Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 26 Αύγ 2023
Ο Φαήλος και οι “ξενοκίνητοι” κομμουνιστές
Κλίκ για μεγέθυνση

Του Γ. Γ.

Είναι αλήθεια ότι κάπου είχαμε ξεχάσει το γνωστό τροπάρι των “Εθνικοφρόνων” περί “ξενοκίνητων κομμουνιστών”. Ερχεται όμως ο Φαήλος -αυτός ντε που έχει μόνιμο μέτωπο με «το σκυλολόι του ΣΥΡΙΖΑ, των αντεξουσιαστών και τ’ αρχίδια μου τα δυο», ο γνωστός  Γαρουφαήλ ένας αποτυχημένος πολιτικάντης τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να τον διαγράψει από την Ν.Δ αφού οι δημόσιες φασιστικές αντιλήψεις του ξεπερνούσαν κάθε όριο. (Είχε φτάσει στο σημείο να ζητάει να στηθούν εκτελεστικά αποσπάσματα στο Γουδί -στα οποία δήλωνε πρόθυμος να συμμετάσχει– για τους πολιτικούς του αντιπάλους). 

Απ’ ότι μας ενημερώνει τακτικός επιστολογράφος μας, ο Κρανιδιώτης έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ότι είναι “ολοφάνερο πως η χώρα δέχεται επίθεση” και θεωρεί “ερευνητέο από τις αρχές, ποιοι εγχώριοι συνεργούν”. Μάστα. Κάποιοι εκφραστές του “εθνικού κορμού” θεώρησαν σκόπιμο να εμπλουτίσουν το παραμύθι περί “ξένων πρακτόρων εμπρηστών” με το αφήγημα των εγχώριων συνεργών τους. Και ποιοι θα μπορούσε να είναι αυτοί; Μα οι “ξενοκίνητοι κομμουνιστές”. Δεν το γράφει ξεκάθαρα ο Φαήλος, και αρκείται να αφήνει την φαντασία των αναγνωστών του να καλπάζει.

Εχει την πλάκα του πάντως να μιλούν για “ξενοκίνητους κομμουνιστές” ή να το αφήνουν να εννοηθεί, αυτοί που η υποτέλεια στους ξένους είναι γραμμένη ανεξίτηλα στο πολιτικό DNA τους.
Αν γνώριζαν έστω και ελάχιστα ιστορία θα ήξεραν ότι όλοι οι δικτάτορες που υπήρξαν σ’ αυτό τον τόπο προήλθαν από την μήτρα της δεξιάς. Από τον Θεόδωρο Πάγκαλο, μέχρι τον Γ. Παπαδόπουλο και πάντα υπό ξένη κηδεμονία.

Μια ματιά να έριχναν στην πρόσφατη ιστορία μας θα διαπίστωναν σε ποια παράταξη άνηκε το πολιτικό προσωπικό που υπηρετούσε αφοσιωμένα τις κατοχικές δυνάμεις την στιγμή που οι κομμουνιστές έδιναν την ζωή τους πολεμώντας τον κατακτητή μέσα απ’ τις γραμμές του ΕΛΑΣ.
Θα είχαν υπ’ όψιν τους για την πολιτική καταγωγή των καθαρμάτων που υπηρέτησαν δουλικά τους Γερμανούς, εγκληματώντας σε βάρος του ελληνικού λαού.

Αν οι δεξιοί δεν ήταν εντελώς αμόρφωτοι θα γνώριζαν την ιστορική φράση, μνημείο υποτέλειας, που είχε πει ο τότε Υπ. Στρατιωτικών Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ο οποίος -παρουσιάζοντας στρατιωτικό άγημα- απευθύνθηκε στον Αμερικανό στρατηγό Βαν Φλιτ, λέγοντας του; «Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας»! Και αυτός από την μήτρα της δεξιάς παράταξης προερχόταν.

Οσοι/ες έχουν στοιχειώδη γνώση της πρόσφατης ιστορίας μας γνωρίζουν τί συνέβαινε κατά την εποχή στην οποία ο Αμερικανός πρέσβης στην χώρα μας, Πιουριφόι, “γαμούσε και έδερνε” στην κυριολεξία. Μπροστά του όλοι οι αστοί δεξιοί πολιτικοί καθόταν σούζα, διαφορετικά έτρωγαν στην κυριολεξία χαστούκια.

(Κάποια στιγμή θα αναφέρουμε ένα τέτοιο ιστορικό γεγονός όταν ο Πιουριφόι χαστούκισε υπουργό της κυβέρνησης Πλαστήρα. Με την πρώτη ευκαιρία, επίσης, θα παραθέσω άλλο ένα καταγεγραμμένο περιστατικό κατά το οποίο υπουργός της δεύτερης κατοχικής κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Λογοθετόπουλου, πήγαινε την γυναίκα του, με το υπουργικό αυτοκίνητο, στην οικία που έμεινε ο Γερμανός Φρούραρχος Αθήνας, για να του την “πηδάει”, όπως του είχε ζητήσει ο Γερμανός αξιωματούχος. Μάλιστα αν καθυστερούσε να ολοκληρωθεί αυτή η φάση, ο υπουργός εκνευριζόταν και πλάκωνε στα μπινελίκια τον οδηγό του).

Και φυσικά ξενόδουλοι δεν είναι μόνο οι δεξιοί. Οπωςαναφέρει σε βιβλίο του ο Αντρέας Παπανδρέου- όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ., Λύντον Τζόνσον, κάλεσε τον Ελληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για να του δώσει εντολές, και κάποια στιγμή ο “γέρος της δημοκρατίας”, πήγε να ψελλίσεις κάποιες ενστάσεις, επικαλούμενος το Σύνταγμα, έλαβε την απάντηση: «στ’ αρχίδια μου το γαμημένο σύνταγμα σας».
Κι ο τότε Ελληνας πρωθυπουργός το βούλωσε εκτελώντας τις εντολές που είχε πάρει.

Κατά τ’ άλλα οι κομμουνιστές είναι “ξενοκίνητοι”.

πηγη:http://vathikokkino.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου