές ο Στίγκας εμφανίζεται στα αστικά ραδιοκάναλα πιο συχνά και από τον Κασσελάκη. Μαθαίνουμε κάθε λεπτομέρεια του καυγά του με τους έντεκα Κασιδιαραίους βουλευτές του. Αυτό είπε ο Στίγκας, έτσι του απάντησαν οι έντεκα, αυτό τους ανταπάντησε ο Στίγκας, αυτό ανταπάντησε ο Κατσιβαρδάς και πάει λέγοντας. Ολες αυτές οι λεπτομέρειες, με τους νεοναζιστές να αλληλοκατηγορούνται για «ντον Κορλεόνε» και «Greek Mafia», κρύβουν την ουσία του ζητήματος. Ολοι εξακολουθούν να κρύβουν το ότι εξαρχής το μόρφωμα «Σπαρτιάτες» ήταν βιτρίνα του Κασιδιάρη κι αυτό το ήξεραν καλά όλοι τους και ιδίως η ηγεσία της ΝΔ.

Θυμάστε πώς ανακοινώθηκε η «στήριξη» Κασιδιάρη στους «Σπαρτιάτες»; Εξω από τον Αρειο Πάγο, όπου εμφανίστηκαν η δικηγόρος και πορτ παρόλ του Κασιδιάρη και ο Κατσιβαρδάς, δήθεν ως εκπρόσωπος Τύπου του Στίγκα. Εμείς τότε προειδοποιήσαμε: Ο Κασιδιάρης μασκαρεύτηκε «Σπαρτιάτης». Δώσαμε και ονόματα νεοναζιστών Κασιδιαραίων που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια των «Σπαρτιατών».

Οταν οι νεοναζιστές Κασιδιαραίοι μπήκαν στη Βουλή, επισημάναμε ότι έβαλαν τους Κασιδιαραίους στη Βουλή και τώρα παριστάνουν τους έκπληκτους. Γράψαμε, μεταξύ των άλλων:

Αλήθεια, δεν μπορούσε ο μηχανισμός της ΝΔ (αφήστε το ΠΑΣΟΚ που απλά ακολουθούσε) να βρει ότι οι πρωτοεμφανιζόμενοι «Σπαρτιάτες» ήταν βιτρίνα του Κασιδιάρη; Και μόνο το όνομα του αχυράνθρωπου-επικεφαλής έφτανε. Γράφαμε: «Πώς πέρασαν οι «Σπαρτιάτες» από τον Αρειο Πάγο; Διά της σιωπής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ. Δεν κατάλαβαν; Αντε να μην κατάλαβαν στην αρχή ότι είναι κόλπο του Κασιδιάρη. Δεν ήξεραν, όμως, το ποιόν του επικεφαλής; Ο ίδιος ο Στίγκας λέει ότι πέρασε από την ΠΟΛΑ του Σαμαρά και το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, το βέβαιο όμως είναι πως τα τελευταία χρόνια ήταν στο νεοναζιστικό μόρφωμα του Λαγού ΕΛΑΣΥΝ. Ως στέλεχος, μάλιστα, που οργάνωνε εκπομπές με καλεσμένα γκεσέμια του νεοναζιστικού μορφώματος (βάλαμε και βίντεο, που ασφαλώς δεν αγνοούσε ο μηχανισμός της ΝΔ).

Μετά υπήρχε η ρητορική. Ολη η προπαγάνδα του Στίγκα περιστρεφόταν γύρω από τα γνωστά φασιστικά στερεότυπα: οι Τούρκοι είναι «Μογγόλοι», οι πρόσφυγες είναι «λαθροεισβολείς» και «ορδές βαρβάρων» του «μισητού Ισλάμ», «οι κίναιδοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο» (για την προβολή της βραβευμένης ταινίας «Αγόρια στο ντους»), ο Τσίπρας είναι «προδότης», η ΝΔ είναι «σάπια και προδοτική», ο Βελόπουλος «πολιτικός απατεώνας», ο δε Νατσιός της «Νίκης» «γύρναγε στις εκκλησίες και ακολουθούσε κατά πόδας Μητροπολίτες με αστραφτερές Μερσεντές βγάζοντας χριστιανικούς λόγους».

Και μην μας πουν ότι δεν μπορούσαν να ζητήσουν απαγόρευση με βάση τις… ιδέες. Αρκούσε η συμμετοχή των προβεβλημένων στελεχών του Κασιδιάρη για να καθήσουν να ετοιμάσουν ένα υπόμνημα και να το καταθέσουν στους αρεοπαγίτες με το αίτημα να απαγορευτούν οι «Σπαρτιάτες». Δεν το έκαναν. Οχι γιατί δεν είχαν καταλάβει, αλλά γιατί δεν ήθελαν.

Ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του αποφάσισαν να χρησιμοποιούσαν το νεοναζιστικό μόρφωμα του Κασιδιάρη για να διεμβολίσουν τα φασιστοακροδεξιά μορφώματα. Κυρίως τη «Νίκη» αλλά και τον Βελόπουλο. Πίστευαν ότι οι Κασιδιαραίοι θα κόψουν ψήφους απ’ αυτά τα μορφώματα, θα τα κατεβάσουν κάτω από το 3%, ποσοστό που δε θα έπιαναν ούτε οι Κασιδιαραίοι, και έτσι η ΝΔ θα πρόσέθετε τουλάχιστον μια δεκάδα βουλευτές στην κοινοβουλευτική της ομάδα.

Οχι μόνο δεν πέτυχε το στόχο η ΝΔ, αλλά στο τέλος είδε να μπαίνουν στη Βουλή και τα δύο μορφώματα, το νεοναζιστικό του Κασιδιάρη και η «Νίκη». Ο Μητσοτάκης πέτυχε κάτι… πρωτότυπο. Κέρδισε εκλογές με απλή αναλογική και στη Βουλή μπήκαν πέντε κόμματα. Πήγε σε δεύτερες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική και στη Βουλή μπήκαν οχτώ κόμματα! Κέρδισε, βέβαια, την αυτοδυναμία. Μια αυτοδυναμία ίση σε αριθμό εδρών μ’ αυτήν του 2019. Η εργαλειοποίηση των νεοναζιστών, όμως, προκειμένου ο Μητσοτάκης να ενισχύσει την αυτοδυναμία του, είναι ένα ακόμη στίγμα.

Ο Στίγκας αρχικά εμφανίστηκε πρόθυμος να λειτουργήσει ως «μπροστινός» του Κασιδιάρη (χαρακτήρισε καύσιμο τη στήριξη του Κασιδιάρη). Σύντομα, όμως, άρχισε να… αυτονομείται από το κέντρο του Δομοκού. Τι συνέβη; Τα έσπασαν για τα λεφτά που θα πάρει το μόρφωμα (γύρω στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ!); Παρενέβη η ΝΔ και μέσω Τασούλα έριξε «γέφυρες» προς τον Στίγκα, με την υπόσχεση ότι ως πρόεδρος του κόμματος θα πάρει τα λεφτά, ακόμα κι αν μείνει μόνος του, αλλά καλύτερα θα ήταν να «πείσει» και μερικούς από τους νεοναζιστές βουλευτές, ει δυνατόν τέσσερις ώστε να λογίζεται ως πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας;

Την πλήρη αλήθεια δε θα τη μάθουμε (εδώ ο Στίγκας την Πέμπτη μίλησε από το βήμα της Βουλής για «ντον Κορλεόνε» και την Παρασκευή είπε στον Real FM ότι… «δεν εννοούσε τον κύριο Κασιδιάρη»). Αυτά που αναφέραμε, όμως, δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Προκύπτουν από τα… συμφραζόμενα.

Το βέβαιο είναι πως ο Κασιδιάρης έδωσε στους δικούς του εντολή να «ξεφορτωθούν» τον Στίγκα. Πώς θα το έκαναν αυτό; Γράφοντας μέλη και οργανώνοντας συνέδριο (γενική συνέλευση το λένε), που θα μπορούσε ν’ αλλάξει πρόεδρο. Ο Στίγκας το κατάλαβε (δεν ήταν και δύσκολο) και στύλωσε τα πόδια, αρνούμενος το συνέδριο. Το σύνολο των βουλευτών του τον ξεφτίλισε, απέχοντας από την ομιλία του στη Βουλή. Ο Στίγκας διέγραψε τρεις από δαύτους, χαρακτηρίζοντάς τους ως «πρωταίτιους».

Είπε και κάτι για ποινικά αδικήματα και εισαγγελείς, αλλά όσες φορές κι αν τον ρώτησαν στις ραδιοτηλεοπτικές του εμφανίσεις αρνήθηκε να δώσει την παραμικρή εξήγηση, το παραμικρό στοιχείο. Ο Μητσοτάκης, μετά από την τοποθέτηση του Στίγκα, είπε ότι θα πρέπει να υπάρξουν και κοινοβουλευτικές συνέπειες. Ο Τασούλας, εμμέσως πλην σαφέστατα, κάλεσε τον Στίγκα να προχωρήσει σε διαγραφές βουλευτών. Είναι προφανές ότι η κυβερνητική πλευρά προσπαθεί να στριμώξει τον Στίγκα για να πάψει εντελώς να το παίζει δίπορτο. «Για να πάρεις πρέπει να δώσεις» είναι το μήνυμα που του πέρασαν Τασούλας και Μητσοτάκης.

«Οποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι», απάντησαν σε δήλωσή τους οι έντεκα βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος. Και συμπλήρωσαν: «Οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000  ψηφοφόρους μας πού είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε. Γιατί φοβάται το συνέδριο του κόμματος και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ο Στίγκας; Γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό, μη στελεχώνοντας όργανα άσκησης ελέγχου του και παρακωλύοντας το άνοιγμα του κόμματος στη βάση που το έφερε στη Βουλή». Παράλληλα, ανέφεραν ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα “Σπαρτιάτες” ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία, με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις μας σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη βουλή και σε όλη την Ελλάδα».

Ο Στίγκας λέει πως τουλάχιστον τρεις βουλευτές δεν υπέγραψαν την ανακοίνωση. Οταν τον ρωτούν αν υποκλάπηκε η υπογραφή τους, αρχίζει να παραμιλάει. Είναι προφανές ότι οι έντεκα είναι «ένα», τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Αν κάποιοι δε συμφωνούσαν με τη δήλωση θα το είχαν πει. Πέραν του εθνικοσοσιαλισμού που δένει τους νεοναζιστές με τον Αρχηγό Κασιδιάρη (η έννοια του Αρχηγού, του φίρερ, έχει ένα ισχυρό άρωμα μυστικισμού στα διεστραμμένα μυαλά των νεοναζιστών), ακόμα και στενά οικονομικά να το δουν, ο Κασιδιάρης είναι πιο συμφέρουσα «επένδυση» από τον Στίγκα. Ο Στίγκας είναι ένας «πουθενάς», που μπορεί να τους εξασφαλίσει κάποιο κρατικό χρήμα σήμερα, ενώ ο Κασιδιάρης τους έβγαλε στη Βουλή τώρα (δεν είναι λίγα αυτά που παίρνουν ως βουλευτές) και μπορεί να τους ξαναβγάλει αύριο.

Το ποιος θα πάρει το νεοναζιστικό μόρφωμα είναι προφανές: αυτός που το έχει και τώρα, ο Κασιδιάρης. Το ποιος θα πάρει το όνομα και το χρήμα, όμως, θα κριθεί από τα δικαστήρια και όχι από το συνέδριο που θα στήσουν οι Κασιδιαραίοι. Ο Στίγκας έχει με το μέρος του την κυβερνητική υποστήριξη, ο Κασιδιάρης και οι νεοναζιστές του έχουν τους ψηφοφόρους,, έχουν ένα μεγάλο κομμάτι των οργανωμένων χρυσαυγιτών (και του νεοναζιστικού μορφώματος του Λαγού), επομένως μπορεί να στήσουν ένα νεοναζιστικό μόρφωμα που θα το ονομάσουν «Σπαρτιάτες» ή «Ελεύθεροι Σπαρτιάτες» ή όπως αλλιώς και να φτιάξουν και κοινοβουλευτική ομάδα αυτού του μορφώματος.

Θα έχουμε σίγουρα και άλλα επεισόδια του πολέμου της νεοναζιστικής «Greek Mafia», σε επίπεδο πολεμικής ρητορικής, σε επίπεδο Βουλής και σε επίπεδο αστικών δικαστηρίων. Και θα εξακολουθήσουμε ν’ ακούμε για «ακροδεξιά», για Στίγκα που «δεν είναι φασίστας» και για βουλευτές που απλά «κατευθύνονται από τον καταδικασμένο Κασιδιάρη».

Αυτό είναι το αποτέλεσμα του κάλπικου αστικού αντιφασισμού, που δε θέλει τους νεοναζιστές στη Βουλή (τους έχει, όμως), αλλά τους θέλει στο δρόμο, να αναπτύσσουν την εγκληματική τους δράση ενάντια σε πρόσφυγες, αντιφασίστες, κομμουνιστές, αναρχικούς και «διαφορετικούς» από τα πρότυπα της αρίας φυλής. Επαναλαμβάνουμε αυτά που γράφαμε στις 11 Φλεβάρη του 2023:

Αν το αστικό κράτος, που τώρα το διευθύνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εφάρμοζε το σκεπτικό και το διατακτικό της ιστορικής απόφασης 2644/2000 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, θα μπορούσε να τσακίσει τους νεοναζιστές. Τι λέει αυτή η απόφαση; Οτι εγκληματική οργάνωση δεν είναι οι μερικές δεκάδες νεοναζιστών που δικάστηκαν, αλλά η ΧΑ ως κόμμα. Από την κορφή μέχρι τον πάτο. Αρα, όποιος/α εμφανίζεται ως στέλεχος, μέλος, ενεργός οπαδός της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και των παραφυάδων της πρέπει να συλλαμβάνεται και να παραπέμπεται για το αυτόφωρο κακούργημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Δεν το έκανε το αστικό κράτος, γιατί δε θέλει να τσακίσει το ναζισμό, που είναι σάρκα από τη σάρκα της αστικής εξουσίας. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε κάτι τέτοιο, χρησιμοποιώντας την πολιτική και κοινοβουλευτική του δύναμη και τα ΜΜΕ που ελέγχει. Χώρα που δεν έχει θεσπίσει αντιναζιστική νομοθεσία φτιάχνει ad hoc νομοθεσία για τον αποκλεισμό ενός νεοναζιστικού μορφώματος, όχι επειδή είναι τέτοιο, αλλά επειδή κόβει ψήφους από το κυβερνών κόμμα. Αυτή είναι η ουσία.

Δυόμισι χρόνια άφησαν τους νεοναζιστές ασύδοτους, παρά τη δικαστική απόφαση του Οκτώβρη του 2020. Θα μπορούσαν να τους τσακίσουν και χωρίς ειδική αντιναζιστική νομοθεσία, αν ακολουθούσαν αυτή την απόφαση. Δεν το έκαναν. Και τώρα έπεσαν οι μάσκες.

πηγη:http://vathikokkino.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου