Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 27 Φεβ 2021
Ακόμη ένας απόφοιτος του Αρσακείου μαζί με τους 285: «Δεν μπορείτε πλέον να απειλείτε, καμία και κανένας δεν θα είναι μόνος του»
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Ακόμα ένας απόφοιτος των Αρσακείων Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ενώνει τη φωνή του με τους 285 απόφοιτους και απόφοιτες που δημοσίευσαν ανοιχτή επιστολή προς τη διοίκηση και τον επικεφαλής, Γιώργο Μπαμπινιώτη την περασμένη Πέμπτη κάνοντας λόγο για συγκάλυψη γεγονότων στους κόλπους των Αρσακείων, για την οποία ήδη η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. «Ειπώθηκε μια φορά, μα έχει εφαρμογή καθολική "Ή με τους λύκους, ή με τις μέλισσες". Εμείς ξέρουμε με ποιους είμαστε. Εσείς;» καταλήγει η επιστολή του απόφοιτου του Τοσιστείου-Αρσακείου, που υπογράφει ως «Νο 286».
 

Αναλυτικά η επιστολή του Νίκου Βασιλειάδη προς τον Γιώργο Μπαμπινιώτη:

Κύριε Μπαμπινιώτη,

Ελπίζω να καταλάβατε πως σήμερα πήρατε ξεκάθαρη θέση στο πιο φλέγον κοινωνικό ζήτημα και το κάνατε από τη θέση του Προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στην οποία έχετε καθηλωθεί εδώ και δεκαετίες. Πήρατε την απόφαση να απειλήσετε δημοσίως όσους τάχθηκαν στο πλευρό των καταγγελλόντων και μάλιστα πριν καν συνεδριάσει το Δ.Σ. που με εντυπωσιακά αντανακλαστικά συγκαλέσατε. Καθώς η αυστηρότητά σας αυτή πρέπει να περάσει και στα μέλη του Δ.Σ. ώστε να γνωρίζουν τις διαθέσεις σας πριν σχηματίσουν άποψη. Η ταχυφαγία που τόσο σας αρέσει…

Είναι θλιβερό ότι τα αντανακλαστικά σας επί του όλου θέματος εμφανίστηκαν σήμερα. Είναι εξίσου θλιβερό ότι στις τόσες δεκαετίες που είστε Πρόεδρος λάμπατε δια της απουσίας σας και οι μοναδικές φορές που σας ακούσαμε ήταν για το λήμμα «βούλγαρος» και τώρα για την υπεράσπιση ενός κατηγορούμενου για βιασμό ανηλίκων (καθώς πολλά ΜΜΕ τείνουν να το αμελούν).

Η ανεκτικότητα των σχολείων σας -και κάθε σχολείου για να είμαστε ειλικρινείς- απουσιάζει για παιδιά των 14 ετών που εμφανίζουν συμπεριφορές δύσκολες και «αποκλίνουσες». Εκεί η ανοχή σας είναι μηδενική και τα παιδιά πρέπει να αποβληθούν για παραδειγματισμό πάραυτα, ανεξαρτήτως του τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στην εξέλιξη της ζωής τους. Αλλά μην τυχόν και υπάρξουν καταγγελίες για βιασμούς αντιστοίχων παιδιών, εκεί πρέπει να σιωπούμε, να σταθούμε στο ταλέντο και το καλλιτεχνικό μέγεθος του καταγγελλόμενου. Υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητας βεβαίως βεβαίως.

Δεχόμενος ότι δε γνωρίζατε, δεχόμενος ακόμα κι ότι δεν θα μπορούσατε να γνωρίζατε, η στάση σας αφού μάθατε είναι που σας καθιστά τουλάχιστον ακατάλληλο, αν όχι επικίνδυνο για τη θέση σας. Αν η κ. Μενδώνη αδιαφόρησε για το λύκο, εσείς, κ. Μπαμπινιώτη, είστε που τον βάλατε ανάμεσα στα πρόβατα και συνεχίζετε και κοιμάστε ανενόχλητος, ενώ όλοι έχουμε χάσει τον ύπνο μας με τη φρίκη των καταγγελιών. Έχετε τον αέρα, αλλά και τη δύναμη, να επιτίθεστε κιόλας σε όσους μιλούν. Δεν είναι, λοιπόν, που δεν έχετε την ευαισθησία να στηρίξετε τα θύματα, δεν έχετε καν την ευθιξία να σωπάσετε.

Κ. Μπαμπινιώτη, ακόμα και ο γάιδαρος όταν αντιληφθεί τις μύγες που θα εμφανιστούν άθελά του, θα χτυπήσει λίγο την ουρά του μπας και τις διώξει. Ξέρετε ποιο είναι το μοναδικό στοιχείο που και μαζεύει τις μύγες, αλλά και τις θρέφει κιόλας; Θέλω να σας συγχαρώ για τη σημερινή δημόσια τοποθέτησή σας, γιατί είναι πλέον καιρός να ξεχωρίζει ο καθένας για αυτό που είναι. Δεν μπορείτε πλέον να απειλείτε, καμία και κανένας δεν θα είναι μόνος του. Ειπώθηκε μια φορά, μα έχει εφαρμογή καθολική «Ή με τους λύκους, ή με τις μέλισσες». Εμείς ξέρουμε με ποιους είμαστε. Εσείς;

Νίκος Βασιλειάδης,
Απόφοιτος Τοσιστείου-Αρσακείου 2005, Νο 286

πηγη: https://thepressproject.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου