Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 01 Απρ 2021
Γιατί τους αφήνουμε να μας ρημάζουν;
Κλίκ για μεγέθυνση

Γράφει ο mitsos175  

 

Ας πούμε πως ο ιός ήταν άνθρωπος. Πολλοί άνθρωποι, καλά οπλισμένοι, που έρχονταν σαν τους Αμερικάνους πεζοναύτες να μας ξεκάνουν. Ας πούμε πως εσείς είστε αξιωματικός του στρατού. Δεν έχετε στρατιώτες, πολεμοφόδια, αλλά περίσσευμα σε χαρτί υγείας και καμπόσες βίβλους! Μπορεί αυτά να είναι χρήσιμα αλλού, αλλά όχι στην επικείμενη μάχη. Υπάρχει περίπτωση να νικήσετε;

Αντί για γιατρούς, που είναι οι στρατός μας κατά των μικροβίων, πήραμε μπάτσους που φυσικά δε συλλαμβάνουν μικρόβια. Έχουμε επίσης περίσσευμα παπάδες! Δεν έχουμε ΜΕΘ, φάρμακα, έχουμε όμως αεροπλάνα. Που φυσικά δεν καταστρέφουν τον ιό αν και καταστρέφουν ένα σωρό άλλα πράγματα και ανθρώπους! Οπότε ήταν φυσικό να αποδεκατιστούμε. Πόσο μάλλον όταν έχουμε και ηλίθιους στρατηγούς: Τον Κούλη, τον Άδωνη, τον Κικίλια, κι άλλους που ενδιαφέρονται μόνο για τη μάσα και τον εαυτό τους.

«Μείνετε σπίτι» μας έλεγαν. «Θα θωρακίσουμε το ΕΣΥ» μας έλεγαν. Και φάγαμε περισσότερες φάπες από ότι οι λεγεωνάριοι στον Αστερίξ! Μας ξέσκισε ένα μικρόβιο! Ξευτίλα; Τον 21ο αιώνα είναι ξευτίλα! Γιατί υπάρχει πλέον τρόπος αντιμετώπισης τέτοιων απειλών. Δεν είμαστε στο Μεσαίωνα, για να μη γνωρίσουμε και να πεθαίνουμε μαζικά. Η Κούβα, η Κίνα, μια σειρά από κράτη που πήραν σωστά μέτρα δεν έχουν πρόβλημα.

Στην Κίνα του 1,5 δις που ξεκίνησε η επιδημία, ποτέ δεν έγινε καραντίνα σε όλη τη χώρα. Όμως εφαρμόστηκαν μέτρα στις περιοχές με πρόβλημα. Και μην ξεχνάμε πως έστησαν νοσοκομεία σε χρόνο ρεκόρ. Έφτιαξαν τα απαραίτητα, απολύμαναν συνεχώς τα πάντα και φυσικά νίκησαν.

Δεν λέω για τη Βόρειο Κορέα που έχει 0 κρούσματα, λέω όμως για την Κούβα για την οποία τον τελευταίο καιρό έχουν βγάλει το σκασμό τα καπιταλιστικά φερέφωνα. Ίδιος πληθυσμός με μας, μικρότερο ΑΕΠ λόγω του εμπάργκο, έμφαση όμως στην Υγεία. Δεν έχει περίσσευμα παπάδες, αλλά γιατρούς. Θυμάστε που λέγαμε έχουμε περισσότερους παπάδες από γιατρούς; Να το αποτέλεσμα: Περισσότερες κηδείες! Γι αυτό είναι οι παπάδες. 424 νεκρούς θρηνεί η Κούβα, 8.093 εμείς!

 

Αν κυβερνούσαν Κομμουνιστές, θα είχαμε πολύ λιγότερους θανάτους. Μέσος όρος θανάτων ανά 1.000.000: 363, εμείς έχουμε 776 η Κούβα 37! Αυτό είναι αποτέλεσμα πολιτικής. Υπάρχει λοιπόν διαφορά και είναι τεράστια. Είναι ζήτημα που δίνεται προτεραιότητα. Η Κούβα δεν έχει τα όπλα που έχουμε εμείς. Δίπλα είναι οι ΗΠΑ που έχουν απειλήσει την κυριαρχία του νησιού άπειρες φορές. Που από κει έκαναν απόβαση οι προδότες το 1961 στον κόλπο των Χοίρων. Μη πει λοιπόν κανένας «δεν απειλείται», απειλείται και πολύ μάλιστα. Η Τουρκία δεν μας έχει επιβάλει εμπάργκο.

 

Αλλά δεν έχει και τόσους σκανδαλιάρηδες που έχουμε εμείς. Δεν έδωσε φράγκα για φαϊ στις κάμπιες του μεγάλου περιπάτου, απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους, δεν έχει κηφήνες να παρασιτούν, βαφτιστήρια – ναζί να κάνουν πλιάτσικο στο Δημόσιο... Δεν έχει τη διαφθορά των καπιταλιστικών κρατών, που όχι μόνο απαξίωσαν τη Δημόσια Υγεία έκαναν ακόμα πλουσιότερους τους ιδιώτες. Αντί να επιτάξουν, χαρτζιλίκωσαν! Όχι μόνο δεν έφτιαξαν ΜΕΘ, ξόδεψαν τα πολύτιμα χρήματα για να φάνε τον περίδρομο τα κανάλια και να μας κουνάνε το δάκτυλο, μη βγούμε έξω!

Αν έκανε αυτά τα καταστροφικά, τα προδοτικά, στρατηγός εν καιρώ πολέμου, αν δεν είχε εκτελεστεί, θα είχε φύγει ατιμωτικά, ναι ή όχι; Λοιπόν τι τους αφήνουμε να μας ρημάζουν;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021 | 8:38 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου