Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 13 Απρ 2017
Τιμήθηκε το ζεύγος Νίκου και Άννας Βουρνάζου στα  επίσημα εγκαίνια του νέου Οίκου Ευγηρίας «Στέγη» Μελβούρνης
Κλίκ για μεγέθυνση
Τιμήθηκε το ζεύγος Νίκου και Άννας Βουρνάζου στα  επίσημα εγκαίνια του νέου Οίκου Ευγηρίας «Στέγη» ΜελβούρνηςΤιμήθηκε το ζεύγος Νίκου και Άννας Βουρνάζου στα  επίσημα εγκαίνια του νέου Οίκου Ευγηρίας «Στέγη» ΜελβούρνηςΤιμήθηκε το ζεύγος Νίκου και Άννας Βουρνάζου στα  επίσημα εγκαίνια του νέου Οίκου Ευγηρίας «Στέγη» Μελβούρνης

 

 

Φωτο:Όρθιοι από αριστερά, Σάκης Ζαφειρόπουλος μέλος Δ.Σ., Jim Sarris, επικεφαλής Delphi Bank, Νεκτάριος Θώδος, πρόεδρος Δ.Σ., Φαίη Σπιτέρη, αντιπρόεδρος Δ.Σ., Παύλος Μαυρουδής μέλος Δ.Σ., Julia Banks, βουλευτής της Chisholm ( Ιάκωβος Φρονίστας, ταμίας Δ.Σ., Σπύρος Αλατσάς, αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Πολυπολιτισμικών Θεμάτων Βικτώριας, Χριστίνα Σημαντπράκη, γενική προξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, Τasmin Bearslay δημοτική σύμβουλος Κingston, Tζωρτζίνα Τσολίδη, μέλος Δ.Σ., Τheo Zographos δημοτικός σύμβουλος Μonash, Pang Chol δημοτικός σύμβουλος Μonash, Effrosyney Cargakis μέλος Δ.Σ., Tim Dionysopoulos μέλος Δ.Σ., Jill Taylor(Nikitakis) γραμματέας Δ.Σ.

Καθήμενοι από αριστερά, Το ζεύγος Νίκου και Άννας Βουρνάζου και το ζεύγος Δημητρίου και Σπυριδούλας Φλωράτου.

Σε πνεύμα ενότητας και συνεργασίας πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του νέου Οίκου Ευγηρίας «Στέγη», στο Clayton την Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, η κα Χριστίνα Σημαντηράκη, γενική πρόξενος της Ελλάδας μαζί με την αξιότιμη Julia Banks βουλευτή Chisholm και τον αξιότιμο Ηong Lim βουλευτή Clarida υφυπουργό Πολυπολιτισμικών Θεμάτων.

 

Δύο τιμητικές πλακέτες αποδόθηκαν προς τιμήν των οικογενειών, Νίκου και Άννας Βουρνάζου και Δημητρίου και Σπυριδούλας Φλωράτου για τη γενναιοδωρία τους και τη συνεχή υποστήριξη που δείχνουν προς τον Οργανισμό, που δίχως αυτήν παρόμοια έργα δεν θα ήταν εφικτά.

 

Εμφανώς συγκινημένοι όλοι εξέφρασαν τα συγχαρητήρια για το επίτευγμα της «Στέγης» και το πόσο υπερήφανοι νιώθουν που και οι ίδιοι έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι σε αυτό το έργο.

 

Η κ. Χριστίνα Σημαντπράκη δήλωσε: «Το έργο που επιτελεί η Φροντίδα είναι μεγαλόψυχο. Απαιτείται αντοχή, ψυχραιμία και υπομονή από όλους μας». Η ίδια τόνισε τη σπουδαιότητα Οργανισμοί σαν τη Φροντίδα να συνεχίζουν να επεκτείνονται, να ξεχωρίζουν στον τομέα των Υπηρεσιών Τρίτης Ηλικίας και να καλύπτουν τις ανάγκες της παροικίας».

 

Η Julia Banks ανέφερε: «Η Φροντίδα προσέχει τα άτομα που έκτισαν την Αυστραλία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι σειρά μας να τους βοηθήσουμε να νιώθουν άνεση, παρηγοριά και τη δυνατότητα να γεράσουν με αξιοπρέπεια με τον τρόπο που αυτοί επιλέγουν. Η ομορφιά της Φροντίδας είναι ότι παρέχει την ζεστασιά του σπιτιού μακριά από το σπίτι. Γι’ αυτό το λόγο η Φροντίδα και οι Ελληνοαυστρλοί ηλικιωμένοι μας, έχουν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας».

 

Ο Ηong Lim, σημείωσε: «Η κινεζική είναι έξι φορές μεγαλύτερη από την ελληνική, αλλά δεν έχουμε κάτι αντίστοιχο για τους ηλικιωμένους μας. Ντροπή μας. Τώρα που ήρθα και είδα πρώτο χέρι την εγκατάσταση, θέλουμε να σας αντιγράψουμε. Ως βουλευτής Clarida νιώθω πολύ περηφάνια για το επίτευγμά σας.

 

Ο πρόεδρος της Φροντίδας, κ. Νεκτάριος Θώδος  αναγνώρισε την προσφορά των οικογενειών Βουρνάζου και Φλωράτου, όπου δίχως την υποστήριξή τους, έργα σαν αυτά δεν θα ήταν εφικτά, και μεταξύ άλλων είπε: «Πολλά έχουν επιτευχθεί από τους πρωτοπόρους, τα μέλη τους εθελοντές και τους δωρητές μας. Θα πρέπει όλοι να είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτά τα επιτεύγματα».

Αναφέρθηκε στο ότι έχει ήδη ξεκινήσει η ανοικοδόμηση του κτιρίου της Πρόνοιας το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2017 και προγραμματίζουμε την αναβάθμιση της εγκατάστασης της Γαλήνης με γνώμονα τις ίδιες υψηλές προδιαγραφές που έχει η «Στέγη».

Ο Νίκος Βουρνάζος, μας καθήλωσε με την ταπεινότητα και τη μετριοφροσύνη του. Αναφέρθηκε στη φτώχεια που πέρασε ως παιδί, τις υπεράνθρωπες προσπάθειές του να σπουδάσει και να πετύχει: «Διάβαζα με το λυχνάρι τη νύχτα για να δουλεύω την ημέρα. Έτσι ήρθα εδώ, μάζεψα όλα τα λεφτά μου και τα δώρισα στην Φροντίδα, κυρίως για τη στήριξη ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας. Εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά μου».

 

Η Άννα Βουρνάζου βαθιά συγκινημένη δήλωσε «Δεν έχουμε παιδιά και θέλαμε από πάντα να κάνουμε κάτι είτε για παιδιά είτε για τους ηλικιωμένους. Ελπίζουμε να μπορέσουν και άλλοι να προσφέρουν».

 

Ο Δημήτρης Φλωράτος δήλωσε: «Η προσφορά μας είναι πολύ λίγη μπροστά σε αυτά που τα άτομα της Φροντίδας δίνουν στην Παροικία».

 

Η Σπυριδούλα Φλωράτου, με τη γλυκύτατη προσωπικότητά της, ανέφερε: «Όταν βρίσκομαι εδώ νομίζω ότι βρίσκομαι στην πατρίδα μας».

 

Το 1989, η Φροντίδα αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της παροικίας, χτίζει την Στέγη, η οποία εγκαινιάστηκε από τον τότε γενικό κυβερνήτη Βικτώριας Βill Heyden.  Αποτέλεσε τον πρώτο Οίκο Ευγηρίας για τους Έλληνες στη Βικτώρια και ως στόχο είχε την κάλυψη αναγκών ιδρυματικής φροντίδας.

 

Καθημερινά οι ανάγκες πολλαπλασιάζονταν και η προσπάθεια για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών συνεχιζόταν. Έχοντας αυτό σαν οδηγό, η Φροντίδα προχωρεί στην κατεδάφιση του κτιρίου το 2015. Η ανέγερση του νέου κτιρίου πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο 2016 και πλέον η νέα Στέγη αποτελεί ένα ορόσημο αυτής της πρώτης προσπάθειας, παρέχοντας πολυτελείς υποδομές και ιδρυματικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, αφήνοντας μία μεγάλη παρακαταθήκη για τις γενιές που θα ακολουθήσουν. Η Στέγη πλέον στεγάζει 58 ηλικιωμένους.

Τα πρώτα θεμέλια της νέας εγκατάστασης της Πρόνοιας, η οποία αναμένεται να υλοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2017, έχουν ήδη μπει. Το νέο κτίριο θα έχει υποδομές ανάλογες της Στέγης και αναμένεται να στεγάσει 44 ηλικιωμένους.

 

Β. Αντωνίου
 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου